Otrávení Pacifiku

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2014/01/5796-otraveni-pacifiku.htm

Timothy Bancroft-Hinchey

Poplach vznikl na západním pobřeží USA a Kanady již před časem. Nyní jsou stejné symptomy a masivní vymírání zvířat pozorovány v celých USA, až po východní pobřeží. Probíhá masivní ututlávání katastrofických následků Fukušimy? Jak pravdivé jsou zvěsti, že brzy budou obrovské rozlohy neobyvatelné?

[ilustrační foto]

Jak hodiny po jaderné katastrofě ve Fukušimě tikají, rozrůstají se důkazy o katastrofické míře znečištění celého Tichého oceánu – až po západní pobřeží Spojených států Amerických, kde život zvířat ovlivňují záhadné nemoci. Symptomy se neomezují jen na divoká zvířata, a nyní se již neomezují ani pouze na západní pobřeží.

Rozsah důkazů je šokující. Pacifičtí herinci krvácí z žáber, očí a břich, výskyt červeného lososa u pobřeží Aljašky je na historickém minimu (vloni pokles o 80%), jsou nacházeny stovky mrtvých ptáků, vypadajících jako by se rozpadli a silně krváceli, je vysoká úmrtnost ryb, podivné nemoci způsobují, že lední medvědi přichází o srst (pelichavost) a mají krvácivé boláky, tuleni a mroži trpí letargií, hnisavými boláky, mají oteklé plíce a krvavé hleny.

Vědecká komunita je zmatená a předkládá několik scénářů: špatné počasí (způsobující krvácivé boláky? Způsobující krvácení ryb?); toxiny (způsobující rozpad ptáků na kusy?); virus (ovlivňující tolik různých druhů?); a radiace. Bingo!

Hledáte odpověď? Začněme od začátku, přesněji 11. března 2011, tsunami po zemětřesení Tohoku, které způsobilo selhání zařízení, jaderné tavení a úniky radioaktivního materiálu. Pak zkoumejte, co se od té doby dělo, kdy do Tichého oceánu unikalo denně 400 tun radioaktivních materiálů, každičký den, po jeden tisíc a sedm dní, což znamená sto dva tisíc osm set tun radioaktivního odpadu.

U pobřeží Japonska se setkávají severojižní proud Kurošio a severojižní proud Ojašio a míří odtud na Aljašku a pak dolů ke Kalifornii. Mohlo by toto být vysvětlením výše zmíněných hororů?

Ti z vás, kteří stále pochybujete, byste se měli zamyslet nad podivným chováním kosatek u pobřeží Britské Kolumbie, vykazujících neobvykle vysokou úmrtnost, které se stávají podivně tichými a přestávají komunikovat. A co tisíce mrtvých ptáků nacházených v Oregonu? A co bezprecedentní úmrtnost vlaštovek a vlaštovek zelených? A co doslovné rozpouštění se a rozpadání se mořských hvězdic u pobřeží Kalifornie, Aljašky, západní Kanady a nedávno i u východního pobřeží, u Maine?

A co krvácení a vypadávání srsti pozorované u vnitrozemských druhů zvířat v západní části kontinentálních USA, poté, co déšť přinesl radiaci z moře na farmy?

A co odpovědi na některé tyto otázky, založené na zprávách vědecké obce, ale postrádající jakékoliv oficiální odpovědi od amerických úřadů? A co zprávy o vyhrožování a ututlávání?

Pokud je pravda, že obrovská část Spojených států Amerických se stává neobyvatelnou, a americká vláda to buď tutlá, nebo uveřejňuje podvodné oficiální údaje, tak by měli američtí občané požadovat studium výskytu cesia 137 podél západního pobřeží i ve vnitrozemí, po celých USA. A co tak požadovat důkladné testy veškerých mořských plodů a rybích produktů? Nejde o klepy nebo hysterii, mající za cíl upoutat pozornost. Jde potenciálně o ohrožení zdraví veřejnosti a existují pro to dobré důvody. Věřil by někdo vládě, za jejíž nitky tahají korporace, které ji ovládají?

Cesium bylo detekováno v lososech, tuňáci byli pozitivní na kontaminaci radiací. Stovky druhů doslova utíkají z moře a připlouvají k pobřeží, jako by se pokoušely někam uniknout: miliony ančoviček, tisíce lachtanů, delfínů, kosatek… 28% ledních medvědů vykazuje nějaké symptomy krvácení, až 30% samic pižmoňů východních vymřelo, stovky kusů vysoké zvěře byly spatřeny v Montaně chcíplých u krajnic. Dochází k obrovskému vymírání losů v Minnesotě, v Kanadě poklesla losí populace o 70%.

A nyní… lidé. Open Journal of Pediatrics se chystá zveřejnit článek o výsledcích studie novorozenců v Kalifornii. Výsledek je zlověstný: nárůst poruchy činnosti štítné žlázy, způsobené radiací. Název studie je: „Změny u potvrzených a hraničních případů vrozené poruchy činnosti štítné žlázy v Kalifornii, jako funkce spadu z jaderné katastrofy ve Fukušimě“. Úroveň hormonu stimulujícího štítnou žlázu (TSH) u skupiny dětí narozených mezi 17. březnem a 31. prosincem 2011 a během roku 2012 vykazuje nárůst o 21%, a další 28% nárůst je u hraničních případů, v porovnání s dětmi narozenými před touto katastrofou.

Výstrahy RADCON-5 již začínají být v několika amerických městech vyhlašovány, jak dochází k prudkému nárůstu radiace. Jak všichni vědí, radiace nepřichází a neodchází, zvyšuje se a akumuluje se. Někteří říkají, že do r. 2015 bude Havaj kontaminována a neobyvatelná; další tvrdí, že celé západní pobřeží USA bude učiněno neobyvatelným do r. 2017.

Zcela jistě stojí za to zjistit, jestli je tento povyk a hysterie nepodložený, nebo jestli je na tom něco pravdy. To mohou říct pouze lidé mající k dispozici přístroje k měření takových věcí, a protože ti mlčí, tak co se to děje?

The poisoning of the Pacific: USA in danger? vyšel 13. prosince 2013 na Pravda.ru. Překlad v ceně 348 Kč Zvědavec.

Článek byl publikován 7.1.2014


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.