Islamistická teroristická síť CIA

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/09/5112-islamisticka-teroristicka-sit-cia.htm

Wayne Madsen

Ústřední zpravodajská služba slátala dohromady předchůdkyni současné teroristické sítě muslimských džihádistů na konci 70. let, aby ji použila pro boj se sovětskými jednotkami v Afghánistánu. Po následující tři desetiletí CIA pokračovala v udržování vazeb na džihádistické skupiny a používala je jako spojence pro jisté operace, a útočila na ně, kdy si „závazek“ Ameriky „bojovat proti terorismu“ vyžadoval propagandistickou podporu ve světových médiích.

Příkladem obracení korouhvičky CIA, používající mudžahedíny a džihádistické spojence, a pak je prohlašující za „teroristy“ a vypisující odměny na jejich hlavu, je nedávné prohlášení ministryně zahraničí Hitlary Clinton, že síť Haqqani s centrálou v Severním Waziristánu v Pákistánu, je „zahraniční teroristickou organizací“.

Síť Haqqani, vedená Jalaluddinem Haqqani, byla sesmolena CIA a pákistánskou tajnou službou ISI na konci 80. let.

Síť Haqqani je posledním bývalým spojencem CIA, který byl označen za teroristickou skupinu. Haqqanisté jsou posledními v dlouhé řadě tak zvaných teroristických skupin, které byly zorganizovány a financovány CIA, jen aby byly později odkopnuty a označeny za „teroristy“. K těm dalším patří „Al-Káida“, vedená válečným veteránem z Afghánistánu a aktivem CIA Osamou bin Ladenem a vůdcem Hezb-l Islami Gulbuddinem Hekmatyarem. Označením sítě Haqqani coby teroristické organizace, po smrti bin Ladena a označení Hekmatyara za teroristu, se CIA obrátila ke svým starým mudžahedínským spojencům zády. Pouze ti operativci „Al-Káidy“, kteří se připojili k CIA v západem organizovaných ozbrojených vzpourách v Libyi a Sýrii, jsou v pořádku.

Bin Laden a „Al-Káida“ byli pro CIA a jeho spojence v Mossadu příhodnými obětními beránky, aby z nich byli uděláni „logičtí“ pachatelé útoků 9/11 na Spojené státy, jehož 11. výročí je nyní vzpomínáno v celé Americe. Upadnutí Hekmatyara v nemilost u CIA bylo, zdá se, důsledkem jeho pokusu naskočit do pašování opia v Afghánistánu, provozovaného CIA, a do rodinného podniku pěstování a pašování opia afghánského prezidenta Hamida Karzai.

Ve své knize o koketování Ameriky s islámskými teroristy zesnulý korespondent ABC News na Středním východě John Cooley odhaluje povahu zapletení CIA do pašování afghánského opia, a to v Nesvaté války: Afghánistán, Amerika a mezinárodní terorismus. Po inspirování se francouzskou tajnou službou rozjela CIA operaci Komár, program, kterým se pod tlakem pumpoval heroin a hašiš do sověty okupovaného Afghánistánu, aby „navykly“ jednotky Rudé armády na drogy a zdecimoval se jejich bojový potenciál. Když byly zásoby a dodávky drog z Pákistánu vyčerpány, byly drogy do Afghánistánu zasílány ze zásob kolumbijského kokainu a heroinu zabaveného DEA, americkou Celní správou a americkou Pobřežní stráží. CIA používala různé afghánské válečné kmotry a operativce jako bin Laden, Hekmatyar a Haqqani pro pašování drog do Kábulu, Kandaháru a dalších oblastí, kde byly soustředěny sovětské jednotky. Zisky z pašování drog byly rozdělovány mezi afghánské válečné kmotry a zahraniční černé fondy CIA.

O nic menší expert na „Al-Káidu“, zesnulý britský ministr zahraničí Robin Cook, v článku pro noviny Guardian, zveřejněném 8. července 2005, napsal: „Po celá 80. léta byl (bin Laden) vyzbrojován CIA a financován Saudy, aby vedl džihád proti ruské okupaci Afghánistánu. Al Qaida, doslovně „databáze“, byl původně počítačový soubor se jmény tisíců mudžahedínů, kteří byli najati a vycvičeni CIA, aby porazili Rusy.“ Cook, který jako ministr zahraničí měl přístup k většině souborů jemu podřízených dvou agentur – britské tajné službě MI6 a britskému protějšku americké NSA, Sídlo vládní komunikace (GCHQ) – odhalil některé z nejskrytějších tajemství o zapletení západních tajných služeb do přípravy a využití útoků 9/11.

Bývalý důstojní francouzské vojenské rozvědky Pierre-Henri Bunel, který sledoval sítě islamistických teroristů na Balkáně a objevil jejich původ v CIA, řekl, že „Al-Káida“ nebyla pouhou databází, ale intranetem, který CIA používala pro povolávání mudžahedínských rezerv pro specifické teroristické akce, v mnohém podobných těm, které bylo možné pozorovat v posledních letech v rámci dálkově odpalovaných bombových útoků na civilisty v Damašku, Bejrútu, Bagdádu, v různých libyjských a pákistánských městech, v Adenu a na dalších místech, všechny provedené „Al-Káidou“ nebo jejími odnožemi.

Opakuje prohlášení Cooka Bunel, absolvent elitní francouzské vojenské akademie St. Cyr, napsal:

„Pravdou je, že žádná islámská armáda nebo teroristická skupina zvaná Al-Káida neexistuje. A jakýkoliv informovaný člen tajné služby to ví. Ale je tu propagandistická kampaň, aby veřejnost uvěřila v přítomnost daného subjektu, představujícího „zlo“, jen aby se „televizní divák“ přinutil akceptovat sjednocené mezinárodní vedení pro válku proti terorismu. Zemí stojící za touto propagandou jsou Spojené státy a lobbyisté za americkou válku proti terorismu mají zájem jen na vydělání peněz.“

Bunel velmi podrobně popsal, jak „Al-Káida“ fungovala. Odhalil, že „intranet“ Al-Káida byl vytvořen pod záštitou Organizace islámské konference (OIC), která sídlí v Jeddah v Saudské Arábii. Uživatelé, včetně vlád členských států OIC a jejich velvyslanectví na celém světě, mohli do databáze vstupovat „po telefonu“, v moderním jazyku intranetu.

Major pákistánské armády Bunelovi řekl, že databáze „Al-Káida“ byla „rozdělena do dvou částí, informačního souboru, kde bylo možné vybrat účastníky setkání a poslat jim potřebné informace, a souboru rozhodnutí, kde byla uložena rozhodnutí učiněná během předešlých setkání. V arabštině se tyto soubory nazývaly Q-eidat il-Maaloomaat a Q-eidat i-Taaleemaat. Tyto dva soubory byly uchovány v jednom souboru nazvaném v arabštině Q-eidat ilmu’ti’aat, což je přesný překlad anglického slova databáze. Ale Arabové běžně používali zkrácené slovo Al Qaida, což je arabsky „základna“.

K zemím používajícím intranet Al Qaida k provádění teroristických operací, patřila i Saudská Arábie. A intranet „Al-Káida“ byl v provozu dost dlouho před 9/11. Bunel uvedl: „když byl Osama bin Laden americkým agentem v Afghánistánu, byl intranet Al Qaida dobrým komunikačním systémem používajícím kódovaných nebo tajných zpráv.“

Cook zemřel náhle na infarkt měsíc poté, co napsal článek do Guardian. Bunel byl obviněn, usvědčen a uvězněn na základě pochybného tvrzení, že prováděl špionáž pro Srbsko.

Dnes je OIC přední hlavní silou poskytující podporu „Al-Káidě“ a spojenou s ozbrojenci bojujícími proti vládě Bashara al Assada v Sýrii. Je pravděpodobné, že intranet „Al Qaida“ pracuje na plné obrátky a posílá kódované zprávy mezi Jeddah, Riyadhem, Doha, Abu Dhabi a polními jednotkami „Al-Káidy“ v Sýrii a na turecké straně syrské hranice. OIC ukončila členství Sýrie v této organizaci a jediným důvodem pro takové rozhodnutí bylo, aby se Sýrie odstřihla od intranetu „Al Qaida“ OIC a spojení s ozbrojenci v Sýrii a tajnými terminály CIA v Langley ve Virginii.

Hekmatyar a Haqqani jsou prodlouženou rukou ISI, a když byly jejich služby potřeba, většinou Spojenými státy, sloužili zájmům CIA. Nyní se CIA pokouší přepsat nedávnou historii jižní Asie a zlikvidovat všechny ozbrojence a guerilly a jejich organizace, které dělaly pro CIA. Bin Laden byl obviněn z provedení 9/11, Hekmatyar z vražd amerických vojáků v Afghánistánu jménem Talibanu a „Al-Káidy“, a nyní síť Haqqani, stále prodloužená ruka ISI, z útoku na americké cíle v Afghánistánu a Pákistánu.

Americká milostná aféra s islamistickými radikálními teroristy začala již za dnů Zbigniew Brzezinského, poradce pro národní bezpečnost prezidenta Jimmy Cartera, a dokonce ještě dříve, když novinář-agent CIA Archibald Roosvelt, vnuk amerického arciimperialisty vydávajícího se za pokrokáře Theodora Roosevelta, zosnoval plán, jak srazit sověty na kolena tím, že se poštvou anti-komunističtí islamisté proti sovětům na místech jako Egypt, kde CIA podporovala pokus Muslimského bratrstva zavraždit egyptského pan-arabského socialistu Gamala Abdela Nassera. Archibaldův bratranec, Kermit Roosevelt, vedl v r. 1953 puč CIA, který svrhl íránského premiéra Mohammeda Mossadeqa a dosadil k moci nenáviděného šáha. Obě rozhodnutí byla monumentální katastrofou pro americkou zahraniční politiku v muslimském světě.

Bin Laden, Hekmatyar a Haqqani – všichni kdysi spojenci CIA – se stali v hantýrce CIA „problémem“. A stejně jako všechny „problémy“ CIA je čekal stejný konečný osud – likvidace za extrémní podjatosti.

The CIA’s Islamist Terrorist Network vyšel 12. září na Strategic Culture Foundation. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 17.9.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.