Ruské válečné lodě vstupují do syrských vod, aby zabránily útoku NATO

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/11/4699-ruske-valecne-lode-vstupuji-do-syrskych-vod-aby-zabranily-utoku-nato.htm

Paul Joseph Watson

Ruské válečné lodě vstoupily do syrských teritoriálních vod, v rámci agresivního kroku, jehož cílem je zabránit útoku NATO na tuto zemi, pod záminkou „humanitární intervence“.

„Ruské válečné lodě mají dorazit do syrských teritoriálních vod, uvedla ve čtvrtek syrská zpravodajská agentura, což naznačuje, že tento krok představuje jasnou zprávu západu, že Moskva se bude stavět proti jakékoliv zahraniční intervenci do nepokojů v této zemi,“ uvedl Haaretz.

Rusko v posledních dnech vystupňovalo aktivity na obranu Sýrie, kdy ministr zahraničí Sergej Lavrov jasně označil násilnosti v této zemi za občanskou válku, což je v rozporu s tvrzeními západních mocností, že prezident Bashar Assad nařídil krvavé potlačení nevinných protestujících.

Jak jsme byli svědky před útokem na Libyi, který byl také líčen jako „humanitární intervence“, mocnosti NATO horečnatě démonizují Assadovu vládu tím, že označují zákroky jeho jednotek za zvěrstva, zatímco zcela ignorují podobné útoky opozičních sil, jako minulý týden útok na výzvědný komplex syrského letectva, kde bylo zabito nebo zraněno 20 policistů.

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Mark Toner odmítl tvrzení Ruska, že v Sýrii probíhá občanská válka, a uvedl: „Věříme, že je to Assadův režim, který vede kampaň násilí, zastrašování a represí proti nevinným protestujícím.“

Samozřejmě, že podobnou rétoriku jsme slyšeli dokonce i tehdy, když NATO podporovaní rebelové Al-Káidy naváděli letadla a rakety v Libyi, což byli také akce prováděné „nevinnými protestujícími“.

Jak jsme informovali dříve, navzdory bujným spekulacím, že Irán bude dalším cílem vojenského útoku, je nejpravděpodobnějším cílem další NATO podporované změny režimu Sýrie.

Americký prezident Barack Obama provedl výkop již v srpnu, kdy vyzval prezidenta al-Assada, aby odstoupil. OSN již stáhlo všechny neklíčové lidi ze země.

Bez pomoci Ruska by byla Sýrie proti útoku NATO celkem bezbranná. „Nevidím žádné čistě vojenské problémy. Sýrie nemá proti západním systémům žádnou obranu… Ale bylo by to riskantnější, než Libye. Šlo by o těžkou vojenskou operaci,“ okomentoval to bývalý šéf francouzského letectva Jean Rannou.

Vzhledem k tomu, že západní tisk dokázal, že je mistrem ve výrobě lží, aby ospravedlnil vojenské intervence, tak jestli akce Assadova režimu představují skutečná zvěrstva, nebo legitimní jednání uprostřed občanské války zůstává nejasné. Někteří tvrdili, je vše zveličováno, zatímco jak bývalý agent CIA Robert Baer, tak bývalý důstojník MI-6 Alastair Crooke poukazují na to, že Syřané zcela určitě chtějí změnu, ale ne ve formě „humanitárního“ útoku NATO.

Russian Warships Enter Syrian Waters To Prevent NATO Attack vyšel 18. listopadu na Prisonplanet.com. Překlad Zvědavec.

K doplnění mozaiky přidávám rozhovor s Tarpleym, který nebyl součástí článku.

Dr. Webster Tarpley: Wahhabis & Israel Fund Al-Qaeda Rebels In Syria

Článek byl publikován 19.11.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.