Jednotky USA/NATO provedly invazi do Sýrie

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/03/4864-jednotky-usanato-provedly-invazi-do-syrie.htm

Lisa Karpová

Vitalij Čurkin, ruský velvyslanec v OSN: „To je naprosto nepřijatelné. Tato praxe podkopávání stability na Středním východě…“

Ruský velvyslanec v OSN Vitalij Čurkin obvinil Libyi z výcviku a vyzbrojování vzbouřenců bojujících proti syrské vládě prezidenta Bashara al-Assada.

Připomenul, že za pomoci NATO teroristé v Libyi nyní rozjeli nové podnikání a provádí výcvik teroristů na export ve velkém, pro místa, kdekoliv jsou potřeba, kdy oni sami byli nedávno vycvičeni NATO.

NATO použilo svoji značnou vzdušnou převahu k tomu, aby je prohlásilo za „vládu“ Libye, zatímco tato teroristická „vláda“ kontroluje méně než 85% Libye.

Ruský vyslanec vznesl tato obvinění na včerejším setkání Rady bezpečnosti.

„Máme informace, že v Libyi, za podpory „úřadů“, existuje zvláštní výcvikové středisko pro syrské rebely, a jsou odtud vysílány skupiny do Sýrie, aby tam útočily na zákonnou vládu,“ řekl Čurkin. Dodal: „To je zcela nepřijatelné. Tato praxe podkopávání stability na Středním východě…“

Toto obvinění se objevilo poté, co internetová stránka Wikileaks nedávno zveřejnila dokument, který odhalil, že jednotky USA a NATO provádí tajné operace na území Sýrie, proti vládě.

V aktuálně zveřejněné soukromé zprávě analytik pracující pro texaskou společnost Stratfor uvádí, že v prosinci minulého roku se zúčastnil setkání v Pentagonu, kde slyšel, že vojáci USA/NATO jsou na území Sýrie a poskytují tam výcvik ozbrojeným vzbouřencům.

Na třetí čtvrtek prezident Assad řekl, že zahraniční jednotky se pokouší oslabit syrskou vládu.

Od poloviny března 2011 čelí Sýrie násilí, které mělo za následek stovky mrtvých, včetně mnoha vojáků a agentů bezpečnosti.

Damašek obvinil z útoku „žoldáky, ozbrojené sabotéry a teroristy“, kdy je tento útok podle syrské vlády organizovaný ze zahraničí.

USA a některé západní země, včetně Británie a Francie, jakož i Saudská Arábie, Katar a Turecko, akce proti syrské vládě podporují.

U.S. / NATO forces have invaded Syria vyšel 9. března na Pravda.ru. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 12.3.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.