Americká a britská vláda věděly – na den přesně – o japonském útoku na Pearl Harbor

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/10/5168-americka-a-britska-vlada-vedely-na-den-presne-o-japonskem-utoku-na-pearl-harbor.htm

Předmluva: Nepopíráme, že druhá světová válka byla – mnoha způsoby – „dobrá válka“. Nacisté, imperiální Japonci a fašističtí Italové byli odporní a pokoušeli se ovládnout svět, a zmasakrovali miliony ve vlastních zemích a v zemích, které okupovali. Ale úplné a upřímné vysvětlení druhé světové války ukazuje, že některé velké americké banky financovaly nacisty. A Amerika svrhla jaderné bomby na Japonsko v době, kdy vrcholoví američtí vojenští představitelé řekli, že to není potřeba.

A – jak je vidět níže – pravděpodobně jsme věděli o chystaném útoku na Pearl Harbor, ale nechali jsme ho proběhnout, abychom ospravedlnili vstup USA do druhé světové války.

Bílý dům očividně – rok před Pearl Harborem – spustil 8 bodový plán na vyprovokování Japonska k válce s USA (včetně, například, ropného embarga). Důvodem této provokace bylo, že USA chtěly pomoct svým spojencům v boji s nacisty a dalším mocnostem osy a rozhodly, že útok Japonska by byl nejvýhodnějším ospravedlněním pro vstup USA do druhé světové války.

Navíc honolulské noviny varovaly před možným útokem Japonců na Pearl Harbor:

Skutečně, jak následující dokument BBC – s rozhovory s mnoha hlavními hráči, včetně vojenských důstojníků a luštitelů kódů – ukazuje, Američané a Britové o japonském plánu zaútočit na Pearl Harbor věděli – přesně na den – a umožnily ho, aby ospravedlnili vstup Ameriky do druhé světové války:

A zde je krátké pojednání velmi uznávaného historika, shrnující některé klíčové body. (Tento historik, Robert B. Stinnett, veterán druhé světové války, s touto strategií jak dostat Ameriku do války, souhlasí, a tak nemá důvod ke zkreslování).

Aktivní zasahování do schopnosti armády se bránit

Nedávno bylo také objeveno, že vláda FDR podnikla řadu podpůrných kroků, aby zajistila, že japonský útok bude úspěšný. K těmto krokům patřilo provedení mimořádných opatření, aby se zakryly informace o místě výskytu japonských válečných lodí před veliteli na Havaji (informací, které by normálně dostali), odmítnutí jejich žádostí o povolení hledat japonské lodě, a další akce k oslepení velitelů na Havaji, aby útoky byly úspěšné. Viz, například, tato kniha (strana 186).

Klíčoví vojenští hráči nedostupní

Navíc šéfové armády a námořnictva náhle zmizeli a zůstali nedosažitelnými přes noc před Pearl Harborem. A později opakovaně vypovídali, že si „nemohou vzpomenout“ kde byli (strany 320 a 335).

Umlčování alarmistů

Dva týdny po Pearl Harbor námořnictvo utajilo všechny dokumenty jako přísně tajné, a ředitel komunikace námořnictva odeslal zprávu, nařizující všem velitelům, aby „zničili všechny poznámky nebo cokoliv písemného“ související s útokem. A co je důležitější, všichni radisté a dešifranti byli umlčeni pod výhrůžkou uvěznění a ztráty všech výhod (strana 256).

Obětní beránci a nálepky „konspirační teorie“

Velitelé na Havaji, generál Short a admirál Kimmel, byli předhozeni jako obětní beránci coby příčina „překvapivého“ útoku na Pearl Harbor (nedávno byli kongresem očištěni).

A, podle prohlášení, které jsem v soukromí dostal od předního výzkumníka Pearl Harbor, vláda opakovaně popřela, že o tom věděla předem, a všechny, kdo diskutovali, že o útoku vláda věděla předem, onálepkovala jako šílené konspirační teoretiky.

Kolaborace médií

Překvapivě generální štáb armády informoval šéfredaktory hlavních novin a časopisů ve Washingtonu o blížícím se útoku, dříve, než k němu došlo, a zapřísáhl je, aby to utajili, což média dodržela (strana 361); a poslechněte si rozhovor (osobně jsme strávili asi hodinu rozmluvou se Stinnettem a zjistili jsme, že je velmi důvěryhodný a vlastenecký Američan).

Dodatek: čirou náhodou Philip Zelikow, výkonný ředitel Komise 9/11, vládní insider, jehož oblastí kvalifikace je vytváření a udržování „veřejných mýtů“ považovaných za pravdu, i když ve skutečnosti pravdou nejsou, který kontroloval to, co Komise 9/11 bude nebo nebude analyzovat, pak omezil rozsah vyšetřování Komise, aby převážná většina otázek ohledně 9/11 zůstala nepoložena, byl náhodou rovněž tím maníkem, který obhajoval údajnou nepředvídatelnost útoku na Pearl Harbor, a který napsal útočný pamflet na historiky Pearl Harbor jako Stinnett.

Bylo dokázáno, že 9/11 bylo zcela předvídatelné, a přesto – nevysvětlitelně – byli všichni klíčoví hráči v době, kdy byli potřeba, čirou náhodou nedostupní a mimo dosah (a viz toto).

Ale to je jen zajímavá náhoda, protože země nikdy nepoužívají podvodné záminky pro započínání válek. No, téměř nikdy, obzvláště když do toho spadá i nevinné zabíjení našich vlastních lidí.

Článek byl publikován 24.10.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.