ISIL: Made in Langley

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2015/07/6503-isil-made-in-langley.htm

Wayne Madsen

Stává se stále zjevnějším, že Islámský stát Iráku a Levantu (ISIL), či „Daesh“, jak je znám v arabštině, či ISIS – Islámský stát Iráku a al-Sahm – což je výraz preferovaný stoupenci Izraele, kvůli nepohodlné podobnosti mezi „Israel“ a „ISIS“ – je součástí další operace Ústřední zpravodajské služby s cílem uměle vytvořit novou „strategii napětí“ pro eurasijskou a africkou pevninu.

Dalšího příkladu neislámské povahy ISIL jsme byli svědky v syrském městě Palmyra – vyhození do vzduchu hrobky Mohammada Bin Aliho, potomka bratrance proroka Mohameda imáma Aliho, lupiči a žoldáky ISIL. Skutečným cílem ISIL je vymazat arabskou a předarabskou historii Středního východu, s jednou výjimkou. Prakticky neexistují žádné zprávy o důležitých památkách posvátných pro sionisty, které by byly zničeny ISIL, ani v Sýrii, ani v Iráku. Hlavními cíli demoličních týmů ISIL byly sumerské, akkadské, babylonské, římské, asyrské, perské, alavitské, drúzské, turkmenské, yazidské, křesťanské, šíitské a súfijské památky (další hrobkou zničenou v Palmyře byla hrobka Nizara Abu Bahaa Eddine, súfijského učence, který žil před 500 lety). ISIL zničil hrobku Yunuse (Jonaha) v mešitě v Iráku ne proto, že uctívala židovského patriarchu Jonaha, ale protože to byla mešita.

Údajná hrobka židovského proroka Daniela zničená ISIL v Mosulu je pouze jednou ze šesti Danielových hrobek nacházejících se v Iráku, Íránu a Uzbekistánu. Talmud, židovská kniha, ze které sionisté získávají většinu svých geopolitických inspirací, přísně zakazuje jakékoliv zobrazování tváří, ale dovoluje vlastnit obrázky tváří vytvořené ne-židy. Ačkoliv ISIL a talmudisté jsou při ničení soch, mozaik a kreseb zobrazujících lidi na stejné straně, vyjímka talmudu, která umožňuje židům vlastnit obrázky vytvořené ne-židy, vedla k lukrativnímu černému trhu se starožitnostmi ukradenými ISIL a prodaným přes prostředníky v Tel Avivu, Amsterdamu a Ženevě.

Stává se jasným, že ISIL, od samého počátku, je výtvorem CIA a jejího pro-saúdského a pro-izraelského ředitele Johna Brennana; izraelského Mossadu, který zajistil, že izraelské cíle tvoří u cílů útoků ISIL vyjímku; a Saúdské Arábie, která dovolila útoky ISISL na dvě šíitské mešity, jednu ve vesnici al-Qadeeh a druhou v Dammam ve východní provincii, kde jsou šíité proti wahabistickým sunitům ve většině. V Iráku a Sýrii byly očitými svědky spatřeny americké a izraelské zbraně, jak jsou předávány ISIL a silám jeho spojenců, včetně Fronty al Nusra v Sýrii. Saúdské bankovní stvrzenky na hotovost byly nalezeny v opuštěné centrále ISIL jak v Sýrii, tak v Iráku. Útoky ISIL na saudsko-arabské šíity jsou podle mnohých varováním nesvaté aliance Washingtonu, Tel Avivu a Riyadhu převážně šíitskému Íránu.

Od teroristické sítě fašistů „zadního voje“ Gladio, který prováděl teroristické útoky v Evropě v 70. a 80. letech, ze kterých byli obviněni členové levicových nepravidelných jednotek, po velkou alianci teroristů z angolské UNITA, afghánské mudžahedíny, nikaragujské contras, laoské Hmongy, která se pod americkou patronací setkala v r. 1985 v angolské Jamba, CIA historicky zjistila, že teroristické skupiny jsou výhodní spojenci. CIA tajně a ilegálně porušila dva americké zákony, Clarkův a Bolandův dodatek, aby podpořila angolské a nikaragujské teroristy.

ISIL nyní slouží jako důležité aktivum CIA, Saudů a Izraele proti společnému nepříteli, jako je Írán. ISIL se nijak netajil svým přáním přinést smrt a destrukci, kterou předvedl v Sýrii a Iráku, do srdce Íránu. Destabilizace Íránu podporováním teroristických útoků v Íránu a proti íránským cílům v zahraničí je již dlouho modus operandi USA, Izraele a Saúdské Arábie, které jednají především prostřednictvím proti-teheránské Mojahedin-e-Khalq (MEK) a balučistických separatistů sídlících v Pákistánu. ISIL mluví o Íránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indii, Tibetu, Srí Lance, Tádžikistánu, Uzbekistánu, Kazachstánu, Kyrgyzstánu a Turkmenistánu jako o „Wilayat Khorasan“, či státu Korasan. Odnož ISIL, známá jako skupina Khorasan, bojovala v Sýrii a má být tvořena rekruty a veliteli ze středoasijské ISIL.

Nedávno bylo oznámeno, že plukovník Gulmurod Chalimov, kdysi šéf tádžické protiteroristické elitní policejní jednotky, známé jako OMON, přeběhl k ISIL a je nyní jedním v hlavních polních velitelů v Sýrii. Chalimov, který byl vycvičen americkými zvláštními jednotkami, Blackwater a důstojníky CIA během řady oficiálních návštěv ve Spojených státech, slíbil, že se vrátí do Tádžikistánu, aby tam „zmasakroval“ tádžického prezidenta Emomali Rachmonova, najme Tádžiky pracující v Rusku k provedení teroristických útoků v samotném Rusku a Tádžiky v Tádžikistánu pro útoky na ruské vojenské jednotky umístěné v Tádžikistánu (což činí z Chalimova spojence vrchního velitele NATO generála Philipa Breedlove a amerického ministra obrany Ashtona Cartera, který chce zvýšit vojenský tlak na Rusko na úroveň studené války). Bojůvky ISIL, převážně čečenské, přicházející z bojů v Sýrii a Iráku, byly odhaleny v bojích pro Izraelci a neonacisty vedené žoldácké oddíly Ihora Kolomojského proti pro-ruským silám Doněcka a Luganska na východní Ukrajině.

ISIL napadl, příhodně pro Západ, jednotky Talibanu v Afghánistánu. Taliban prohlásil samozvaný kalifát ISIL za nelegitimní a jeho vůdce a kalifa, Abu Bakr al-Baghdadiho, který může být umělým výtvorem jednotek psychologické války CIA a Mossadu, za podvod. Taliban začal být znepokojen, když někteří jeho členové odešli z tohoto džihádistického hnutí a přidali se k ISIL v Afghánistánu a Pákistánu. Navíc ISIL prohlásil Taliban za „kafiry“, či nevěřící v islám. V dubnu al-Baghdadi prohlásil talibanského mullaha Omara za „blba a negramotu“. Není náhoda, že rétorika ISIL ohledně tajemného vůdce Talibanu hezky odpovídá tomu, s čím přišla jednotka amerických vojenských psychologických operací v Afghánistánu na vrcholu americké vojenské intervence v této zemi. V polovině června ISIL uveřejnil video, na kterém jeho jednotky odřezávají hlavu vězni z řad Talibanu v Afghánistánu.

ISIL rovněž, ve shodě se sílícím americkým vojenským tlakem na Čínu a Severní Koreu, vyhlásil džihád, či svatou válku, těmto dvěma asijským zemím. V květnu severokorejský pár, který pracoval jako lékaři v místní nemocnici v Zallah v Libyi, byl zajat ISIL v Libyi. O této dvojici pak již nikdo neslyšel. V lednu počítačoví hackeři ISIL, známí jako „Kybernetický kalifát“, se přihlásili k tomu, že pozměnili facebookovou stránku a dali tam text označující severokorejského vůdce Kim Jong Una za „uřvané prase“. Hackeři ISIL také varovali jak Severní Koreu, tak Čínu: „Severní Korea, země komunistických zločinců, a čínští komunističtí zločinci zaplatí za svoji kolaboraci s nepřáteli mudžahedínů.“

Propagandistická rétorika ISIL ohledně Číny a Severní Koreje se rovněž shoduje s prohlášeními vycházejícími z amerického Tichomořského velitelství na Havaji o vojenských hrozbách, které představují Peking a Pyongyang. Severní Korea reagovala na hrozby ISIL poskytnutím kulometů typu 73, vyráběných Prvním úřadem strojírenství Severní Koreje, irácké vládě a kurdským jednotkám bojujícím proti ISIL v Iráku. Severokorejští vojenští poradci mají údajně také pomáhat syrské vládě a libanonskému Hizballahu v boji proti ISIL v Sýrii. Jižní Korea, která nikdy nevynechá příležitost konfrontovat se se Severní Koreou vojensky, dovolila v únoru jihokorejskému občanovi, známému jen pod velmi běžným jménem „Kim“, dát se k ISIL v Sýrii. Pravděpodobnější je, že „Kim“ je agentem jihokorejské tajné služby, který je zodpovědný za koordinaci útoků ISIL na severokorejská aktiva v regionu, včetně únosu severokorejského lékařského páru v Libyi.

Venezuelský prezident Nicolas Maduro, kterého se CIA pilně pokouší svrhnout, označil ISIL za „Frankensteina, monstrum hýčkané samotným Západem“, a to v projevu před Valným shromážděním OSN v r. 2014. Ne náhodou, když prezident Barack Obama prohlásil v březnu, že Venezuela představuje „hrozbu pro národní bezpečnost“ Spojených států, se objevily zprávy o rodící se aktivitě ISIL ve Venezuele. Americká armádní Válečná akademie, včetně profesora Roberta Bunkera, začala přicházet s výroky, že zvýšená aktivita ISIL ve Venezuele bude pro americkou národní bezpečnost dobrá, protože ISIL je přirozeným nepřítelem Hizballahu, o kterém američtí neokonzervativní tvrdí, že získal strategickou pozici ve Venezuele. Vazby mezi ISIL a Západem v latinské Americe nebyly přehlédnuty ani filosofickým starým státníkem západní polokoule, bývalým kubánským prezidentem Fidelem Castro. V září 2014 Castro obvinil izraelský Mossad, ve spolku se senátorem McCainem, z napomáhání vytvořit ISIL.

Opravdové pachatele a viníky řádění ISIL na Středním východě nenajdeme v pouštích Středního východu a v horách Afghánistánu, ale na sedmém patře u kanceláře šéfa CIA v jejím sídle v Langley. V r. 1985, ve stejném roce, kdy CIA zaštiťovala summit pravičáckých teroristických skupin v angolské Jamba, se CIA pokusila zabít libanonského šíitského vůdce, ajatolláha Muhammada Husseina Fadl-Allaha, pomocí automobilové bomby v Bejrútu. CIA ajatolláha chybila, ale zabila 80 nevinných lidí a zranila jich 256. Dnes CIA umožňuje ISIL strkat své špinavé prsty do provádění takovýchto teroristických útoků od Iráku a Sýrie po Jemen a Libyi. ISIL nelze srazit na kolena bez toho, aby se bylo tvrdě vypořádáno s panem Brennanem a jeho vrcholovými poradci.

ISIL: Made in Langley vyšel 26. června 2015 na Strategic Culture Foundation. Překlad v ceně 600 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 1.7.2015


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.