Putin promlouvá

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2014/03/5886-putin-promlouva.htm

Paul Craig Roberts

Anglický překlad tiskové konference Vladimira Putina z 4. března si můžete přečíst zde: http://www.informationclearinghouse.info/article37889.htm

Američané nezažili politické vůdcovství nebo nezávislá média tak dlouho, že budou ohromeni přímými odpověďmi ruského prezidenta a médii pokládajícími skutečné otázky, z nichž některé ukazují na vliv propagandy Washingtonu.

Američané budou také zaraženi tím, jak silně se fakta o situaci na Ukrajině liší od neustálého přílivu lží, které se řinou z prodejných médií Washingtonu a jeho evropských loutek.

Putinovo klidné vůdcovství, absence provokativních výroků a hrozeb a jeho trvání na legálnosti a vůli lidí jsou v ostrém kontrastu s hrozbami západu a jeho podporou násilnému svržení demokraticky zvolené vlády. Je udivující, že jediné vůdcovství ve světě přichází z Ruska, Číny a tří nebo čtyř zemí v jižní Americe. Západní svět již nemá diplomatické schopnosti. Místo toho se západní svět spoléhá na propagandu, hrozby, sílu a komploty s cílem svrhnout vlády, které nejdříve démonizuje.

Povšimněte si, že Putin se opakovaně ptá, proč Západ vytvořil krizi na Ukrajině. Důležitě poznamenává, že v post-sovětských zemích jsou zákonnost a demokracie křehké. Demokracie a zákonnost nejsou prosazovány svrháváním demokracie dříve, než stačí zakořenit, a dosazováním k moci nezvolené vlády silou a ilegálně. S tímto nelze nesouhlasit. Vskutku, proč Západ zavraždil demokracii a ústavní řád na Ukrajině?

Fakt, že Putin klade otázky neznamená, že nezná odpovědi. S odpověďmi nepřichází proto, že je diplomat a stále chová jistou nadějí, že převládne zdravý rozum a dobrá vůle. Ví, že Západ podporoval svržení ukrajinské vlády, jako součást strategického výpadu proti suverenitě a nezávislosti Ruska. Připojení Ukrajiny k NATO znamená americké raketové základny na Ukrajině. Vzpomeňte si, jak vyděšení byli Američané ze sovětských raketových základen na Kubě.

Putin ví, že usilování Washingtonu o světovou nadvládu zatahuje svět do nebezpečné války, ve které žádná ze stran nemůže akceptovat porážku. Takže by došlo k použití jaderných zbraní. Putin ví, že důvodem, proč Washington odstoupil od smlouvy o protiraketové obraně a instaloval protirakety v Polsku, je snaha o degradaci ruského jaderného odstrašovacího arzenálu. Putin ví, že důvodem, proč Washington změnil svoji válečnou doktrínu tak, aby umožňovala preventivní jaderný útok, je provedení prvního úderu proti Rusku.

Putin také ví, že pouze Evropa může zabránit tomuto konečnému ničení. Proto Putin nepřichází s provokativními výroky, nebo nepodniká silné akce. Doufá, že Evropa si jeho rozumného chování, které je v prudkém kontrastu s hazardním chováním Washingtonu, povšimne a pochopí, že Evropa a NATO musí přestat umožňovat Washingtonu realizovat nadvládu, což je kurz, který směruje svět k jeho zničení. Putin doufá, že pud sebezáchovy Evropanů převáží nad jejich touhou po penězích Washingtonu a pozvánkách na večeři do Bílého domu.

Tímto humánním a racionálním přístupem se Putin etabloval jako skutečný vůdce světa. Washington reaguje na Putinovo vůdcovství démonizací. Putinovo vůdcovství Washington frustruje a činí z Putina kandidáta na atentát.

Putin Speaks vyšel 11. března 2014 na ICH. Překlad v ceně 213 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 12.3.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.