Katarsko-ukrajinská spojka

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2015/11/6676-katarsko-ukrajinska-spojka.htm

Upozornění: Zatímco autentičnost dokumentů uveřejněných Cyber Berkutem v této zprávě není potvrzena dalšími zdroji, byli jsme přesto schopni potvrdit, že Katar patřil k zemím zastoupeným na ukrajinském veletrhu Arms and Security. Šéfové pro výzbroj a státní zakázky katarského ministerstva obrany byli na místě přítomni.

To naznačuje, že katarská delegace zkoumala možný nákup ukrajinských zbraňových systémů:

UkrOboronProm byla rovněž mezi registrovanými společnostmi na kyjevském veletrhu. A zde je také video o komplexu protivzdušné obrany „Pečora-2D“ vyráběného na Ukrajině.


Michel Chossudovsky, Global Research, 23. listopadu 2015

Fakt, že infrastruktura ISIS v Sýrii a Iráku je zcela zranitelná nálety mezinárodní koalice, je nesporný. Během posledního týdne jen ruské letectvo a námořnictvo zasáhlo asi 826 cílů ISIS (výcvikové tábory, továrny na výrobu munice a výbušnin, sklady, ropné rafinerie a objekty přepravy) a způsobilo teroristickým skupinám a zdrojům jejich příjmů kritické škody. Sponzoři ISIS jsou zcela jistě odhodláni získat a dodat džihádistickým brigádám systémy protivzdušné obrany, dostatečně účinné, aby aspoň narušily aktivity koalice na syrské obloze.

V září 2015, vědoma si ruských plánů zahájit protiteroristickou leteckou kampaň, přijela katarská delegace z ministerstva obrany do Kyjeva, aby se tam zúčastnila veletrhu Arms and Security, konaného ve dnech 22-27. září 2015.

Dopis ředitele ukrajinské firmy SpecTechnoExport Pavlo Barbula ukrajinskému MZ se seznamem katarské delegace.

Dosáhli s UkrOboronProm (státní firmou pro obchod se zbraněmi) dohody o nákupu modernizovaného systému protivzdušné obrany „Pečora-2D“:

Pavlo Barbul píše náměstkovi Ukroboronservice, že jeho firma hodlá dodat systémy Pečora-2D ozbrojeným silám Kataru.

30. září Volodimir Kuruc, obchodní rada ukrajinského velvyslanectví v Kataru, píše svému obchodnímu kontaktu na Kypru Vasiliji Babyckému, řediteli Blessway Ltd.:

[]

Děkuji za marocké a saúdské kontakty. Přišly ve správný čas. Místní byli v Kyjevě na veletrhu, chystají se koupit „Pečoru“ a něco závažnějšího. Záležitost dodávky bude řešena. Naše strana nebude schopna to udělat. Máte příležitost dobře si vydělat.

Zkuste si promluvit s lidmi od armády. Pravděpodobnost je vysoká, protože yankeeové souhlasili. Bulhaři a Turci o tom ví, trasa je stejná…

Povšimněte si, že je to tentýž Vasil Babickyj, který přeprodal 265 zastaralých polských protiletadlových automatických kanonů Saúdské Arábii (nakonec ISIS), které byly původně věnovány ukrajinskému ministerstvu vnitra.

Odhalené informace jasně naznačují, že katarské ministerstvo obrany organizuje dodávky ukrajinských systémů protivzdušné obrany teroristům v Sýrii přes Bulharsko a Turecko. Američtí důstojníci v Kataru smlouvy schválili. Vzhledem k tomu, že systém „Pečora 2D“ je schopen zasáhnout letadla až do výšky 21 km, může vyšetřování pádu A321 Metrojet na Sinaji dojít náhlého obratu…

[]

Hackované emaily byly uveřejněny Cyber Berkutem 21. listopadu 2015.

Who is Behind the Air Defense System To “Protect ISIS” against Russian Strikes? vyšel 23. listopadu 2015 na Global Research. Překlad v ceně 211 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 24.11.2015


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.