„Syrská opozice“: Mossad, Blackwater, CIA vedená operace v Homs. Zbraně z Izraele

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/04/4941-syrska-opozice-mossad-blackwater-cia-vedena-operace-vhoms-zbrane-z-izraele.htm

Israa Al-Fass

Tato zpráva a svědectví z počátku března poukazuje na přítomnost cizích jednotek na syrské půdě, operujících v řadách „opozičních“ sil.

„Krize skončila“ již není ulevující si výrok nějakých politických analytiků, protože krize je opravdu blízko svému konci. Baba Amro je nyní pod kontrolou syrské armády… a stejně tak ozbrojené skupiny, z nichž velký počet utekl na libanonské hranice, za označení svého ústupu jako „taktický“.“

Asi 700 arabských a západních ozbrojenců se vzdalo v Baba Amro, řekl dobře informovaný zdroj internetové stránce Al-Manar a dodal, že „v příštích několika dnech budou odhalena obrovská a klíčová překvapení… jako typy zabavených zbraní, jakož i vojenská taktika používaná ozbrojenými skupinami a strany, které na operaci dohlížely“.

Zdroje dále zpravodajskou internetovou stránku ujistily, že bezpečnostní operace v Homs skončí maximálně za pět až osm dní.

Zbraně z Izraele použité poprvé v Baba Amro

Syrský expert na strategické záležitosti Salim Harba poukázal na to, že čtvrtě Baba Amro a oblasti v okolí byly vyčištěny od organizačních, jakož i velících struktur ozbrojených skupin, za minimálních obětí z řad armády a civilistů, protože v této oblasti byli soustředění převážně ozbrojenci.

Harba pro internetovou stránku Al-Manar řekl, že „zajatí ozbrojenci byli arabského původu, včetně státních příslušníků států Zálivu, Iráku a Libanonu… byli mezi nimi také agenti katarské rozvědky a nearabští bojovníci z Afghánistánu, Turecka a některých evropských zemí, jako Francie.

„Syrská armáda také odhalila tunely a v nich vybavení,“ dodal, poukazujíc na to, že „moderní izraelské, evropské a americké zbraně nebyly v zemi své výroby ještě ani testovány, a bezpečnostními silami byly zkonfiskovány také izraelské granáty, noční dalekohledy a komunikační systémy“.

Harba dále řekl, že „na libanonské hranici byly vybudovány komunikační stanice, aby umožnily dohled na vojenské operace v Baba Amro a zajistily kontakt mezi polními veliteli a koordinační divizí vedenou informačními specialisty v katarském hlavním městě Doha“.

Vyjasnil, že „útěk britských novinářů z Homs přes libanonsko-syrskou hranici byl výsledkem této koordinace“.

Souběžně s tím syrský strategický expert sdělil, že „tyto komunikační stanice byly obsluhovány Libanonci; někteří z nich byli členy parlamentního bloku Budoucnost“ a předpokládá se, že „tito lidé pracovali na přeměně regionu Wadi Khaled na hloubkové strategické předmostí pro Baba Amro“.

Operace v Homs řídily z Kataru Mossad a Blackwater

Dále Salim Harba stránce Al-Manar sdělil, že „v Kataru byla zřízena koordinační divize, pod patronací USA a států Zálivu. V této divizi pracují mimo další i agenti tajných služeb, včetně Američanů, Francouzů a státních příslušníků zemí Zálivu – specificky Kataru a Saudské Arábie – jakož i CIA, Mossadu a agenti Blackwater a členové Syrské přechodné rady“.

„Katar také uzavřel dohody s Izraelem a americkými společnostmi o vyzbrojení těchto ozbrojených skupin, a země Zálivu to financovaly,“ dodal.

Syrský expert poukázal na to, že „význam bezpečnostních operací v Homs plyne z velkých očekávání, která regionální a mezinárodní strany vkládaly do ozbrojených gangů v Baba Amro… chtěly, aby byl Homs přeměněn na nové Benghází“.

Uvedl, že tato operace byla provedena vysoce profesionálně a přesně, a Harba ujistil, že dokumenty budou zveřejněny ve správnou dobu.

„Vláda nyní neodhalí vše, co má… syrské bezpečnostní síly mají dokumenty a doznání, které by poškodily všechny, kdo proti Sýrii konspirovali, a mohly by vést k bezpečnostním a politickým změnám, nejen na vnitřní syrské úrovni, ale také na regionální úrovni,“ ujistil.

Ve stejném kontextu Harba uvedl, že všechny konference a setkání těch, o kterých mluvil jako o „nepřátelích Sýrie“, měly za cíl vydláždit cestu pro americkou iniciativu pod „humanitární“ hlavičkou.

Na závěr řekl: „Nakonec se USA podvolí ruské iniciativě, poté, co jim dojde, že konfrontace bude mít za následek jen porážku, a že syrský režim je stále dostatečně silný, aby se s konspirací vypořádal.“

"SYRIAN OPPOSITION": Mossad, Blackwater, CIA Led Operations in Homs. Weapons from Israel vyšel 26. dubna na Global Research.ca. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 27.4.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.