Veškeré výzvědné informace NSA jdou do Izraele

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2014/05/5971-veskere-vyzvedne-informace-nsa-jdou-do-izraele.htm

Americká Národně-bezpečnostní agentura (NSA) přímo zasílá veškeré své výzvědné informace, které shromažďuje, izraelskému režimu, řekl politolog Press TV.

„Nyní víme, že veškeré špionážní informace NSA jdou přímo do Izraele,“ řekl v sobotním rozhovoru James H. Fetzer, profesor minnesotské univerzity Duluth.

„Věřím, že všichni naši spojenci by měli přerušit sdílení svých výzvědných informací se Spojenými státy, dokud ty budou chtít, aby šly přímo do Tel Avivu,“ řekl analytik.

„Bylo by žádoucí, aby to OSN prověřila, protože jde o porušování národní suverenity, kdy jedna země provádí špionáž a sleduje komunikaci nejvyšších výkonných představitelů jiných zemí,“ dodal Fetzer.

Řekl, že dokonce i kdyby OSN schválila rezoluci proti špionáži, neexistovala by žádná záruka, že tyto dvě zmíněné země by ilegální šmírování zastavily.

„Byla by to velmi patřičná věc, aby to OSN udělala. Ale musím připustit, že Izrael a Spojené státy mezinárodní právo a jeho omezení porušovaly pravidelně a beztrestně,“ poznamenal Fetzer a dodal: „Takže neexistuje žádná záruka, že dokonce i kdyby OSN rezoluci proti tomu schválila, že by se svým rozsáhlým šmírováním přestaly, obzvláště šmírováním vůdců cizích zemí.“

Tyto poznámky přišly po odhaleních amerického alarmisty Edwarda Snowdena, bývalého zaměstnance americké CIA, který nechal uniknout dva přísně tajné americké vládní špionážní programy namířené proti Američanům a cizím státním příslušníkům.

Skandál NSA nabral ještě širších rozměrů, když Snowden uveřejnil informace o americkém šmírování spřátelených zemí.

Vloni v říjnu brazilská prezidentka Dilma Rouseff zrušila návštěvu Washingtonu poté, co bylo odhaleno, že její mobil byl sledován americkým šmírovacím programem, stejně jako státní ropná společnost Petrobras a brazilští občané.

All NSA intel goes directly to Israel: Analyst vyšel 4. května 2014 na presstv.com. Překlad v ceně 148 Kč Zvědavec. Prosím, berte ten článek s rezervou, íránská Presstv někdy nebývá důvěryhodný zdroj.

Článek byl publikován 8.5.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.