Plánuje Amerika post-izraelský Střední východ?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/09/5096-planuje-amerika-post-izraelsky-stredni-vychod.htm

Franklin Lamb

Kongresmanka Illena Ros-Lehtinen bude mít plné ruce práce při politických a sociálních tanečkách na republikánském celostátním sjezdu tento měsíc. Illena je jedinou předsedkyní výboru ve sněmovně a pravděpodobně nejfanatičtějším agentem Izraele. Je trvalou osinou v pozadí Obamovy vlády, pravidelně kárající prezidenta za hraní „politických hrátek s americkou zahraniční politikou“ a za to, že je „měkký na Írán“ a podkopává legitimitu Izraele. V poslední době Ros-Lehtinen pomohla protlačit kongresem další zákon zpřísňující sankce proti Iránu, přičemž vyzývala k americké vojenské akci proti Assadovu režimu v Sýrii.

Kongresmanka se pravděpodobně nezaměří na protlačování republikánských témat týkajících se jejího stranického kolegy Mitta Romneyho, bývalého „umírněného guvernéra Massachusetts“, u kterého si je vědoma, že není pravděpodobné, aby se dostal do Bílého domu. Ne, podle zdroje v Demokratickém národním výboru, který zběsile dává do kupy konečné pokyny pro vlastní sjezd, který se bude konat v týdnu od 3. září v Charlotte v Severní Karolíně, stráví Illena většinu času s Mittovým kolegou, kongresmanem Paulem Ryanem, nebo ho bude prosazovat. Ryan, stoupenec Ayn Randové (autorky Fontána a Atlas přikrčen, jakož i zakladatelky objektivistického hnutí) pravidelně říká publiku, že „učení Ayn Randové na něj měla největší filosofický vliv v jeho životě“. No, až na náboženství a potraty a pár dalších záležitostí, neboť Ayn, která zemřela v 1982, byla zjevnou ateistkou a silně podporovala potraty, byla opakem toho, co Ryan říká publiku.

Ros-Lehtinen se bude spíše setkávat s místními, celostátními a mezinárodními židovskými vůdci v tomto státě, kde musí vyhrát, a kde byla pověřena úkolem, aby je opětovně ujistila, že Republikánská strana je nejlepším přítelem Izraele a že návrh zprávy současné americké vlády vyzývající USA, aby přehodnotily svůj vztah k Izraeli, je zodpovědností nikoho jiného, než Baracka Obamy, a že odhaluje jeho skutečné pohrdání Izraelem.

V její kampani proti Bílému domu ji bude pomáhat William Kristol, vydavatel neokonzervativního Weekly Standard a ředitel Nového amerického století, „fanaticky pro-izraelské“ lobby se sídlem ve Washingtonu, „prosazující společné izraelské a americké politické a vojenské vedení na celém světě, a přinesení demokracie na Střední východ“.

Tak kvůli čemu je všechen ten povyk?

Je to dokument s názvem: Příprava na post-izraelský Střední východ, 82 stránková analýza, která dochází k závěru, že americké národní zájmy jsou v zásadě v rozporu se zájmy sionistického Izraele. Autoři dochází k závěru, že Izrael je v současné době největší hrozbou pro národní zájmy USA, protože jeho povaha a činy brání normálním vztahům USA s arabskými a muslimskými zeměmi, a v rostoucí míře s širším mezinárodním společenstvím.

Tato studie byla nařízena americkou výzvědnou komunitou skládající se z 16 amerických tajných služeb s ročním rozpočtem překračujícím 70 miliard dolarů. Do této komunity, která studii nařídila, patří i tajné služby námořnictva, armády, letectva, námořní pěchoty, pobřežní stráže, vojenská rozvědka, ministerstvo energetiky, bezpečnost otčiny, zahraničí, finance, DEA, FBI, NSA, Národní geokosmická výzvědná služba, NRA a CIA.

K mnoha zjištěním, která se Ros-Lehtinen a Kristol a další neregistrovaní agenti Izraele pravděpodobně pokusí politicky využít od této chvíle do 6. listopadu, kdy je budou používat pro útoky na Obamovu vládu, patří, jako vzorek, následující:

Výčet končí zmínkami o potřebě vyhnout se kompromitujícím aliancím, které znepřátelují většinu světa a odsuzují americké občany ke snášení následků.

Zajímavé je, že se tam poznamenává, že Irán je příkladem země a lidí, kteří mají mnoho společného, a jehož občané mají skutečný zájem na bilaterálních stycích (zde je zjevná narážka na Izrael a jeho americkou lobby), neurčovaných přáními dalších zemí a jejich agentů. Rovněž se zdůrazňuje potřeba, aby USA přistoupily k „nápravě vztahů s arabskými a muslimskými zeměmi, včetně drastického omezení používání bezpilotních letounů.

Příští dny objasní, jestli bude Izrael úspěšný v záležitosti zjištění zprávy, která bude brzy zveřejněna, a v jaké míře se mu podaří dostat republikány na svoji stranu, v kampani o Bílý dům.

America Planning for a Post-Israel Middle East? vyšel 28. srpna na informationclearinghouse.info.

Článek byl publikován 5.9.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.