Adoptované děti v amerických rodinách se stávají pokusnými králíky farmaceutických společností

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/03/5389-adoptovane-deti-v-americkych-rodinach-se-stavaji-pokusnymi-kraliky-farmaceutickych-spolecnosti.htm

Světlana Smetanina

Adoptované děti v amerických rodinách se někdy stávají „pokusnými králíky“ farmaceutických společností, které na nich testují nové drogy. Takovým dětem je předepisováno pět silných psychotropních léků najednou. To prospívá jak adoptivním rodičům, tak zdravotnickým profesionálům.

Ruští diplomaté zjistili, že adoptivní matka Maxima Kuzmina, který zemřel koncem ledna v USA, mu dávala drogu nazvanou Risperdal. To je silné antipsychotikum a antihalucinační droga, předepisovaná při akutních manických záchvatech pacientům se schizofrenií. Proč by tříletý chlapec, kterému nebyla diagnostikována duševní nemoc po celou dobu adopce, bral tak silnou drogu? Američtí televizní reportéři z kanálu KMID při přípravě příběhu o smrti ruského dítěte mluvili s psychologem dítěte a zjistili, že Risperdal je také často předepisován u běžných poruch psychologického vývoje a ASD.

Odborníci na tak zvanou terapii náklonnosti doporučovali zabalovat děti do koberce a pak na nich sedět. Děti jsou také drženy dlouhou dobu pod ledovou sprchou, zamykány na záchodě a ponechávány bez jídla několik dní. Mnoho „pokrokových“ rodičů na radu psychologů přichází s ještě mazanějšími metodami, kdy například nechávají děti vykopat si vlastní hrob. Všechny tyto barbarské praktiky jsou zaváděny stoupenci terapie náklonnosti, jako nejlepší způsob, jak přimět děti k poslušnosti a zlomit jejich vůli.

Někdy to nestačí. Například když je cílem dostat požadovaný výsledek, absolutní podrobení, co nejrychleji, může pomoct silná psychotropní droga. Vloni americký Úřad vládní zodpovědnosti (GAO) vydal zprávu, uvádějící, že adoptovaným dětem jsou dávány silné psychotropní drogy v dávkách překračujících dávky doporučované FDA.

V komentáři k této zprávě Medical News Today uvedly údaje charitativní organizace Maryhurst, která pomáhá dětem, které se staly oběťmi násilí a krutosti. Tři čtvrtiny dětí, které program absolvují, berou psychotropní drogy. Nicméně většina pro to nemá žádné zdravotní důvody. Nejvíce šokující informace, podle této publikace, byly odhaleny v důsledku inspekce provedené v šesti státech, včetně Texasu.

Tato zjištění jsou neradostná. Adoptovaným dětem bylo podáváno pět nebo více silných psychotropních drog najednou, v dávkách vyšších, než maximum doporučované ministerstvem zdravotnictví. Této terapii byly vystavovány dokonce i jednoroční děti. Jak poznamenali experti GAO, to může mít velmi závažné negativní dopady. Zdá se, že to nikoho nezajímá, protože tyto metody „vzdělávání“ přináší peníze.

Jeden z autorů internetové stránky Squidoo označuje zneužívání psychotropních drog za „národní ostudu Ameriky“. Podávat vysoké dávky silných drog dětem je prospěšné jak pro doktory, tak pro adoptivní rodiče. Všechny peníze utracené za „léčbu“ jsou propláceny Federálním sociálním fondem. Takže psychiatři mají zájem na vydávání receptů. Aby se rodiny motivovaly k nákupu drog ve velkém množství, psychiatři říkají, že adoptované děti mají vývojové problémy.

Autor Squidoo napsal, že děti pobývající ve vlastních rodinách jsou považovány za normální. Jakmile se však ocitnou v pěstounské péči, náhle jsou objeveny jejich „zvláštní potřeby“. Má to co dělat s penězi, protože při zvláštních potřebách jsou vyšší dávky. V rodinách vychovávajících několik dětí s handicapem, včetně dětí s psychiatrickou diagnózou, může objem sociálních dávek dosáhnout až 10,000 dolarů měsíčně. Dalším zainteresovaným hráčem je farmaceutický průmysl.

Squidoo uveřejnila video, kde malá dívka mluví o braní pilulek, které nebyly schváleny FDA, v době kdy byla v pěstounské péči. Není náhoda, že autorův článek nese název „Tragické drogování dětí v pěstounské péči – jsou používány jako medicínští pokusní králíci?“

Děti v pěstounské péči nejsou jediné, kdo dostává nadměrná množství psychotropních drog. Američtí rodiče ládují drogami i své vlastní děti. Na toto téma byl v Medical News Today uveřejněn článek a byla provedena společná studie vědci z USA, Německa a Holandska. Bylo zjištěno, že americké děti mají třikrát větší pravděpodobnost, že budou dostávat psychotropní drogy, než děti v Evropě.

Autoři studie přisoudili lásku amerických rodičů k antidepresivům a silným sedativům reklamám a sociálnímu systému proplácení dávek. Společnost své občany povzbuzuje, aby se uchylovali k psychotropním drogám.

Adopted children in US families become guinea pigs for drug companies vyšel 1. března na Pravda.ru. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 6.3.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.