Jak FBI pěstuje, financuje a vybavuje americké teroristy

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/04/5462-jak-fbi-pestuje-financuje-a-vybavuje-americke-teroristy.htm

James Corbett

Bombové atentáty při bostonském maratonu vyvolaly šok, zármutek a hněv na celém světě. Po desetiletích výplachu mozku veřejnost automaticky klade rovnítko mezi takovým terorismem a muslimskými radikály. Ale důkazy ukazují, že každý velký teroristický komplot na americké půdě v posledních 10 letech byl připraven, financován a materiálně vybaven jednou organizací: FBI.

Lidé na celém světě v hrůze sledovali, jak výbuchy otřásly cílovou čárou bostonského maratonu a přeměnily den sportu a oslav na šok, zármutek a hněv. Stejně jako u všech takových událostí přání zjistit, kdo stojí za tímto zbabělým činem, vedlo mnoho lidí ke spekulacím. A jako smutná připomínka indoktrinace, že západní svět je posledních deset let v mytické „válce proti terorismu“, netrvalo dlouho, než kolektivní ukazováček lůzy ukázal rovnou směrem k muslimským teroristům.

Během několika hodin po výbuchu se po celém muslimském mezinárodním společenství rozšířil strach, že tyto bombové útoky budou spojeny s islámskými extremisty. Libyjský uživatel Twitteru udeřil hřebíček na hlavičku – a dostalo se mu tisíců odpovědí a zájmu mezinárodních médií – kdy napsal: „Prosím nebuďte „muslimy“.“ Zpětná vazba přišla krátce poté, kdy New York Post podvodně naznačily, že kvůli své možné roli v útocích byl vyslýchán saudský státní příslušník.

Druhý den se letadlo odlétající z bostonského Loganova letiště vrátilo na stojánku a byli násilně vyvedeni dva cestující, protože byli zaslechnuti, jak před startem mluví arabsky.

Jak se objevují ohledně bombových atentátů a toho, kdo by za tím mohl stát, další údaje, je poučné věnovat okamžik jistému odstupu a podívat se na tuto tendenci a zjistit, že nemůže jít o dílo islámských radikálů. V mysli milionů Američanů bomby mající za cíl nevinné na americké půdě jsou nerozlučně spjaty s obrazem vousatého přičmoudlíka s turbanem na hlavě, který se stal v tomto věku teroru symbolem zla.

Tato asociace je nejen nesprávná, ale je nebezpečně nesprávná, protože zjevně neidentifikuje jednu sjednocující hrozbu všech nedávných teroristických komplotů v USA. To, že v lidové představivosti se za stínovými armádami skrývají údajní džihádisté, je holou realitou, ale každý velký teroristický útok ve Spojených státech po 9/11 byl vystopován ke stejné skupině, k jedinému subjektu, který ve všech případech financoval, vybavil a dokonce podněcoval údajné teroristy k akci: FBI.

V r. 2005 federální žalobci obvinili Michaela Reynoldse, 47letého povaleče žijícího se svou matkou, z pokusu vést džihád proti USA tím, že chce vyhodit do vzduchu zásobníky paliv. Ve skutečnosti byl jeho plán džihádu jen něčím o málo víc, než rozhovory, které vedl na Yahoo! Na chatu s americkým soudcem vydávajícím se za bojovníka. Byl zatčen poté, co souhlasil, že se setká s informátorem FBI, který mu slíbil 40,000 dolarů na jeho věc, a o dva měsíce později FBI v tichosti oznámila, že je pravděpodobně duševně nemocný. Nakonec byl usvědčen a v současné době si odpykává 25 let ve vězení.

V r. 2007 byla tak zvaná „Šestka z Fort Dix“ načapána při velmi medializovaném teroristickém výbuchu FBI, poté, co údajně vymyslela plán útoku na americkou vojenskou základnu a zabití tamních vojáků. V té době 26 stránková obžaloba odhalila, že tato skupina „neměla žádný tvrdý vojenský výcvik“ a „ani zdaleka se nejevila schopnou rozjet útok“. O rok později bylo zjištěno, že informátor FBI, který skupinu infiltroval, v podstatě nabídl, že členy zorganizuje a vedl komplot sám.

V r. 2009 byla zatčena Newburghská čtyřka za údajný komplot s cílem vyhodit do vzduchu synagogy a sestřelit vojenská letadla v Newburghu v New Yorku. Tato skupina byla bandou chudých černochů, z nichž minimálně jeden byl duševně nestabilní a skladoval si vlastní moč ve džbánech po celém bytě. Z pátého člena skupiny, Shahada Husseina, se vyklubal informátor FBI, který slíbil členům stovky tisíc dolarů na provedení komplotu. Při odsuzování žalovaných federální soudce Colleen McMahon řekl:

„Vláda vytvářela teroristické činy z chvástavých fantazií a bigotnosti (obviněného), a pak tyto fantazie realizovala. Vláda nemusela nikoho infiltrovat a mařit nějaký hnusný komplot – žádný hnusný komplot, který by bylo třeba zmařit, neexistoval.“

V listopadu 2010 FBI vyřídila tak zvaného portlandského vánočního bombarďáka, který se údajně pokoušel provést bombový útok na slavnostní rozsvěcení vánočního stromu na portlandském náměstí Pioneer Courthouse. „Tato hrozba byla velmi reálná,“ zanotovala tehdy FBI. „Naše vyšetřování ukazuje, že Mohamud byl absolutně odhodlaný provést útok ve velmi velkém měřítku.“ Ukázalo se, že údajný bombarďák, Arthur Balizan, je pubescent, který se chvástal tajným agentům, že si může sehnat zbraň, protože je „rapper“, a napsal článek o poskytování tipů džihádistům.

V r. 2011 FBI zatkla muže, kterého sama vybavila dálkově řízeným letadlem a výbušninou C4, v rámci ztřeštěného pokusu provést bombový útok na Pentagon. V r. 2012 zabásli dalšího údajného džihádistu, kterého také vybavili falešnou zbraní a sebevražednou vestou. Rovněž v r. 2012 FBI sbalila skupinu pěti „anarchistů“, kteří se údajně chystali vyhodit do vzduchu most v oblasti Clevelandu, ačkoliv bylo v tichosti připuštěno, že informátor FBI, který skupinu infiltroval, ve skutečnosti inicioval kontakt a byl přítomen na setkání, kde vymýšleli plán, jak most vyhodit do vzduchu.

Jeden z nejabsurdnějších příkladů tohoto vzorce jednání je z r. 2006, kdy se ministerstvo spravedlnosti pokusilo vytvořit dojem, že načapalo skupinu nebezpečných džihádistů, kteří se připravovali na totální válku proti Spojeným státům.

Obrázek, vykreslený těmito fakty, je ohromující, neboť pro většinu veřejnosti je těžko pochopitelný. Závěr je nicméně nesporný: bez FBI by mnoho tak zvaných „teroristických buněk“, které vymýšlely své hloupé packalské plány proti Spojeným státům po desítky let, nikdy vůbec neexistovaly.

Navzdory tomu, čemu mnozí věří, není tento závěr dokonce ani kontroverzní. Spíše je dokládán opakovaně důkazy v oficiálních záznamech a dosvědčovaný samotnými insidery FBI a alarmisty.

Vzhledem k této usvědčující historii a bití na poplach insidery je klíčové, že západní veřejnost prchá před programováním médii a zpochybňuje základní předpoklady paradigmatu války proti terorismu, které nám bylo programováno desítky let. Pokud mají být nějaké spekulace o všech těchto událostech, a pokud existuje nějaká skupina, která musí podrobně doložit, proč není zodpovědná za toto zvěrstvo, tak je to zcela jistě Federální úřad vyšetřování. Protože stál u zrodu tolika teroristických komplotů v minulosti, jak neskutečně přitroublých, tak mrazivě úspěšných, jak může veřejnost odmítat prošetření organizace, která má nejvíce odpovědí?

Prostou základní skutečností je, že historie moderního věku terorismu opakovaně dokázala, že FBI je primárním podezřelým u jakýchkoliv teroristických zvěrstev, ke kterým došlo na americké půdě. Mějme to všichni na paměti, jak se podrobnosti o vyšetřování tohoto (a všech dalších) amerických teroristických incidentů začínají objevovat.

Článek byl publikován 23.4.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.