Soudci juvenilní justice se podílejí na trhu obchodování s dětmi

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/09/5678-soudci-juvenilni-justice-se-podileji-na-trhu-obchodovani-s-detmi.htm

Poprvé byly publikovány důkazy, které udávají, že pod rouškou juvenilní justice se vytvořil soukromý trh obchodování s dětmi. Šokující prohlášení učinil na italském televizním kanálu „Canale 5“ soudce ve věcech mládeže v Boloni, Francesco Morcavallo. Jedinečnost tohoto rozhovoru spočívá v tom, že o problematice násilného odebírání dětí z rodin konečně otevřeně hovoří samotný soudce, který zná tento problém „zevnitř“ a skutečně může potvrdit všechna podezření a obvinění z obchodování s dětmi, o nichž dosud veřejně hovořili pouze ochránci lidských práv.

[Francesco Morcavallo]

Francesco Morcavallo říká: „V Itálii soudci bezdůvodně odebírají 35000 dětí z rodin pro soukromé firmy, aby všichni účastníci ‚trhu s dětmi‘ měli příjem od státu 2 miliony eur za rok. Protože trh s dětmi vyžaduje stále více nových odebrání, uplatňují se v případě těžké socioekonomické situace v rodině autoritativní nástroje podobné totalitním. Tedy soukromé podnikání diktuje, kolik dětí by mělo být odebráno. Mám na mysli soukromé organizace a církevní dětské ústavy, vlastně dětské domovy, do nichž jsou umístěny násilně odebrané děti, a kam také směřují státní peníze. Každý dětský domov dostává peníze na každé dítě za každý den, který zde stráví.

99 % případů odebrání není motivováno fakty, ale hodnocením nezletilých nebo rodičů. Příbuzným děti nedají, protože se to nevyplatí, není z toho zisk… A to nejstrašnější je, že všechno toto se děje za účasti vládních struktur, tj. sociálních služeb a soudních institucí. Soudci určují psychology, sociální pracovníky a všechny ty, kteří pak rozhodují, dělají vyšetření, píší zprávy… Soud je posledním článkem v řetězci, který také rozhoduje o „nezbytnosti“ odebrání dítěte z rodiny. Právě zde je největší korupce. Například Nejvyšší soudcovská rada, přestože zná skutečnou situaci, se nikdy nepostavila na obranu občanů, ale spíše naopak, na ochranu různých soudců, kteří byli obviněni z toho, že v tomto nebezpečném systému působili. Mohu tedy potvrdit, že k bezdůvodnému odebírání dětí povzbuzuje i stát, řekl bych – stimuluje únos.“

8minutové video: http://www.dailymotion.com/video/x119u74_dichiarazioni-shock_people

Článek vyšel 24. září 2013 na http://vkpatriarhat.org.ua/cz/

Článek byl publikován 28.9.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.