PF 2012 upírů a banksterů

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/12/4757-pf-2012-upiru-a-banksteru.htm

Richard Král

Prožíváme poslední týdny staré éry. Dny eura, snu o byrokratickém federalistickém eurostátě, jehož politici by už nebyli nikým voleni a finance řídili neomezeně banksteři. Evropskou unii čeká hororová verze scénáře Lehman Brothers. Eurofiasko. Pro notorické eurokraty a bankstery ideologická tragédie, pro Evropany dobrá zpráva. Čím delší bude agónie, tím bude víc bolet.

Britský Independent uveřejnil zajímavou koláž, jak bývalí či současní banksteři Goldman Sachs kontrolují finanční toky v Evropě. Nástupcem demokrata Bersusconiho, který se nejvíce proslavil zadlužením země za bod návratu a pořádáním starořímských orgií bunga-bunga, se stal mezinárodní poradce Goldman Sachs Mario Monti. Šéfem evropské sekce MMF byl donedávna Antonio Borges, bývalý viceprezident Goldman Sachs. Nezávislí novináři překřtili banstery z Goldman Sachs operující v Evropě na „upíři skvadru“.

Eurotitanik Evropskou centrální banku vede od listopadu 2011 Mario Draghi, bývalý bankster Goldman Sachs International v letech 2002 - 2005. Jako guvernér italské národní banky byl zodpovědný za spekulace s deriváty Goldman Sachs, které vysávaly italský národní rozpočet.

A co nového v krachujícím Řecku? Jak praví staré kriminalistické poučky, pachatel se vrátil na místo činu. Lucas Papadermos, bankster tvrdého střihu a bývalý šéf řecké centrální banky 1994 – 2002, byl jmenován novým premiérem. Papadermos zavedl Řekům díky zfalšování fiskálních ukazatelů euro a aktivně podporoval a kryl spekulace s deriváty, díky kterým připravila Goldman Sachs Řecko o miliardy eur. Nový premiér Papadermos vystřídal starého premiéra Papandrea, se kterým mají mnoho společného. Oba studovali a žili dlouho v USA a tuto zemi považují za své sídlo (pojem „vlast“ banksteři nemají rádi). Papandreu ujel, když požadoval referendum o tom, co rozhodl Brusel. Zapomněl, jaký má pravý význam bruselská demokracie. Vše, co přijde z Bruselu, se musí bez výjimky schválit, protože tak je to demokratické. Kdo to nechápe, není demokrat a skončil.

Řecko je zemí bez naděje, doslova v kolapsu a v úpadku. Platy na pracovních smlouvách klesly o 30-40%, většina lidí je oficiálně bez příjmů a bez peněz. Nemá proto z čeho platit daně. Druhotná platební neschopnost bují, poptávka padá, obchody zavírají. Nezaměstnanost letí jako raketa. Podle oficiálních údajů byla v květnu 2011 nezaměstnanost 16,6 %, mezi mladými 40%. Skutečná čísla jsou vyšší. Výdaje na zdravotnictví klesly o 40%. Pojišťovny nemají peníze na platby lékárnám a lékařům, ti proto vyžadují hotovost a ošetřují jen naléhavé případy. Počet sebevražd stoupl o 40%. Narůstá počet bezdomovců, alkoholiků a chudých.

Opatření nařízená Řecku mezinárodními bankstery z „trojky“ EU, ECB a MMF byla smrtelná. Veškerá vina a trest dopadla na obyčejné Řeky, kteří byli krutě potrestáni za neschopnost zbavit se včas nadvlády banksterů. Sociální rozdíly jsou v Řecku neobyčejné. Vládnoucí elita je nebývale bohatá, dopravuje se soukromými letadly, na jachtách a žije v střežených sídlech. Proslulou se stala vila 20leté dcery bývalého premiéra Papandrea nad Akropolí.

ECB dlouhodobě řešila požár převzetím a ručením řeckých, italských, portugalských, irských a španělských dluhů. Půjčovala neomezeně státům peníze, až se stala místo nich dlužníkem. Nyní čelí tlaku, který nemůže ustát – banksteři, kteří jsou zároveň věřiteli, požadují víc peněz nebo garancí. Až ECB zkrachuje, z eura se stanou bezcenné papírky.

Pro státy opouštějící eurozónu bude konec eura smrtící polibek. Přechod zpět k národním měnám znehodnotí nebo spíše vyvlastní úspory střadatelů, uvolní ochranu kapitálového trhu, roztočí spirálu inflace a na dlouhou dobu znemožní hospodářský růst. A ani únik z eurozóny nezachrání země před bankrotem, protože jejich dluhy jsou v euro, ne v zaniklých národních měnách.

Lidé si uvědomují, jakou strašlivou pastí bylo euro vytvořené a vymyšlené bankstery. Národní ekonomiky a národní rozpočty, dokonce i úspory obyčejných lidí převedené na eura se staly rukojmím a kořistí banksterů. Eurokraté teď mohou vydírat, což se jim úspěšně daří a Merkelová se Sarkozym ve strachu schvalují jednu půjčku za druhou.

Ekonomický kolaps po pádu eura bude mít neočekávané politické důsledky. Historik Gabriel Kolko, autor knihy „Svět v krizi: konec amerického století“ předpovídá s koncem eura a rozpadem EU kolaps systému. Rok 2012 bude větší rok 2008. Podle čínského kalendáře byl uplynulý rok rokem králíka. Rok 2012 bude rokem draka.

Článek byl publikován 31.12.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.