Britamgate: Organizování útoků pod falešnou vlajkou v Sýrii

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/02/5335-britamgate-organizovani-utoku-pod-falesnou-vlajkou-v-syrii.htm

Andrey Fomin

22. ledna se na internetu objevil výmluvný únik. Server britského vojenského kontraktora BRITAM byl hacknutý a megabyty tajných vnitřních souborů této firmy byly představeny veřejnosti. Nyní tento případ nabývá měřítka Britamgate, v důsledku zveřejnění na Prison Planet. Jaký je příběh v pozadí tohoto úniku? Proč tento skandál pravděpodobně zvrátí situaci v Sýrii?

Nahlédněme do těchto souborů. Klíčovým nálezem je e-mail datovaný 24. prosince 2012 odeslaný ředitelem firemního vývoje Britam Defence Davidem Gouldingem řediteli expanze firmy Phillipu Doughtymu, což je bývalý důstojník SAS:

[email]
Phile
Máme novou nabídku. Týká se to Sýrie. Katarci navrhují atraktivní obchod a přísahají, že tento nápad je schválen Washingtonem.
Budeme muset dodat do Homs CHZ, sovětský p-náboj z Libye podobný těm, které by měl mít Assad. Chtějí po nás, abychom nasadili náš ukrajinský personál, který by měl mluvit rusky a pořizovat video záznam.
Upřímně, nemyslím si, že je to dobrý nápad, ale navrhované částky jsou obrovské. Tvůj názor?
S pozdravem David

Abych věci objasnil, CHZ (CW) je standardní zkratka pro chemické zbraně; „p-náboj“ je bomba skládající se z výbušného projektilu naplněného toxickým plynem.

Když vezmeme v úvahu památné Obamovo varování, že „použití, či dokonce pouhá přeprava chemických zbraní Assadovým režimem bude představovat „červenou čáru“, která povede k vojenské intervenci“, tedy zprávu, kterou opětovně zdůraznil minulý měsíc po svém znovuzvolení, tato spiklenecká operace, pokud by byla provedena, by poskytla ideální záminku pro zahraniční intervenci v Sýrii. Izrael přišel se stejným varováním minulý týden.

Kdo by měl provést tuto na video zachycenou dodávku CHZ do Homs? Text e-mailu jasně uvádí, že by pro vytvoření videa použili ukrajinský personál Britam. Když sjedeme v jednom hacknutém souboru dolů (Britam Expat Data Load Sheet August 2012.xlsx), najdeme tam soukromé údaje 58 ukrajinských občanů pracujících pro Britam Defence Ltd. v Iráku. Několik zaměstnanců uvedeno být nemusí, protože složka /Iraq/People/ obsahovala fotokopie pasů několika dalších Ukrajinců. Na seznamu je také několik Srbů/Chorvatů a Gruzínců, kteří by také mohli být filmováni jako „Rusové“.

[Seznam]

Od konce prosince 2012 západní, izraelské a zdroje v Zálivu šířily „zvěsti“ o „ruských jednotkách bojujících za Assada“ a „ruských silách beroucích syrské chemické a biologické zbraně pod kontrolu“. Kuvajtské noviny Al-Seyassah nedávno zveřejnily pár „zpráv západních rozvědek“ uvádějících, že „Assad již předal chemické zbraně teroristům“. 15. ledna americký zahraničně-politický časopis zveřejnil „tajnou depeši ministerstva zahraničí“, uvádějící, že „syrská armáda pravděpodobně použila chemické zbraně proti vlastním lidem při smrtícím útoku minulý měsíc“.

S největší pravděpodobností je veřejné mínění připravováno na „dech beroucí videa“ s „vojáky“ v ruských uniformách nebo rusky mluvícími, páchajícími údajně zvěrstva na civilistech v syrských městech, nebo používajících jedovaté plyny.

V tomto kontextu bychom neměli zapomínat na zprávy kolující již od loňska, že ozbrojenci v Sýrii dostali plynové masky a jsou ochotní zinscenovat útok chemickými zbraněmi, ze kterého by pak byl obviněn Assadův režim, aby se protlačila vojenská intervence NATO.

Informace o tom, že zvláštní služby Západu a Středního východu verbují ozbrojence se slovanskými rysy, aby hráli roli ruských „žoldáků“ údajně zajatých bojovníky syrské opozice, byly zveřejněny ruskými médii v polovině ledna. Ta citovala dobře informovaný zdroj, který řekl, že „herci“ jsou vybíráni v Rusku, Bělorusku a na Ukrajině. Všichni musí ovládat zbraně a musí být schopní obsluhovat protiletadlové systémy. Podle scénáře by měli přiznat před kamerami, že byli naverbováni ruskými zvláštními službami, s cílem podpořit armádu Bashara Assada. Také by měli říct, že byli údajně do Sýrie dopraveni ruskými válečnými loděmi.

Podle tohoto zdroje to bude vše nafilmováno v Turecku nebo Jordánsku, kde již byla vybudována falešná zničená syrská města ve formě divadelní scenérie velkého rozsahu. Stejný typ scenérií v Kataru byl údajně použit během informační války proti Libyi v r. 2011.

Když tato fakta shrneme, můžeme dojít k závěru, že provokace v Sýrii je jedinou možností, která válečným štváčům zbyla. Protože mají vyčerpávající informace o skutečné situaci v Sýrii a jsou si vědomi neschopnosti zkorumpované skupiny ozbrojenců provést jakoukoliv významnou změnu v Damašku, nezbývá jim nic jiného, než si najmout druhořadé britské PSC pro další kolo špinavé práce. Nepochybujeme, že řada tragických „odhalení“ zvěrstev spáchaných „pro-assadovskou armádou“, která byla opakovaně dávána na YouTube v posledních dvou letech, bude rovněž „objednána“ za obrovské částky u bývalých britských „baretů“. Poslední únik si zaslouží pečlivého prozkoumání a pozornosti na vrcholové mezinárodní politické úrovni. Je čas zasadit Britamgate do rámce.

Britamgate: Staging False Flag Attacks in Syria vyšel 31. ledna na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 4.2.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.