Tiskové prohlášení k tzv. „seznamu Židů“

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2014/09/6147-tiskove-prohlaseni-k-tzv-seznamu-zidu.htm

Adam B. Bartoš

Z médií1 jsem se dozvěděl o údajné - snad až desetimilionové - pokutě ze strany Úřadu na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), stejně jako o mně údajně hrozícím trestním stíhání ze strany ministerstva vnitra jako osoby, která "svou činností narušuje veřejný pořádek a ohrožuje bezpečnost" - to vše v souvislosti s internetovou encyklopedií významných židovských osobností publikovanou na serveru ČechyČechům.2

V této záležitosti jsem nebyl žádným úřadem osloven, nebyl jsem nikým ze zmiňovaných institucí kontaktován, nepovažoval bych proto za nutné se vyjadřovat k něčemu, o čem mi není nic známo.

Vzhledem k tomu, že jde o závažný mediální útok, chci však přece jen několik věcí poznamenat.

Encyklopedický seznam významných židovských osobností nepovažuji ani v nejmenším za závadný, protizákonný či jakkoli zneužívající osobní údaje. Plně si za tímto internetovým projektem stojím a v mnoha vyjádřeních pro sdělovací prostředky jsem jeho smysl už objasnil. K tomu se nehodlám vracet.

Podotýkám jen, že inspirací k němu mi byla několik let na české wikipedii existující kategorie Čeští Židé,3 která funguje na podobném principu a přesto se nad ní dosud nikdo nepohoršoval. Druhou inspirací mi byla knižní publikace Encyklopedie významných osobností ve víru židovského osudu od Artura Zemplinera (Lederer & Zempliner Consulting, 2000)4, která předkládá životopisné medailonky několika stovek význačných židovských osobností celého světa i českého prostoru, zesnulé i žijící. Na tyto podnětné práce jsem navázal a aktualizoval je publikováním 300 hesel – medailonků význačných českých osobností židovského původu.

Jakékoli mediální zkratky o tom, že jde o „seznam Židů“, dokonce „určených k likvidaci“, jak poznamenal před časem časopis Týden, považuji za lež a pomluvu a celý mediální popis události za útok na moji osobu, za snahu o moji diskreditaci.

Protože jsem zároveň předsedou politické strany Národní demokracie a k tomuto mediálnímu útoku dochází v době vrcholící kampaně do senátních a komunálních voleb (podobně jako první útok ze strany Týdne přišel pár týdnů před volbami do Evropského parlamentu), považuji celou věc také za cílenou kampaň proti Národní demokracii a tedy za čistě politicky motivovanou záležitost.

Případné postihy by pak byly nutně vnímány jako jednoznačné porušení svobody slova garantované Ústavou ČR, stejně jako porušení svobodné soutěže politických stran.

Adam B. Bartoš, 17. září 2014

Poznámka editora

Protože znám své Pappenheimské, své vždy připravené židobijce a placené provokatéry, pro které je slovo žid jako červený hadr pro býka, neumožním za tímto tiskovým sdělením diskuzi.

 

 

 

 

______________

  1. časopis Týden 38/2014, TV Barrandov
  2. http://cechycechum.wordpress.com/category/slavni-zide-mezi-nami/
  3. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:%C4%8Ce%C5%A1t%C3%AD_%C5%BDid%C3%A9
  4. https://www.kosmas.cz/knihy/100559/encyklopedie-vyznamnych-osobnosti-ve-viru-zidovskeho-osudu/

Článek byl publikován 19.9.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.