Mediální blamáž se sondou Pluto

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2015/08/6553-medialni-blamaz-se-sondou-pluto.htm

Wenzel Lischka

V červenci 2105 prý pět miliard kilometrů od Země, po deseti letech cesty vesmírem, proletěla sonda New Horizons rychlostí 13,7 km/s kolem planety Pluto. Masy mrzačených a nedostatečně živených miliard lidí naší planety pookřály nad tím, jakých úspěchů to lidstvo zase dosáhlo.

Příště naše sonda doletí jistě ještě dál. A počet zmrzačených, hladovějících a zabitých bytostí naší planety se jistě mnohem a mnohem zvětší. A někdy jednou naše sonda doletí až na hranice Mléčné dráhy nebo samotného Vesmíru. Pokud mezitím lidstvo již úplně dočista nezhebne.

Zadlužené rodiny prolezlé alergiemi a hypotékami, i ty poslední vesnické babičky, kterým se týden před „důchodem“ nedostávají peníze na jídlo, zajásají. Bezdomovci radostněji zahrabou v odpadních kontejnerech. Alkoholici si loknou a připijí technickým lihem. Feťáci si vesele píchnou do žil další dávku jedu. Ženy přiberou nějakým zázrakem další kilo sádla navíc. A naše pokřivené děti budou mít ještě více ploché nohy a mozky.

Cesty do Vesmíru naplňují hrdostí, které zahánějí maloměšťácké pocity méněcennosti. Jenom lidé zaostalí, škarohlídi a nepřátelé pokroku, vědy, techniky, svobody a demokracie mají nějaké námitky proti letům ke hvězdám nebo někam jinam.

Nedá se svítit. Musíme osídlit Vesmír. Jsou tam suroviny, poznání a schází tam náš život, který tam musíme importovat. Schází tam vyspělá tržní ekonomika, svoboda a demokracie. Vesmír je určitě naprostý blbec nebo ubožák, když musí produkovat takové vlezlé parazity, kteří jej tak nepříjemně obtěžují. Dávno jsme jej ovládli. Je ve vědomí lidí. Kdo ovládá veřejné mínění, ten ovládá vědomí lidí a tím i Vesmír.

Jsem šťastný. Po probdělé noci ráno brzy vstávám. Kyselostí sevřený a protestující žaludek odmítá potravu i tekutiny. Chemicky se ošetřím v koupelně (propláchnu si umělé zuby). Na záchod kvůli chronické zácpě nemusím. Pak se obtížně probíjím na starém velocipedu městem plným stojících a popojíždějících aut. Jízdní kolo mám staré, rezavé a vrzající. To proto, bych snížil riziko, že mi jej někdo šlohne. Stává se to pravidelně. Pragmatická ekonomika nešetří ani pracující důchodce.

Pokud bych do zaměstnání jel ulicemi podle dopravních předpisů, najel by městem nejméně deset kilometrů. A cesta by mi trvala asi hodinu a půl. Pokud na dopravní předpisy nedbám, jsem v práci za pět minut. Pokud mne ovšem nechytí policajti. Ti již ráno čile číhají na pracující hmyz, aby jej šikanovali za drobné dopravní přestupky. V noci, když se městem potulují řvoucí, demoliční, opilé a zfetované tlupy asociálních živlů, tak se jich nijak nedovoláte. Bezpečnostní síly čerpají síly vydatným spánkem spravedlivých. Aby ráno byly na svoji záslužnou činnost čerství.

Proti vší mediální propagandě, slušný, poctivý, poslušný a pracovitý občan je nepřítel ekonomiky. Je to logické, je přece jejím rukojmím a hostitelem.

Osobně si myslím, že žádná sonda New Horizons kolem Pluta neproletěla. Nejsem toho názoru, že nám vládnou tací blbci, kteří by se namáhali se fyzickým provedením toho letu. Jde pouze o levnou mediální virtuální eskamotáž, jejímž účelem je zakrýt rozpuštění investovaných a nakradených miliard dolarů. Jestliže to bylo v televizi, tak je to pravda. Osobně jsem kolem toho Pluta neletěl, tak bych za tu mediální blamáž nedal ani zlámanou grešli.

Kolem mne však žije spousta idiotů, kteří létají na Pluto, Mars, Venuši, Měsíc či na dovolenou do Afriky, a kteří například věří tomu, že Američané byli na Měsíci. Dali by za to krk. Spadli z Měsíce, ti věřící občané. Nemají na nic vlastní názor. Nikdy nic sami nezjistili. V raném dětství jim jejich vlastní duševně zmrzačení rodiče vykastrovali k tomu potřebné duševní schopnosti pomocí instalování abstraktního myšlení. Zhoubu dokončila média a vzdělání. Američtí vědci zjistili, že občané věří všemu, co američtí vědci zjistili.

Máme-li svobodu, demokracii, a také svobodu slova a myšlení, můžeme si tedy myslet, co chceme. Vyjma ovšem nepovolených myšlenek a zastávání nežádoucích názorů, které vytvářejí ve společnosti nežádoucí klima pro radikalizmus, extrémizmus, xenofobii, rasizmus, nacionalizmus, populizmus, komunizmus, fašismus, demokratismus a vlastně vůbec pro všechno.

Náš život se stává čím dále tím více virtuálním, umělým a duchovním. Je to hlavním předpokladem jeho vymizení. Věčný básník v nás to vděčně vítá.

Článek byl publikován 15.8.2015


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.