Elitní vrazi Mossadu

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/07/5041-elitni-vrazi-mossadu.htm

Dr. Ismail Salami

Vyšla nová kniha, která ukazuje, že útvar Mossadu, který se jmenuje Kidon, vyslal do Íránu vrahy s posláním zavraždit jaderné vědce a tím zarazit program jaderné energie této země.

Autoři Dan Raviv a Yossi Melman ve své knize Špioni proti Armagedonu – v tajnych válkách Izraele píší: Zasvěcenec izraelské tajné války konstatoval, že nechvalně známá špionážní služba zavraždila nejméně čtyři íránské jaderné vědce a to často zacílením na ně pomocí tajných agentů na motocyklech, což je technika vraždění používaná v Kidonu elitními zabijáky.

Kidonští zabijáci „vynikají v přesné střelbě při jakékoliv rychlosti a dokážou umístit dokonale tvarované přilnavé bomby“ – pokládají to za svůj charakteristický znak.

Kidon, známý jako jedna ze nejúčinnějších vražedných mašin ve světě, je technicky popisován jako malý Mossad uvnitř Mossadu.

S pověřením provádět tajné operace po celém světě se Kidon pustil do řady temných operací a atentátů v různých zemích.

Ti, kteří pro Kidon zabíjejí, jsou vybíráni buď mezi špionážními složkami Mossadu anebo mezi rodáky ze zemí, kde plánují provádět atentáty.

Například, v případě jaderných atentátů provedených v Íránu Mossadem, zásadně najímali lidi s íránskou nebo dvojí národností. Jeden z mossadských atentátníků byl Majid Jamali Fashi, který přiznal, že s Mossadem spolupracoval jen z finančních důvodů.

Majid Jamali Fashi zavraždil v lednu 2011 Massouda Aliho-Mohammadiho, profesora teheránské university, odpálením výbušniny umístěné na motorce pomocí dálkového ovládání. Údajně byl proškolen Mossadem v Izraeli a rovněž od něj obdržel 120 000 dolarů za zavraždění íránského vědce. Podle doznání získal Majid Jamali Fashi falešné dokumenty na letišti Heydar Aliyev v Azerbajdžánu, tak aby mohl cestovat do Tel Avivu.

V přiznání uvedl: „Vzbudil jsem se brzy ráno a v souladu s tím, jak jsme byli vyškoleni jsem šel do skladu. Musel jsem si připravit krabici, ve které byla bomba. Z domu jsem vyndal motorku a dojel na místo, kde jsem se s ním měl sejít. Šel jsem do uličky, kde profesor bydlel. Byla prázdná, nikde nikdo. Najel jsem motorkou na chodník a zaparkoval před domem. Řekli mi, že mého poslání bylo dosaženo a že se musím zbavit svých věcí.

Jamali Fashi byl popraven v souladu s íránským soudnictvím dne 15. května 2012. Mimochodem Azerbajdžán se v posledních letech stal zřejmým útočištěm pro špiony a atentátníky Mossadu.

Další tajný agent Mossadu íránské národnosti byl identifikován jako Ja’far Khoshzaban alias Javidan, pracoval pod záštitou bezpečnostních složek Ázerbájdžánu a byl zapojen do jaderných atentátů. Íránské ministerstvo zpravodajských služeb žádalo o vydání tohoto íránského špiona Mossadu z Ázerbajdžánu. Írán údajně získal dokumenty, které prokazují, že ázerbájdžánští úředníci podporovali a podněcovali agenty Mossadu a CIA v jejich cíleném zabíjení íránských jaderných vědců, jmenovitě Mostafa Ahmadi Roshana. Po pravdě řečeno je CIA ustavičně uváděna společně s Mossadem jako jeden ze dvou hlavních prvků v problému jaderných atentátů.

Ahmadi Roshan byl zavražděn 11. ledna 2012 neznámým motocyklistou. Ten přiložil na jeho auto v blízkosti universitní budovy university Allameh Tabatabaei v severním Teheránu magnetickou bombu.

Za použití stejné „techniky přilnavých bomb“ přilepili kidonští vrazi 29. listopadu 2010 bomby na vozidla íránských universitních profesorů Majida Shahriariho a Fereydouna Abbasiho a odpálili výbušniny. Profesor Shahriari byl zabit okamžitě, ale doktor Abbasi a jeho žena utrpěli pouze lehká zranění.

Je pravidlem, že se zabijácký tým Kidonu skládá ze čtyř velmi zkušených lidí: 1. stopař, 2. přepravce, 3. pomocník, 4. vrah. Stopař vysleduje cíl. Dopravce přiveze tým atentátníků k cíli. Pomocník slouží v podstatě jako řidič motocyklu, který vrahovi pomáhá a úkolem vraha je střílet na cíl a nebo uchytit magnetickou bombu k autu oběti.

Podle knihy Špioni proti Armagedonu jsou agenti Kidonu dobře vyškoleni ve střelbě i v uchycování dokonale tvarovaných přilnavých bomb a považují to za svůj rukopis.

Vedle těchto skutečností se ovšem zdá naivní ignorovat u jaderných atentátů roli CIA zaštítěnými teroristy z Mojahedin-e Khalq Organization (MKO) a přiznávat všechny zásluhy jen agentům Kidonu. Existuje evidence nezvratných důkazů, která ukazuje roli MKO v atentátech na íránské vědce.

Americký komentátor Richard Silverstein se domnívá, že hlavní zdroj příjmů pro teroristickou organizaci MKO pochází z atentátů, které tato skupina provádí na íránské půdě na příkaz Mossadu. Tvrdí, že pokud jste terorista jménem Izraele, což Mojahedin-e Khalq Organization je, pak jste košer, alespoň podle Dershowitze, což je izraelský publicista se sídlem v USA. A vaše peníze jsou posvěcené. Odkud peníze pocházejí? Možná z íránských vražd, kde MKO vystupuje jménem Mossadu, který nepochybně dobře platí. Pak je tu možnost, že 400 milionů dolarů, které Bush v roce 2007 vyčlenil na destabilizaci Íránu, našlo svou cestu buď do Mojahedin-e Khalq Organization, nebo k Mossadu, popřípadě k oběma.

Přesněji řečeno, CIA kope za stejnou satanskou ligu jako Mossad a MKO. Znovu a znovu vedoucí představitelé z Washingtonu povzbuzují a dokonce se i přiznávají, k zabíjení íránských jaderných vědců.

Bývalý americký senátor Rick Santorum bezcitně popsal atentáty na íránské vědce jako „úžasné“ a vyhrožoval, že ti, kteří pracují pro íránský jaderný program „nejsou v bezpečí“.

„V některých případech vědci, pracující na jaderném programu Íránu, zemřou. Upřímně myslím, že je to báječné.“

Řekl také: „Myslím, že bychom měli vyslat velmi jasný signál, že pokud jste vědec z Ruska, Severní Koree nebo Íránu a budete pracovat na jaderném programu na vývoji bomby pro Írán, nejste v bezpečí.“

Také bývalý velvyslanec v OSN z Bushova týmu John Bolton řekl pro americkou televizní stanici Fox News, že zabíjení íránských vědců a sankce proti Íránu představují jen „polovinu opatření na zastavení jaderných ambic Íránu.“

Bývalý mluvčí Bílého domu Newt Gingrich vyzval k tajné akci, včetně „odstraňování íránských vědců a kyber-války.“

Citací stejného charakteru je bezpočet a všechny tyto skutečnosti posilují názor, že Washington v součinnosti s Tel Avivem a svými lokaji jako Mojahedin-e Khalq Organization tajně usiluje o sabotáž íránského jaderného energetického programu.

Ismail Salami je častým přispěvatelem Global Research.

Inside Israel's Secret Wars: Mossad's Elite "Kidon Killers" vyšel 11. července na Global Research. Překlad Dagmar Vainová.

Článek byl publikován 13.7.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.