Happening za práva zvířat v Jihlavě

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvirata/2014/06/6007-happening-za-prava-zvirat-v-jihlave.htm

V pátek 6. června v 16 hodin se na jihlavském Masarykově náměstí uskuteční happening pořádaný aktivisty za práva zvířat z mezinárodního hnutí 269, který má za úkol upozornit na nehumánní a kruté zacházení se zvířaty v lidské společnosti.

Setkáváme se s předsudky vůči hospodářským zvířatům, která jsou považována za špinavá a podřadná vůči těm, která chováme jako domácí mazlíčky. Účelem této akce je ukázat, že mezi nimi není až takový rozdíl, že naše vnímání je zkreslené realitou, ve které žijeme, především euro-americkou kulturou. Některé národy nepochopí, jak můžeme zabíjet pro maso krávy, stejně jako my evropané nedokážeme tolerovat asijskou zálibu v zabíjení a pojídání psů a koček. Skutečnost je ovšem taková, že zabíjení jakéhokoliv živočišného druhu pro naší spotřebu je dnes již zbytečné, nesmyslné a kruté. "Chceme lidem tímto způsobem otevřít oči, aby pochopili, že mezi psem, kterého mají jako mazlíčka, a prasetem, které mají na talíři, již ve skutečnosti není žádný rozdíl, že si tyto rozdíly vytváříme v rámci alibismu sami," říkají k akci organizátorky a organizátoři. Toto se chystají demonstrovat na fingované zabíjačce, kterou můžete 6. června navštívit na jihlavském náměstí. Získáte během ní informace o dané problematice a ochutnáte veganské jídlo.

"Mnozí lidé odsuzují týrání a peněžně či věcně pomáhají útulkům. Většina však přehlíží krutosti, které jsou páchány na tzv. hospodářských zvířatech, protože je nevnímají jako plnohodnotné živé tvory, ale pouze jako objekty určené k produkci a spotřebě. Pojďme tento pohled společně změnit."

Motto hnutí 269:

Bolest je bolest
Krev je krev
Strach je strach

Více informací: Zina Franzová, tel. 602 201 829, mail: franzova.z@gmail.com

www.269life.com

www.269.cz

Článek byl publikován 4.6.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.