Amerika totálně zdiskreditována

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/09/5633-amerika-totalne-zdiskreditovana.htm

Paul Craig Roberts

Hloupý prezident Obama a debilní ministr zahraničí Kerry dovedli vládu Spojených států k nejhorší diplomatické porážce v historii a zničili důvěryhodnost úřadu prezidenta, ministerstva zahraničí a celé moci výkonné.

Zfetovaný nadměrným sebevědomím pramenícím ze lží a podvodů minulých, použitých ke zničení Iráku a Libye, si Obama myslel, že americká „supervelmoc“, „výjimečná“ a „nepostradatelná“ země, to může protlačit opět, tentokrát v Sýrii.

Ale zbytek světa se naučil vystříhávat se spěchu Washingtonu do války, když neexistují žádné důkazy. Hloupému Obamovi bylo šlápnuto na paty nekompetentní a nedůvěryhodnou poradkyní pro národní bezpečnost Susan Rice, a tlupou neokonzervativců, kteří ji podporují. Britský parlament tento pařát uťal.

Jaký hlupák by sám sebe dostal do tak zranitelné pozice?

Nyní je Obama sám, izolován, a pokouší se ustoupit od své hrozby zaútočit bez souhlasu kohokoliv – bez souhlasu OSN, NATO, kongresu, který ignoroval – na suverénní zemi. Podle norimberských standardů je vojenská agrese válečným zločinem. Washingtonu doposud jeho válečné zločiny procházely, neboť je maskoval do souhlasu OSN či NATO. Navzdory těmto „souhlasům“ však stále zůstávají válečnými zločiny.

Ale jeho poradkyně pro národní bezpečnost a neokonzervativní váleční štváčí mu našeptávají, že musí dokázat, že je skutečný chlap, který se kdykoliv může sám postavit a spáchat válečné zločiny, bez zinscenovaného krytí OSN nebo NATO, nebo zbabělého amerického kongresu. Trvají na tom, že je na Obamovi, aby jednou provždy dal na srozuměnou, že prezident Spojených států je nad zákon. On, a pouze on je ten, kdo „rozhoduje“, císař, který určuje, co je přípustné. Císař „jediné supervelmoci“ musí nyní uplatnit svoji autoritu, nad veškerými zákony, nebo bude nadvláda Washingtonu nad světem ztracena.

Jak jsem poznamenal dříve, pokud se do toho Obama pustí sám, bude po zbytek svého života štván jako válečný zločinec, který se neodváží opustit USA. Skutečně, hrozící ekonomický kolaps by mohl tak změnit moc a přístup Spojených států, že by se Obama mohl ocitnout za své válečné zločiny před soudem.

Ale to je jedno. Vláda Spojených států dávno ztratila svoji důvěryhodnost na celém světě a již ji nikdy nezíská, dokud nebudou protagonisté Bushova a Obamova režimu zatčeni a postaveni před soud pro své válečné zločiny.

Zničení důvěryhodnosti USA Obamou sahá daleko za diplomacii. Je pravděpodobné, že na podzim či v zimě, a téměř jistě v r. 2014, budou USA čelit závažné ekonomické krizi.

Dlouhodobé zneužívání role dolaru coby rezervní měny Federálními rezervami a ministerstvem financí, nikdy nekončící emise nových dluhů a tištění dolarů na jejich financování, zaměření americké ekonomické politiky na nouzové vyplácení „bank příliš velkých na krach“, bez ohledu na negativní dopad na domácí a světovou ekonomiku a držitele amerického dluhu, očekávání politické krize kvůli neřešenému deficitu a stropu zadlužení, které čeká na kongres po návratu do Washingtonu v září, kolabující pracovní trh a potápějící se ekonomika, to vše obdaří vládu ve Washingtonu krizí, která bude příliš velká, aby ji dostupná vzdělanost, znalosti a odvaha mohly zvládnout.

Když příslovečné h#$%no zasáhne větrák, zkorumpované Federální rezervy a nekompetentní a zkorumpované ministerstvo financí nebudou mít již o nic větší důvěryhodnost, než Obama a John Kerry.

Zbytek světa – obzvláště Washingtonem tlačené loutkové státy NATO – budou mít velké potěšení z problémů „jediné světové supervelmoci“, která byla arogantní celou dobu od kolapsu Sovětského svazu.

Svět nouzově nevyplatí Washington, nyní univerzálně nenáviděný, měnovými swapy, dalšími půjčkami a zahraniční pomocí. Američané budou muset za svoji nedbalost, svou nepozornost, svůj nezájem a svoji ignorantskou víru, že pro ně se nemůže nic zvrtnout a že pokud ano, je to dočasné, tvrdě zaplatit.

Dvě desetiletí přesouvání pracovních míst do zahraničí zanechalo USA s pracovní silou rozvojové země zaměstnanou v nízce placených domácích neobchodovatelných službách, pracovní silou srovnatelnou s pracovní silou Indie před 40 lety. „Jediná světová supervelmoc“ je již zasažena tím, že velká část její populace je závislá při přežívání na vládních dávkách. Jak se ekonomika uzavírá, schopnost vlády zvládat rostoucí požadavky mizí. Bohatí budou požadovat, aby chudí byli obětováni v zájmu bohatých. A politické strany tomu vyhoví.

Je toto důvodem, proč ministerstvo pro vnitřní bezpečnost, instituce plně odpovídající nacistickému Gestapu, má nyní velké, a stále se rozrůstající polovojenské jednotky, vybavené tanky, bezpilotními letouny a miliardami nábojů?

Jak dlouho bude trvat, než budou američtí občané stříleni v ulicích „jejich“ vládou, jak tomu často dochází u blízkých spojenců Washingtonu Egypta, Turecka a Bahrajnu?

Američané zanedbali požadavky svobody. Američané jsou tak vlastenečtí a tak důvěřiví, že vše, co musí vláda udělat, je zahalit se do vlajky a lidé, či příliš mnoho z nich, uvěří jakékoliv lži, kterou jim vláda řekne. A důvěřiví lidé budou hájit lži vlády na smrt, skutečně, na smrt celého světa.

Pokud budou Američané nadále věřit lžím vlády, nemají budoucnost. Popravdě Američané již svoji snesitelnou budoucnost ztratili. „Americké století“ neokonzervativců skončilo dříve, než začalo.

America Totally Discredited vyšel 30. srpna 2013 na ICH. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 2.9.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.