Kanadští mlátiči tuleňů zmasakrují 400,000 tuleních mláďat

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvirata/2012/04/4922-kanadsti-mlatici-tulenu-zmasakruji-400000-tulenich-mladat.htm

Timothy Bancroft-Hinchey

Totální krutost umlácení bezbranných tuleních mláďat k smrti, která leží bezmocně na zemi a pokoušejí se doskákat do moře, pryč od psychopatů s klacky s háky, snažícími se rozbít jim mozek na cucky a rozházet ho ve sněhu, vzdoruje lidské logice či jakékoliv známce lidského myšlení. Vítejte v Kanadě.

Tato strašlivá roční doba opět nastala a opět kanadští mlátiči tuleních mláďat pobíhají po ledu, a neexistuje žádná omluva pro lidské bytosti, které se účastní těchto šílených orgií, ze kterých se skutečným lidským bytostem dělá zle do morku kostí.

[Reportáž z lovu na tuleně

Kvóta na letošní rok byla stanovena na 400,000 tuleních mláďat, stejně jako vloni. Jistě, jako vždy budou Kanaďané skuhrat a kvičet, rádia budou plná rozhovorů tvrdících, že Rusko napadlo Gruzii, a pravděpodobně i řečí o růžových slonech poletujících vzduchem, a ti v Kanadě, kteří si myslí, že vraždění tuleňat je super, protože je to pro ně dobré, budou opět blít své farizejské sračky.

Takže než zde začnou říkat, že jde o stejné vraždění jako u krav nebo prasat, a než zde začnou říkat, že je to pro dobro tuleňů, podívejme se na fakta. Proč, když je to pro tuleně dobré, je stahují z kůže zaživa a zdechliny, které se stále ještě svíjejí a pohybují, s očima plnými hrůzy a agonie, vyhazují na sníh? Nebo proč nechávají polomrtvá mláďata pod hromadami těl v lodích?

Očitý svědek probírky v r. 2011: „O několik minut později se malá tlapka opět natáhla, mávala a sevřela se bolestí.“ Vítejte v Kanadě.

A teď jak oblíbené je to v Kanadě? A správně říkám v „Kanadě“, protože nechci zapomenout na ty Kanaďany, kteří jsou lovem tuleních mláďat stejně zděšeni, jako všichni ostatní ve světovém společenství, ale maje na paměti fakt, že země a lidé jsou posuzováni podle toho, co svým úřadům umožní, aby jim prošlo.

A je jasné, že kanadské úřady a úředníci mají své hlavy na krku. Článek 33.1 kanadského regulačního opatření týkajícího se mořských savců uvádí, že „každý člověk, který loví tuleně pro osobní nebo komerční použití, musí předložit kožešinu nebo mršinu tuleně“. Takže co mršiny zanechané napůl živé na ledě? Kde je kanadské ministerstvo pro rybolov a moře?

Očitý svědek probírky v r. 2011: „To zkrvavené a trpící tulení mládě neustále mávalo ploutvemi, když tuleňobijci nadále vršili ulovené tuleně na hromadu v lodi.“ Vítejte v Kanadě.

Můžete se také podívat na krátké video z lovu (6,12MB pro Windows Media Player). Natočeno bylo v roce 2005. Pozor, opravdu pro otrlé!

„Podle vlastních údajů ministerstva pro rybolov a moře činila hodnota komerčních úlovků tuleňů v r. 2010 pouhých 1,3 milionů dolarů, a hodnota exportu pouhých 2,1 milionů dolarů. Avšak daňoví poplatníci vynaloží podle odhadu 10 milionů dolarů za protest proti zákazu tuleních produktů Evropské unie u Světové obchodní organizace, kdy je každý rok vynaložen 1 milion dolarů za pokusy monitorovat komerční lov, a stovky tisíc se ročně utratí za vývoj tuleních produktů a jejich propagaci v zahraničí.“ (IFAW)

„Teprve tři týdny staré tulení mládě leží klidně na malé ledové kře.

Přiblíží se loď, razící si cestu vlnami a ledem, a zastaví ve vzdálenosti pár stop. Lovec si stoupá na zábradlí a zamíří puškou. Tuleň nemá šanci.

Pohybující se loď není ideální platformou, ze které se dá přesně střílet, takže tuleň může být jen zraněn. Pokud není zraněn příliš, aby se nemohl hýbat, plazí se a sklouzává z kry a umírá v ledové vodě pod ní. Pokud nemůže uniknout, bude umlácen tyčí s hákem a pak rozpárán nožem – někdy ještě zaživa.

Tato scéna se bude letos v dubnu opakovat stále dokola – desítky tisíc tuleňů čeká brutální a krvavá smrt.“ (IFAW)

Jak oblíbené je to v Kanadě?

Vítejte v Kanadě

Najděte si další informace o krutostech kanadského lovu tuleňů a o tom, co můžete udělat. Kanaďané zjevně nedokážou udělat nic. Nebo nechtějí.

http://www.ifaw.org/in/our-work/saving-seals

Ať je umlácení tuleních mláďat k smrti a vyhazování napůl živých, třesoucích se, ještě živých, tuleňat bezcitně na hromadu symbolem Kanady, dokud tato… země?… neudělá slušnou věc a lov nezakáže.

Canada's seal cub clubbers to butcher 400,000 pups vyšel 11. dubna na Pravda.ru. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 17.4.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.