Svátek lásky nebo války?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2014/02/5845-svatek-lasky-nebo-valky.htm

Ke 14. únoru vydáváme tuto zprávu:

Zítra je svátek lásky, zamilovaných...  svátek svatého Valentýna. Jako organizace, která chrání rodinu a rodinné vazby, vítáme všechny akce, jež podporují hezký vztah mezi mužem a ženou.

Feministky však tento den chtějí využít ke svému boji. Svolávají manifestaci (One Billion Rising), která má upozorňovat na násilí na ženách. Podle nich prý dokonce každá třetí žena byla někdy znásilněna nebo zbita.

Tato čísla považujeme za silně zkreslená. Skutečný počet znásilnění a násilných trestných činů je mnohem nižší. Nechceme se však pouštět do velké polemiky o číslech. Za horší manipulaci považujeme to, že násilí je účelově vykreslováno jen jako problém žen.

Podle nás každé násilí, kromě nutné obrany, je špatné. A je stejně špatné, ať se jeho obětí stane kdokoliv. Žena, muž, dítě, starý člověk, nebo příslušník jakékoliv jiné skupiny lidí. Feministky, verbálně se zaštiťující rovnými právy všech, se však nezajímají třeba o to, kolik mužů bylo kdy zbito.

Naopak. Snaží se vštípit do mysli lidí toto černobílé schéma: žena je oběť, muž je násilník.

I proto zveličují počty údajných ženských obětí. I proto se za „násilí“ snaží čím dál víc vydávat skutky, které snad mohou být špatným chováním, rozhodně však při nich k násilí nedochází.

A i proto feministky podporují ženy v nařčeních z násilí. Hřeší na to, že společnost křivé nařčení řádně netrestá, ale muži může hodně ublížit a třeba ho i na čas odstavit od jeho majetku a dětí.

Prožijme proto, prosím, svatého Valentýna (ale pokud možno i jakýkoliv jiný den) jako svátek lásky, ne jako součást feministické války pohlaví.

S pozdravem

Ing. Aleš Hodina, dr. h. c.
předseda
Mezinárodní institut pro rodinu a dítě
tel. 605 551 551

Článek byl publikován 13.2.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.