Úvaha: Společný jmenovatel reakcí Evropy a USA na Rusko a Putina

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2014/04/5917-uvaha-spolecny-jmenovatel-reakci-evropy-a-usa-na-rusko-a-putina.htm

Miloslav Ponkrác

Dlouho jsem přemýšlel, co se děje v Evropě a USA ohledně Ruska a Ukrajiny. Teď mi to došlo.

Různí kavárenští kecálci, filozofové, politologové, humanisté, historici, ekonomové, umělci, novináři, poradci a vůbec akademici nebo žvanilové odtržení od reality a praxe – už řadu desetiletí hodnotí svět z článků, knih a vědeckých prací jiných, stejně odtržených individuí. Realita už je dávno nezajímá, ani nemají tušení o tom, jak vypadá a co se v ní děje.

Tato individua jsou často ve vědeckých kruzích, na úředních, politických či mediálních místech.

Problémem je, že Putin se rozhodl jednat podle praxe, nikoli podle odborných informací a zvyklostí těchto individuí. A Putin je pro ně nezařaditelný, protože se obvykle neúčastní planých kavárenských debat – stejně jako většina občanů světa.

Putin je v podstatě nakrknul, protože se dostal mimo jejich škatulky a mimo jejich teorie. Kavárenští kecálci, vědci, filozofové, politologové, historici, ekonomové, poradci, umělci v zásadě byli vyvedeni Putin mimo jejich program a protože Putin jim předvedl něco neznámého a akdemicky neuchopitelného – dostali strach a potřebují to pomluvit, zatlačit, nacpat zpět do neexistence.

Celá Evropa a Západ se totiž s problémy i událostmi vypořádávala kavárensky a akademicky. Poplivala a pomluvila oponenta či osobu, jejíž názory se nehodí, nelíbí. Poukázalo se na to, že jiná osoba toto už dávno vyvrátila. Nevědomky se tak Evropa a USA pokouší vypořádat s Putinem stejným způsobem – akademicky, debatně, kavárensky.

Putin je zkrátka naštval, protože hulvátsky nedodržuje zvyky této sebranky a neporadil se s nimi, nepožádal je o názor. Ba dokonce nedodržuje nepsané zákony tohoto žvanilství.

Když sleduji reakce na Rusko, Ukrajina a Putina z různých míst, pořád jsem přemýšlel, co je sjednocujícím elementem. Pak mi to došlo. Euroatlantický svět žije v matrixu, v bublině, kterou si obalil svět, aby jím nahradil realitu. Poznání nahrazuje polemikou s názory různých osob, realitu věda i filozofie zcela vytěsnila jako již nepotřebnou.

A pak si přijde nějaký hejsek Putin a reaguje na realitu, zmetek jeden!

To se nedělá! Fuj!

Článek byl publikován 1.4.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.