Hysterie Pussy Riot nabírá v Rusku nebezpečné formy

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/08/5090-hysterie-pussy-riot-nabira-v-rusku-nebezpecne-formy.htm

Dmitry Lyskov

V ruské republice Tatarstan byl spáchán odporný zločin. Byly zabity dvě ženy a jejich těla byla zohavena. Neznámý pachatel použil jejich krev, aby poblíž jejich těl napsal „Osvoboďte Pussy Riot“.

[Pussy Riot]

V několika regionech země byly zničeny památné kříže. Skupina s názvem "Vůle lidí“ tvrdila, že je to aktem odplaty za rozsudek v případě Pussy Riot (Kundí výtržnosti) a za výroky ruské ortodoxní církve týkající se Lenina. Leninův památník ve městě Lipeck byl pomalován barvami Kundích výtržností; na jeho hlavu byla umístěna kukla. Předtím byl podobný čin spáchán na pomníku Petra I, ale reakce veřejnosti byla slabá. Nakonec byly v Petrohradu ukradeny svatozáře Alexandra Něvského, Petra a Fevronie a dalších 13 ortodoxních svatých. To byly jen kousky plechu, ale zdá se, že pachatelé si záměrně vzali za cíl nejslavnější, nejvlivnější a nejznámější svaté.

Jak to vypadá? Vypadá to, jako by někdo začal střílet do davu lidí. Lidé, kteří sdílí komunistické názory, byli poníženi také, ale zdálo se, že jde o čin pod vlajkou revoluce a na vlně antiklerikalismu.

Je jasné, že primárním cílem kampaně jsou ortodoxní věřící. Dle očekávání věřící zorganizovali zvláštní týmy na ochranu svých chrámů. Jak víte, stát má výhradní právo na páchání legitimního násilí. Pokud je toto právo narušeno, může být rozrušen i stát.

Nyní se podívejme na islámský svět. Je těžší tímto světem otřást, kvůli řadě faktorů. Činy, které by musely být spáchány v tomto světě, by musely být mnohem drsnější a větší. Jako sada vražd islámských vůdců na území od Tatarstanu po Dagestán. Všímáte si geografie? Není to severní Kavkaz – je to celá muslimská část Ruska.

Existuje jen jeden výsledek – radikalizace. Dvě hlavní náboženství v zemi jsou tlačena k radikalismu, k braní si na mušku hlavní politické síly a sociální skupiny. Protest proti rozsudku nad Kundími výtržnostmi nabyl formy protiprávních činů páchaný na důležitých veřejných symbolech.

Lze říct, že jsou to mladiství dopouštějící se vandalismu. Pokud ano, mění to něco? Když si poskládáme všechny střípky, je obrázek deprimující.

Jeden z problémů, které Rusko má, souvisí s faktem, že obrovský počet zločinů je vyšetřován účinně jen pod tlakem. Pokud se projeví odpovídající tlak, dokonce i ty nejkomplikovanější případy se stávají jednoduché a zjevné.

Pussy Riot hysteria in Russia takes dangerous form vyšel 30. srpna na Pravda.ru. Překlad Zvědavec.

Některé další akce Pussy Riot pro ty, kteří ještě nevědí, co jsou zač

Zde je jejich "umělecké" vystoupení

Masturbace s kuřetem v supermarketu

Oběšení tří emigrantů, dvou homosexuálů, z toho jeden byl žid, v supermarketu

Videa masturbace s kuřetem a hromadná soulož v muzeu

Článek byl publikován 31.8.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.