Syrská rozvědka zaznamenává obrovský nárůst amerických zbraní u ISIL

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2015/01/6313-syrska-rozvedka-zaznamenava-obrovsky-narust-americkych-zbrani-u-isil.htm

Robert Tilford

Zpravodajská agentura Fars v Teheránu uvádí, že představitelé syrské rozvědky a bezpečnostních složek odhalili, že teroristická skupina Islámský stát Iráku a Levantu (ISIL) „používání vyspělé špičkové zbraně, které se vyrábí pouze v USA“, a dodali, že „největší náklad tohoto druhu byl odeslán teroristům teď nedávno“.

„Tyto zbraně byly dány ISIL v Sýrii a jen několik kilometrů od turecké hranice,“ uvedla zpravodajská internetová stránka Al-Waqt v arabštině, kdy cituje informovaný zdroj.

To nemůže být náhoda! Mějte na paměti, že tyto zbraně jsou v mnoha případech požívány proti nevinným civilistům v Sýrii a Iráku.

Můžete najít spoustu videí s popravami, na kterých bojovníci ISIL v amerických uniformách BDU (Battle Dress Uniforms) z přebytků vraždí lidi americkými útočnými puškami M-16.

Zdroj poznamenal, že mezi tyto vyspělé zbraně patří i „protitankové rakety, jakož i lehké a polotěžké zbraně. Vídáme také bedny od munice NATO,“ řekl jeden z velitelů syrské armády přes stránku sociálních médií, který si z bezpečnostních důvodů přál zůstat v anonymitě.

Zpráva uvádí, že zásilka obsahovala doposud největší náklad v USA vyrobených zbraní zaslaných jako pomoc ISIL.

To je konzistentní se zprávami senátora Randa Paula a dalších v kongresu, kteří říkají, že USA poskytly syrským ozbrojencům, z nichž mnozí jsou strategicky napojeni na ISIL, přes 600 tun zbraní.

Můžete to vysledovat zpět k akcím amerického kongresu. Viz video: senátor Rand Paul proti posílání amerických zbraní syrským ozbrojencům.

Syrian intelligence officials are seeing a huge increase of US made weapons to ISIL vyšel 28. ledna 2015 na groundreport.com. Překlad v ceně 126 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 29.1.2015


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.