Žofínské Kalouskovy tlachy

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/04/4927-zofinske-kalouskovy-tlachy.htm

Ivo Bubeník

Bylo úžasné a současně tragikomické, když ministr Kalousek na Žofínském fóru otevřeně přiznal, jak jsme žili na dluh a nešetřili v dobách nekrizových a nyní musí správný politik, což on, otevřeně řikat, že nyní musí vláda rozpočtové odpovědnosti razantně a „zřejmě všude“ šetřit, schvalovat úsporná opatření a pokračovat tak v konsolidaci veřejných rozpočtů. Marná snaha, ale fakta jsou jiná.

Nepamatuji se, že by v oněch dobách, kdy Klaus, Zeman, Špidla a další prováděli privatizaci ON Kalousek nabádal k šetření, k neprodávání majetku - kapitálu státu za pakatel, aby  majetek zůstal v domácím držení našich lidí – „výměnou“ za jejich penzijní úspory na stáří uložených u státu jak marně doporučoval a varoval ekonom z Londýna F.Nepil.

Nepamatuji se, že by přišel s myšlenkou odstátnit byť jen část státního penzijního systému, či zlomek nebo procento vybíraných příspěvků na soc.pojištění jak prosazuje dnes fondům.

Nepamatuji se, že by byl slůvkem proti tomu, aby kapitál stát vyloučením penzijních úspor z trhu a prodejem za babku a tedy prokazatelně korupčně vyprodával Koženým, Bakalům, Krejčířům a dalším „investorům, aby z nich přes noc vyrostli miliardáři na náš úkor.

Nepamatuji se, že by byl poslanec Kalousek proti vložení majetku automobilky Škoda do prý společného podniku s Volskwagenem, proti privatizaci za pakatel podniků jako Transgas, Unipetrom, bank a stovky dalších, které se prodaly za jeho působení v poslanecké sněmovně rovněž za netržní ceny a za hubičku.

Tyto všechny podniky mohly a měly jedinečnou šanci „výměnou“ za penzijní úspory lidí u státu dnešní i budoucí výdaje státu na penze či zdravotnictví pomoci financovat. Takto po „pravicové“ reformě odplouvají ročně stamiliardy za hranice novým vlastníkům majetku, který naši politikové tak trestuhodně zprivatizovali-nechali ukrást!

To současný nejlepší ministr financí světa celých dvacet let netušil, nevěděl a proto ani dnes není ani schopen něco přiznat, vzpomenout si či jen malinko naznačit skutečnou pravdu. (Vždyť i ON byl u toho, když se prodávala Becherovka knížeti.) Proto jeho zdůvodnění zněla jako falešné vábení sirén či spíše jako nově citované moudrosti ekonoma Klause. Jenže těmhle hloupým výmluvám může věřit jen už úplný blbec nebo ti, co jej na Žofíně naivně poslouchali a věří, že jejich pravda o příčinách domácí krize je věčná a ještě chvíli vydrží u koryt.

Článek byl publikován 19.4.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.