Na řadě jsou narkorestituce

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2012/01/4777-na-rade-jsou-narkorestituce.htm

Michal Vimmer

Církevní restituce prošly, přestože Bůh je mrtev (tak pravil Nietzsche), a protože "co bylo ukradeno, musí být vráceno" (tak pravil Lux). je Co uděláme, až EU/OSN uzná, že válka proti drogám byla zločinem? Budeme platit reparace. To je spravedlnost.

Význam duchovenstva, církví a náboženských spolků v české společnosti je minimální. Ubohé církve, kdysi tak mocné (konkrétně katolická), časem klesly mezi Romy, lesby, homosexuály, uživatele nelgálních drog a jiné sociálně znevýhodněné a vyloučené bližní, jak se politicky korektně říká.

Česká společnost je všechno možné, jen ne klerikální. Je však "liberální." Jako ve všech zemích, které na místo Boha vzývají bezbřehou "Svobodu" je U Nás svatým přikázáním přát utlačovaným menšinám, omlouvat se za staré křivdy a odškodňovat zločiny minulosti.

Na katolíky se štěstí usmálo: Boží mlýny semlely komunisty a jiné kverulanty a na cestě jsou státní odpustky.

Pokrok nelze zastavit. Je načase přemýšlet, jak se revanšovat všem utiskovaným bez rozdílu rasy, pohlaví, sexuálních a konzumních preferencí.

Ve jménu pokroku se vedou války za demokracii, proti terorismu, a stále ještě, i když se o tom už nemluví tolik, jako ještě před 20 lety, probíhá světová válka proti drogám. Stále méně je slyšet hlasy volající do boje proti výrobě a obchodu látkami, které ničí duše mládeže světa. Hlasy pro legalizaci drog jsou naopak stále silnější. Není snad vyloučena slučitelnost údajné Svobody volby, resp. svobodného Trhu (podle Miltona Friedmana a j. apoštolů liberalismu) s pronásledováním narkoobchodu ?

Ano je. Válka proti drogám je zvěrstvo.

Všem, kdo o válce proti drogám něco vědí, dříve nebo později dojde, že se nedá vyhrát.

Ale je stále mnoho výnosných důvodů neustat a válčit dokud to politika umožňuje.

Zákazy a perzekuce dělají z drog astronomicky předražené zakázané ovoce, za které se platí zlatem a krví, ale zatraceně se vyplatí. Represivnímu aparátu a politikům se rentuje nechat se korumpovat, kriminalizace rozsáhlých společenských vrstev živí výrobce zbraní, zabezpečovacích zařízení, soukromé armády. Válka proti drogám ospravedlňuje vojenskou přítomnost USA od Mexika k Patagonii a od Turecka k Japonsku. Ačkoli jsou Kosovo i Afgánistán protektoráty "mezinárodního společenství" , narkoobchod díky tomu neklesl - naopak.

Čím to?

Předstírané úsilí o potření narkobyznysu vede jen k jeho dalšímu bujení a metastazování. Zatímco teroristu na Západě nikdy nikdo neviděl, na feťáky narážíme denně. Kriminalita spojená se sháněním peněz na předražené zakázané drogy je všude. Ale i drogový trh se jako každý jiný trh jednoho dne nasytí. Feťáků U Nás už moc nepřibývá, beznadějných existencí je v každé společnosti přece jen omezený výběr - a spotřeba stagnuje. Proto je potřeba otevřít hranice a další trhy zoufalců na jihu a na východě - ať fetuje Rusko, Ázie, Afrika a Latinská Amerika. Ty si umíme pohlídat

Je tohle Svoboda?

Ti, co válčili ve válce proti drogám, přišli na to, že jediná cesta ven vede k LEGALIZACI DROG.

Je to liberální řešení: Drogy se budou normálně vyrábět, obchodovat a danit, výrobu zadáme producentům, kteří v tendru nabídnou nejlepší cenu a kvalitu. Odpadnou náklady na bezpečnost, zlevní se léčení komplikací.

Ale jak vysvětlíme tak zásadní změnu kurzu milionům obětí války proti drogám? Kdo nahradí ztráty a konfiskáty rozvráceným rodinám konzumentů, kurýrů, dealerů, perzekvovaným pěstitelům, provozovatelům rafinérií, dopravcům, velkoobchodníkům?

Co bylo ukradeno, musí být vráceno.

To je spravedlnost.

jak to bude vypadat, můžete si přečíst zde http://www.kosmas.cz/knihy/117792/pleonasmus/

Článek vyšel na blogu Michala Vimmera.

Článek byl publikován 17.1.2012


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.