Dopis NE Bruselu - Národní demokracie předsedovi Státní rady Republiky Krym

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2014/03/5908-dopis-ne-bruselu-narodni-demokracie-predsedovi-statni-rady-republiky-krym.htm

Vedení NE Bruselu - Národní demokracie napsalo předsedovi Státní rady Republiky Krym Vladimiru Andrejeviči Konstantinovi tento dopis:

Vážený pan
Vladimir Andrejevič Konstantinov
Předseda Státní rady Republiky Krym
ul. Karla Marxe 18
950 00 Simferopol

V Praze dne 26. března 2014

Vážený pane předsedo,

jménem české vlastenecké a konzervativní strany NE Bruselu – Národní demokracie bychom Vám tímto chtěli poblahopřát ke znovusjednocení Krymské republiky a města Sevastopolu s Ruskou federací. Svrchované rozhodnutí obyvatel Krymu, vyjádřené v referendu, a jejich touhu po návratu do Ruska plně podporujeme.

Jsme si dobře vědomi toho, že kyjevští pučisté připravili ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče o faktickou moc za pomoci Západu a z jeho iniciativy. Se znepokojením jsme také sledovali protiruské tažení, které bylo následně rozpoutáno. Za takových okolností jsme formou oficiálního dopisu velvyslanci Ruské federace v České republice jako jediná česká strana podpořili ruský postup vůči Ukrajině, včetně vojenského zásahu.

Domníváme se, že připojení Krymu k Rusku je krokem správným a přirozeným, ať už proto, že drtivá většina obyvatel si takový krok přeje, či proto, že poloostrov historicky k Rusku náleží. To, že po rozbití SSSR připadl Ukrajině, jsme považovali za velkou chybu. Ta je nyní napravena.

Třebaže se česká politická elita i média, která vedou nezastíranou protiruskou propagandu, snaží český národ přesvědčit o tom, že Rusko je agresorem a největší hrozbou pro mír a že odtržení Krymu od Ukrajiny je nelegitimní, zdá se, že čím dál větší část obyvatel České republiky už těmto řečem nevěří. Můžeme Vás, pane předsedo, ujistit, že učiníme, co bude v našich silách, abychom ukázali pravdu co největší části našeho národa. Pokládáme to za svou povinnost lidskou i vlasteneckou.

Přejeme Vám mnoho úspěchů ve Vaší práci a obyvatelům Krymu co největší spokojenost.

S úctou

Adam B. Bartoš, předseda NE Bruselu – Národní demokracie
Ladislav Zemánek, místopředseda NE Bruselu – Národní demokracie

www.nebruselu.cz

Článek byl publikován 27.3.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.