Napsal mi pan Kuras

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvedavec/2003/01/475-napsal-mi-pan-kuras.htm

Vladimír Stwora

Vzpomínáte si na článek Napsal mi pan Ulč uveřejněný nedávno? Stejný email mi došel dnes od pana Kurase. Sděluje mi, že si Zvědavce přečetl, a že si nepřeje, aby zde jeho článek byl publikován.

Upřímně řečeno, čekal jsem to.

Pan Kuras neuvádí podrobnější důvody a já je také nebudu rozvádět. Všichni je známe. Stejně jako v případě pana Ulče musím konstatovat, že je to škoda nejen literární.

Podotýkám, že oba pánové mi nejprve dali souhlas k uveřejnění, po několika dnech si to rozmysleli a žádali stažení svých článků. Domnívám se, že si oba mohli ušetřit zahanbující odchod, kdyby se podívali na ladění Zvědavce dříve, než s uveřejněním souhlasili.

Zvědavec je otevřený, je politicky nekorektní a - ano - je proti Izraeli a Americe. Ale nebrání se jiným názorům. Je takový, protože lidé jako pan Kuras nebo pan Ulč odmítají mít s ním cokoliv společného. Místo aby využili možnosti diskutovat a prezentovat zde věci jak to vidí oni, raději z něj odcházejí. Opravdu to vypadá, že tito lidé jsou ochotni diskutovat jen tam, kde mají věci pevně pod kontrolou a kde vědí, že nic, co nemá být řečeno, také řečeno nebude.

Možná je v tom jejich odchodu ještě něco. Totiž pokus dostat neposlušná média do izolace. Ti pánové znají svou cenu. Tím, že nedovolí, aby jejich kvalitní články byly publikovány na takových neposlušných místech, automaticky a vědomě snižují celkovou kvalitu takových míst. Zvědavec je béčko, možná céčko, co do kvality psaní, protože tady kvalitní autoři odmítají vystupovat. Tím pádem ztrácí jistý počet čtenářů. Kategorie A, kterou oba pánové poctí svou přítomností, je vyhrazena pouze poslušným médiím.

Z toho lze jen tak mimochodem odvodit, kdo ovládá oficiální veřejné mínění.

Respektuji přání pana Kurase a jeho článek ze Zvědavce vyjímám.

Článek byl publikován 15.1.2003


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.