„Elita“ bitcoinů plánuje neveřejnou schůzku ve stylu Bilderberg

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/pocitace/2015/02/6326-elita-bitcoinu-planuje-neverejnou-schuzku-ve-stylu-bilderberg.htm

Steve Watson

Padesát nejprominentnějších pohlavárů bitcoin se má sejít bez novinářů v neuvedeném karibském letovisku u kulatého stolu, což někteří již přirovnali k setkání skupiny Bilderberg.

Coindesk přišel s příběhem, ve kterém poznamenal, že toto setkání, pojmenované jako Satosthiho kulatý stůl, se bude konat tento víkend, za zavřenými dveřmi, a zúčastní se ho „generální ředitelé a pohlaváři bitcoin“. Příslušníci tisku a veřejnosti nejsou zváni.

„Organizováno je to Brucem Fentonem z bitcoin Asscociation and Atlantic Financial a k účastníkům prvního výročního Satoshiho kulatého stolu patří vedoucí pracovníci společností, jako Blockchain, BitGo, BitPesa, Chain, ChangeTip, Coinapult a MegaBigPower, jakož i významní spekulativní investoři, jako Erik Voorhees a Roger Ver,“ uvádí zpráva.

Oficiální internetová stránka setkání potvrzuje tajnost akce a poznamenává. „I když jste skvělou osobností s mnoha úspěchy v bitcoin a s velkým nadšením, pravděpodobně nebudeme schopni vás pozvat.“

Pan Fenton řekl Coindesk, že skupina si nepřeje jednat příliš tajně, ale že setkání bylo zorganizováno proto, aby se zajistila „správná rovnováha transparentnosti a soukromí“.

„Mnoho generálních ředitelů nebude kritizovat regulátory na veřejných akcích, protože se bojí odplaty regulátorů,“ řekl Fenton, když se pokoušel ospravedlnit tajnost setkání. „Dalším příkladem je, že se generální ředitelé bojí napadat známé podvody veřejně, protože nechtějí útoky od podvodníků nebo aby byli s nimi spojováni (dokonce i jako kritici) v novinách,“ dodal.

Účastníci budou mít možnost, aby komentáře z projevů nebo interakce byly veřejně dostupné. Osobně mám v plánu uvolnit vše, co řeknu, a všichni ostatní mohou učinit totéž, pracuji také na ochraně soukromí těch, kteří si to přejí,“ řekl Fenton.

Dle domněnek se má setkání konat v Punta Cana, v Dominikánské republice. Tato oblast je oblíbenou turistickou destinací a skládá se převážně z letovisek a luxusních hotelů. Místo na fotografii na oficiální stránce GitHub věnované této události bylo identifikováno jako letovisko Club Med Punta Cana, ačkoliv není jasné, jestli byla tato fotografie použita jako ilustrační, nebo ne.

Tato akce má posílit vztahy, interakci, technický vývoj, uzavírání obchodů a má poskytnout zábavu a uvolnění, ale také intenzivní prostředí pro ponoření se hluboko do technologie a oblastí ji obklopujících,“ dodal Fenton, aniž by zašel do podrobností ohledně toho, co bude probíráno.

Primárním cílem je podpořit úspěšnou akci, ne na ni vydělat,“ dodal. „Prostředky jsou použity pro krytí logisticky, všichni účastníci mají veškeré jídlo, pití, svačiny a zábavu v ceně, jakož i ostatní aktivity, a některé náklady, stejně jako logistickou práci, kterou můj tým provádí, aby akce fungovala,“ uvedl Fenton.

Krypto-měna bitcoin se, během posledních let, stala etablovanějším inventářem. Nicméně její vznik zůstává poněkud záhadným. V březnu byl údajný zakladatel bitcoin, Satoshi Nakamoto, po kterém je úvodní setkání pojmenováno, vystopován a odhalen světu Newsweekem.

Bylo odhaleno, že Nakamoto dříve prováděl tajné práce pro americkou armádu, jakož i pro globální korporace, jako Raytheon a L-3 Communications, což je fakt, který vyvolal spory a byl mnohými prosazovateli bitcoinu nepříjemně vnímán.

Když mluvil o bitcoinech, řekl Nakamoto Newsweek: „Již do toho nejsem zapojen a nemohu to probírat. Bylo to předáno jiným lidem. Oni to nyní vedou. Já již nemám žádnou vazbu.

Nicméně poté, co se na Nakamotu později vrhla smečka novinářů, okamžitě přibrzdil a řekl Associated Press: „Znělo to, jako bych byl dříve do bitcoinů zapojen, a vypadalo to, jako že nyní zapojen nejsem. Tak jsem to nemyslel. Chci to objasnit.“

Nakamotova minulost – účast na tajných projektech pro vojensko-průmyslový komplex vedla ke konspiračním teoriím mezi těmi, kteří věří, že bitcoiny jsou jakýmsi trojským koněm globální jednotné měny. Bitcoiny byly následně spojeny se vším možným, od Národně-bezpečností agentury (NSA) po Mezinárodní měnový fond.

V srpnu se objevila zpráva, díky alarmistovi, který byl zaměstnán jako tiskový analytik Federálních rezerv, která uváděla, že Fed je „vysoce znepokojen“ velkou interní zprávou, která odhalila, že bitcoiny pravděpodobně nahradí dolarový systém do 12 let.

bitcoin ‘Elites’ Plan Secret Bilderberg Style Confab vyšel 3. února 2015 na infowars.com. Překlad v ceně 282 Kč Zvědavec.

Poznámka editora

Článek je podivnou směsí pravd, dohadů, konspirace a nafouklé bubliny. Setkání není tajné, kdyby bylo, asi sotva bychom o něm věděli. Je pouze neveřejné, což se dá pochopit. Kdyby pořadatelé sdělili přesné místo konání, mohli rovnou poslat pozvánky všem, kdo by se rád zúčastnil. To za prvé.

Za druhé, nic takového, jako generální ředitelové v bitcoinech neexistují. Šéfové pozvaných firem nešéfují konfglomerátům o stovkách tisíci zaměstnanců jako v případě Davosu, ale jde vesměs o pidi firmičky. Například ChangeTip má čtyři zaměstnance, z toho dva jsou programátoři. Španělská exmo jich má 20, coindex.com 18, stejně jako Blokchain apod.

Za třetí, Erik Voorhees není ani významný ani spekulativní a dokonce ani investor. Jeho kariéra začíná a končí u bitcoinů, založil firmu Coinapult a pracoval jako vedoucí marketingu v BitInstant. Částečně také vlastnil gamblingovou firmu SatoshiDice, své podíly v ní ale prodal. To je tak asi všechno a nejsem si jistý, zda to stačí na označení „významný spekulativní investor“.

Za čtvrté, Satoshi Nakamoto na 90 % odhalen nebyl. Chlap, kterého Newsweak vyčmuchal, má s Satoshim společné pouze jméno a příjmení. Je mu 64let, je nezaměstnaný, už 10 let marně hledá práci, měl operaci prostaty a infarkt a loni musel dokonce odhlásit internet, protože na něj neměl. Kategoricky popírá, že by měl cokoliv společného s bitcoiny, o bitcoinech slyšel poprvé od svého syna

A konečně za páté: Hodnota bitcoinů klesla od srpna minulého roku z 616 na 216 dolarů. Jinými slovy důvěra v tuto měnu se vytrácí. Takže článek je pouze nafouklou bublinou. Ptáte se, proč jej tedy uveřejňuji? Protože skutečnost, že se setkávají lidé činní v bitcoinech je celkem zajímavá. Zřejmě se budou bavit o bezpečnosti, možná se pokusí dohodnout se na určitých společných normách a postupech co se týče prodeje a nákupu bitcoinů a možná přijde na přetřes i otázka co dál. Protože bitcoinům se příliš nedaří.

Článek byl publikován 6.2.2015


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.