V Česku už zase „pod jednou či pod obojí“

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2013/01/5290-v-cesku-uz-zase-pod-jednou-ci-pod-oboji.htm

Josef Staněk

Podle tradice se národ ve volbách rozdělil na dvě celými dějinami se vinoucí názorové skupiny. První katolická, také panská, chce České království zařadit do vyspělé Evropy i za cenu odpustků (materiálních odvodů) i ztráty duše (vlády síly a peněz). Druhá husitská, plebejská, vidí vady evropských moresů a chce si při ponechání duše vymyslet něco nového, lepšího. Nemá ale na to kvalifikačně (duchovně) a navíc je při jakémkoliv pokusu ihned obklopena nepřátelským okolím. Pokusem se dostává do situace „proti všem“. Svým drzým kacířským postojem poukáže totiž „na bolavý zoubek“ celé civilizace. Obyčejnému člověku se toto dilema vyjeví ve volbě: buď sice okrádající smrádeček, ale teploučko, nebo svěže, ale námaha hledajících řešení.

Tak se situace vynořila z prezidentských voleb. V čele panské jednoty kníže Karel, včele rejpalů, kacířů a trhanů zeman Miloš. O „rovnosti“ sdělovacích a finančních šancí nemůže mít příčetný pozorovatel pochyb. O kvalitě strategie Karlova volebního tábora však také ne. Byla geniální. Poradci tušili, že přímé střetnutí by dopadlo bledě, (jako na Vítkově) proto se mu dopředu vyhnuli nasazením průzkumového „favorita“ Fischera. Ten v TV střetnutí ničeho s něčím, formy s obsahem, musel v očích diváků zdebaklovat. Karlův tým (média) začala poté líčit hrůzy vlády přicházejícího netvora z Vysočiny. Proto, aby se mohl jako zázrakem objevit „světem respektovaný“ kníže Karel. Muselo se to ale odehrát rychle, dříve než vyjde najevo rozdíl mezi Karlem IV a „Karlem V“. Koho Karel IV vybral do funkce, to byla trefa. (Od Petra Parléře až po Arnošta z Pardubic.) Koho „Karel V“ vybral do funkce, to byla rána! (Kalousek, Drábek, Heger, Parkanová.)

Nyní ve finále voleb jsou na „zemana“ Miloše nachystány „Lipany“. Jsem zvědav, jestli to prohlédne? Media vyrobí obdobu studeného atentátu. Čekám nějaké vyprávění najatého spolužáka, jak „Miloš trhal ptáčatům křidélka“ nebo jak obtěžoval nezletilé. Samotný TV duel bude pokud možno krátký a bude zaměřen na oblibu značek pití, jídel, typu bot, ve kterých tématech jsou si kandidáti rovni. Amnestie bude pomocí „správného výkladu“ opoziční smlouvy přičtena na vrub Milošovi. Naopak kníže Karel byl odepsaným Nečasem oklamán a jako místopředseda jí provádějící vlády s ní zásadně nesouhlasí! Mezitím ti, co se chtějí kvůli grantům zavděčit, budou v médiích masově varovat před nevychovancem Milošem. I Jára Cimrman zasáhne! Ti, co zaplatili první nezvolení nevychovaného Miloše se budou nepochybně snažit pomocí „kultury“ o sponzory usilující.

A výsledek? Nežijeme jen v „údolí tupých hlav“, tak je nejistý. Zvítězí-li kníže Karel, bude tisk o zahraničních návštěvách sdělovat, jak světová média referují, že je nový český prezident schopný a rozšafný. Budou jmenováni ti „správně“ všeho schopní, (obdobně jako ministři,) členové bankovní rady, kteří „nebudou překážet našemu finančnímu zapojení“ do Evropy. Také soudci obdobných vlastností jako ministři TOP nastoupí do nejvyššího soudu, kde zajistí „správný“ výklad ústavy a chod soudnictví. Od toho se bude nadále žádat, aby zejména zabránil porušování lidských práv podnikatelů skrze kontroly daňového účetnictví a majetku. (S výjimkou těch, kteří pochází od neposlušných soc. dem. či komunistů. Tam vlastně není kontrolovat co.) Touto politikou se „České království“ stane „světovým hráčem“, zejména prostřednictvím vojenského angažmá na všech kontinentech. Funkce prezidenta bude vykonávána ústavně „správně“, tj. jako nenamáhavé podpisování předloženého a kladení věnců.

Jestliže vyhraje „zeman“ Miloš bude veselo! Tisk objeví, že tento nevychovaný důchodce se drze objevuje na zasedání vlády a parlamentu a dokonce tam vede řeči. Skupina, která investovala do „úspěchů podnikání“ Standy Grosse znervózní. Spojí se s jinými, kteří mají také zájem na naše „nenarušované“ zapojování do Evropy a pokusí se o odstranění nepohodlného „husity“ horkým atentátem. Místo varovacích kuliček ,jako proti VK, bude z překračování kompetencí prezidenta „rozčilený volič“ střílet na Miloše ostrými. A nebo se využije Milošovy Churchilovy diety(whisky střídavě s doutníkem) k vyvolání náhlé srdeční nevolnosti.

Za těchto neveselých vyhlídek jsem navštívil svého jasnovidce, který „vidí dovnitř všeho“, známého „Antona Pavloviče Roentgenoviče“ s žádostí o výhled. Řekl, že všechno bude jinak, že brzy bude veselo celosvětově a naše domácí „vrhcáby“ se stanou nicotnými. Jen studenti zůstanou v ulicích. Pouze místo hesla „Karel na hrad“ budou volat „cenzurováno!“

Článek byl publikován 14.1.2013


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.