Zvědavec zavádí RSS

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2003/08/667-zvedavec-zavadi-rss.htm

Vladimír Stwora

Většině čtenářů asi tento článek příliš neřekne. Informaci zde obsaženou ocení spíše ti, kteří s RSS pracují. Nevíte-li, co RSS je, všimněte si na hlavní stránce ve sloupečku vpravo titulků z Britských listů a iDnes. Toho je dosaženo právě službou RSS, kterou tyto webové stránky nabízejí.

Zvědavec zavádí novou službu RSS. Příslušný RSS soubor najdete na adrese http://www.zvedavec.org/zvedavec.xml. Odkaz na tento soubor je také permanentně umístěn v levém sloupečku na hlavní stránce.

Zvědavec používá XML verzi 1.0 a RSS verzi 0.92, kódování je zatím ISO-8859-2, což není nejlepší - některé čtečky s tím budou mít potíže.

Nepodařilo se mi bohužel najít program pro automatickou konverzi z ISO-8859-2 do doporučovaného kódu unicode UTF-8. Uvítám, najde-li se mezi vámi někdo, kdo mi s tím poradí.

Doplnění

27.8.

Jsem potěšen odezvou na svůj dotaz z předchozího odstavce. Ozvala se řada lidí a nezištně nabídla pomoc. Jeden člověk dokonce sedl a bleskově napsal samostatný program pro konverzi - bohužel pro prostředí Windows (a Zvědavec jede pod Linuxem :-( ). Naznačili jste mnohá řešení, která jsem neznal (použití modulů iconv, recode, string_recode, autoczech a dalších). Vaše rady mi pomohly. Ještě nevím, pro které řešení se rozhodnu, ale všem děkuji.

Článek byl publikován 25.8.2003


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.