Nyní je čas odebrat Izraeli jeho ZHN

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/09/5680-nyni-je-cas-odebrat-izraeli-jeho-zhn.htm

Gilad Atzmon

Izraelci nejsou Hassanem Rouhani, novým íránským prezidentem, příliš ohromeni. Izraelský premiér Benjamin Netanyahu nařídil izraelské delegaci, aby bojkotovala jeho úterní vystoupení na Valném shromáždění OSN, a později odsoudil Rouhaniho projev jako „cynický projev plný pokrytectví“.

Ale zdá se, že Izrael bude tentokrát sám. Jak Spojené státy, tak další západní země nového íránského prezidenta přivítaly v OSN vřele.

Ale přišel Rouhani s nějakými radikálními změnami? Přišel s novými sliby? Vůbec ne. Stejně jako jeho předchůdce dal jasně najevo, že Irán se nevzdá svého práva na rozvoj jaderné energetiky. Stejně jako Ahmadinejad Rouhani tvrdil, že „jaderné zbraně a další zbraně hromadného ničení nemají v íránské bezpečnostní a obranné doktríně místo a odporují našemu základnímu náboženskému a etickému přesvědčení. Je imperativem našich národních zájmů, abychom odstranili jakékoliv a veškeré obavy týkající se mírového jaderného programu Iránu.“

Prezident také podotkl, že svět by měl uznat základní právo Iránu na realizaci všech částí jeho jaderného palivového cyklu. V krátkosti, Irán bude ve svém jaderném programu pokračovat. A to jsou skutečně velmi dobré zprávy.

Takže co se vlastně změnilo? Jen jedna věc, myslím. Zdá se, že země změnily svůj vkus. A jsou jakýmsi způsobem dostatečně statečné, aby si to připustily.

V důsledku intenzivního židovského lobbování a poddajné a poslušné povahy současných západních politiků se kritizovat Izrael neodváží příliš mnoho vlád. Evidentně se bojí Netanyahua a jeho sítě „půl tunových goril“. Díky své laskavosti vůči „nepříteli“ Izraele naši slabí politici dokázali najít způsob, jak Izraeli poslat vzkaz. Uvítání Rouhaniho v OSN bylo jasným vzkazem židovskému státu a jeho podpůrné lobby: dávejte si pozor, stáváme se stále více unavenými vaši špinavou politikou a tlačením do válek.

Protože jsem zaníceným čtenářem židovské historie, dovoluji si říct, že neschopnost přečíst nápisy na zdi je židovské politice identity a kultuře vlastní. Člověk by očekával, že Izrael a Lobby v takový okamžik přibrzdí. Ale to se nestane. Izrael a Lobby budou jednat ještě urážlivěji a nepřístojněji. Použijí každý trik ze svých análů, aby toto otevírající se okno dialogu a usmíření zavřeli.

Izrael je odsouzen k přivození tragedie sobě a regionu. Dokonce ani bůh nebude schopen své vyvolené zachránit před nimi samými. Ale je něco, co může OSN udělat: odebrat Izraeli jeho chemický, biologický a jaderný arzenál. Vidím, jak tento požadavek sílí, a byl bych rád, kdyby se brzy naplnil.

Now´s The Time To Strip Israel of its WMDs vyšel 26. září na ICH. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 30.9.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.