Posun blíže k válce

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2014/05/5959-posun-blize-k-valce.htm

Paul Craig Roberts

Obamův režim, libující si v nadměrném sebevědomí a aroganci, hazardně eskaloval ukrajinskou krizi do krize s Ruskem. Ať již záměrně nebo z blbosti zatahují propagandistické lži Washingtonu situaci z krize do války. Moskva přestala brát telefonické hovory od Obamy a vrcholových amerických představitelů neboť není ochotna poslouchat neustále se stupňující hrozby Washingtonu.

Krize na Ukrajině vzešla ze svržení zvolené demokratické vlády Washingtonem a jejího nahrazení Washingtonem vybranými paňáci. Tito šašci začali vystupovat a jednat proti populaci na bývalých ruských územích, která vůdci sovětské komunistické strany přičlenili k Ukrajině. Důsledkem této idiotské politiky je neklid a přání rusky mluvící populace vrátit se do Ruska. Krym se k Rusku již připojil a východní Ukrajina a další části jižní Ukrajiny budou pravděpodobně následovat.

Místo aby svou chybu uznal, vybídl Obamův režim panáky Washingtonu dosazené v Kyjevě k použití násilí proti těm lidem v rusky mluvících oblastech, kteří volají po referendu, aby mohli hlasovat o svém návratu do Ruska. Obamův režim vybídl k násilí navzdory Putinovu jasnému prohlášení, že ruská armáda neobsadí Ukrajinu, pokud nebude proti protestujícím použito násilí.

Můžeme v klidu uvést, že Washington buď neposlouchá, když s ním někdo mluví, nebo si Washington přeje násilí.

Protože Washington a NATO nejsou v této chvíli ve stavu, aby mohly přesunout významné vojenské síly na Ukrajinu, aby se tam střetly s ruskou armádou, tak proč se Obamův režim pokouší vyprovokovat akci ruských ozbrojených sil? Možnou odpovědí je, že plán Washingtonu vypudit Rusko z jeho černomořské námořní základny se nezdařil. Nouzovým plánem Washingtonu je tak obětovat Ukrajinu v ruské invazi, aby pak mohl Rusko démonizovat a domáhat se velkého navýšení vojenských výdajů NATO a rozmisťování jednotek.

Jinými slovy, nouzovou cenou útěchy je nová studená válka a biliony dolarů v dalších ziscích pro vojensko-bezpečnostní komplex Washingtonu.

Hrstka jednotek a pár letadel, která Washington poslal do západního Polska a Pobaltí, a několik raketových křižníků v Černém moři, aby „ujistil“ nekompetentní režimy v oněch permanentních problémových místech, je pouhou symbolickou provokací.

Ekonomické sankce uplatněné proti jednotlivým ruským představitelům nesignalizují nic, jen neschopnost Washingtonu. Skutečné sankce by poškodily loutkové státy Washingtonu v NATO mnohem více, než by ublížily Rusku.

Je jasné, že Washington nemá zájem na jakémkoliv řešení vypracovaném s ruskou vládou. Požadavky Washingtonu činí výsledek nevyhnutelným. Washington požaduje, aby ruská vláda podtrhla pod nohama protestující populace na východní a jižní Ukrajině koberec a aby donutila ruskou populaci na Ukrajině podvolit se panákům Washingtonu v Kyjevě. Washington také požaduje, aby Rusko zrušilo sjednocení s Krymem a předalo Krym Washingtonu, aby mohl původní plán na vypuzení Ruska z jeho černomořské námořní základny pokračovat.

Jinými slovy, požadavkem Washingtonu je, aby Rusko bumbrlíčka opět sestavilo dohromady a předalo ho Washingtonu.

Tento požadavek je tak nerealistický, že dalece přesahuje význam slova arogance. Šašek v Bílém domě říká Putinovi: „Zvoral jsem převzetí tvého dvorku. Chci, abys situaci za mne napravil a zajistil úspěch strategické hrozby, kterou jsem chtěl dostat na tvůj dvorek.“

Západní média presstitutek a evropské loutkové státy Washingtonu tento nerealistický požadavek podporují. V důsledku toho ruští vůdci ztratili důvěru v slova a záměry západu, a takto začínají války.

Evropští politici vystavují své země velkému nebezpečí, a kvůli čemu? Jsou evropští politici vydíráni, je jim vyhrožováno, dostávají pytle peněz, nebo jsou tak uvyklí na poslouchání příkazů z Washingtonu, že nejsou schopni udělat nic jiného? Jaký prospěch mají Německo, Británie a Francie z toho, že jsou Washingtonem nuceni do konfrontace s Ruskem?

Arogance Washingtonu je bezprecedentní a je schopna zatáhnout svět do destrukce. Kde je evropský pud sebezáchovy? Proč Evropa nevydala zatykače na každého člena Obamova režimu? Bez krytí poskytovaného Evropou a prodejnými médii by Washington nebyl tlačení světa do války schopen.

Moving Closer To War vyšel 27. dubna 2014 na ICH. Překlad v ceně 281 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 1.5.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.