Takto řídí Izrael britský tisk

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/11/4686-takto-ridi-izrael-britsky-tisk.htm

Gilad Atzmon

Úvod Gilada Atzmona: Následující text je letmý pohled na operaci izraelské Hasbary/Mossadu/Sayanim v Británii. Vysvětluje, jak Izrael a jeho agenti dokážou ovládat zpravodajství v Británii a mimo. Z následujících uniklých e-mailů se zdá, že BICOM (Britsko-izraelské komunikační a výzkumné středisko) řídí zpravodajství BBC, Sky a FT. Tuším, že minulý týden se k této partě přidal i Guardian. Nyní je to oficiální izraelské propagandistické médium.

Je dosti šokující, že ani jedny britské noviny neměly dostatečnou odvahu, aby o tom informovaly, nebo aby uniklý e-mail zveřejnily. Zcela jistě ví, kdo je jejich pánem. Zpráva je dostatečně jasná. Britský tisk není důvěryhodný. Je sionistický, stejně jako náš politický systém.

Bicom „v rozpacích“ kvůli chybně odeslanému e-mailu

V Bicom bylo tento týden několik rudých tváří, když e-mail ředitelky, který měl být určen dárcům, byl ve skutečnosti zaslán do mediální databáze společnosti.

E-mail zaslaný Lornou Fitzsimons, ředitelkou organizace, „věnovaný vytváření větší podpory Izraele v Británii“ uváděl: „Po celý víkend byli lidé z BICOMu v kontaktu s celou řadou zpravodajských pracovišť BBC a Sky news i s novináři, a zajišťovali, aby byla držena co nejobjektivnější příznivá linie, a nabízeli své komentátory a analytiky v souladu s odehrávajícími se příběhy.

Dodala: „BICOM má jako svého moderátora na objednávku zajištěného jednoho z hlavních lidí BBC News. Když plánovala svoji úplně první cestu do regionu, kontaktovala Sophie Long Bicom, aby zjistila, jestli jí můžeme pomoci se setkáními v regionu. Sophie nyní tráví tři dny ze své cesty jako host BICOMu v Izraeli, prohlíží si Staré město, setkala se (s mluvčím izraelské vlády) Markem Regevem… a navštívila také Ramallah a Sderot.

Nejvíce zahanbující bylo nicméně odhalení, že Fitzsimons – bývalá prezidentka NUS a labouristická poslankyně za Rochdale – „instruovala Jonathana Forda, hlavního autora Financial Times, jak napsat jeho příští hlavní článek“.

Poznamenala, že Bicom bylo „v pravidelném kontaktu s hlavním redaktorem časopisu Prospect Davidem Goodhartem a pomáhalo v jeho informování o nadcházejícím hlasování o palestinské státnosti v OSN“.

Mluvčí Bicom Jewish News řekl, že tento „administrativní omyl“ byl „mírně zahanbující“. Zdůraznil ale, že Fitzsimons nebyla „požádána o rezignaci, ani ji nebyla rezignace nabídnuta“.

—–Original Message—–

From: Lorna Fitzsimons [mailto:lornaf@bicom.org.uk]
Sent: Mon 12/09/2011 16:44
To: začerněno
Subject: Rychlá reakce BICOM na události o víkendu a na pokračující práci na září a OSN
Drahý začerněno
V příloze je prosím správná analýza.
Myslela jsem si, že vás bude zajímat reakce BICOM na víkendové události v Egyptě, jakož i na probíhající záležitosti v regionu.
Víkendové události
* Během víkendu patřila k rychlé reakci BICOMu na vyvíjející se události v Egyptě i distribuce naší analýzy egyptsko-izraelských vztahů klíčovým kontaktům v britských médiích. Publikování naší analýzy vyvolalo velmi příznivou reakci. V příloze je odkaz na dnešní analýzu této problematiky.
Analýza BICOMu: Izraelsko-turecké vztahy po Palmerově zprávě, podrobně popisující události, ke kterým došlo, jejich následky a související dopady. Obzvláště se zkoumají vysvětlení nepřátelství mezi Izraelem a Egyptem a reakce na události v Izraeli, Egyptě a mezinárodně.
* Během víkendu byli lidé z BICOMu v kontaktu s celou řadou zpravodajských pracovišť BBC a Sky news a s novináři. Zajišťovali, aby byla držena co nejobjektivnější příznivá linie a nabízeli moderátorům pro otevřené diskuze své odborníky v souladu s odehrávajícími se příběhy. Hlavní analytik BICOMu, dr. Noam Leshem, informoval v sobotu odpoledne redakční radu BBC World News o důsledcích obléhání egyptského velvyslanectví. Po kontaktu s mediálním týmem BICOMu změnily Sky News text komentáře vysvětlujícího předešlé události v regionu před víkendem a nakonec uznaly, že před dvěma týdny byli na Sinaji zabiti jak Egypťané, TAK Izraelci.
Tento víkend
* BICOM má zajištěného jako moderátora jednoho z hlavních lidí BBC News. Když Sophie Long plánovala svoji první cestu do regionu, kontaktovala BICOM, aby zjistila, jestli jí můžeme pomoci se setkáním v regionu. Sophie nyní tráví tři dny ze své cesty ve společnosti lidí z BICOMu v Izraeli, prohlíží si Staré město, setkala se s Markem Regevem a dr. Alexem Yacobsenem a navštívila také Ramallah a Sderot.
* Můj druhý článek pro Huffington Post UK s názvem „Jak učinit další 9/11 méně pravděpodobným: Bourání mýtů a říkání pravdy“ bude zveřejněn dnes. Je to včasná reakce, syntetizující zprávy, které lze vzít z 9/11 a dát je do souvislosti se současnými skličujícími událostmi odvíjejícími se mezi Egyptem a Izraelem. Americká verze Huffington Post má 1,2 milionu čtenářů v Británii a 38 milionů v USA.
Září a OSN
* Instruovala jsem Jonathana Forda, hlavního autora Financial Times, jak napsat jeho hlavní článek v zítřejším vydání.
* BICOM byla „v pravidelném kontaktu s hlavním redaktorem časopisu Prospect Davidem Goodhartem a pomáhala v jeho informování o nadcházejícím hlasování o palestinské státnosti v OSN. Jedinečný na míru šitý komentář BICOMu má většinu aktuálních zpráv, stejně jako analýzy BICOMu a příspěvky o palestinských aktivitách v OSN.
Doufám, že výše napsané shledáte užitečným.
Vaše Lorna.

Kdo je Sophie Long:

Sophie Long je jednou z hlavních komentátorek BBC News.

Pokrývala mnoho velkých akcí a lze ji pravidelně vidět jako hlavního redaktora vysílání z místa události.

Během posledních všeobecných voleb cestovala v rámci této mimořádné kampaně s Nickem Cleggem. Její komentování bylo oceněno za důvtip a hloubkové znalosti.

Pravidelně uvádí přehled zpráv na BBC1.

Po absolvování King’s College v Londýně se specializací na válečná studie Sophie hodně cestovala včetně období, ve kterém pracovala jako pozorovatelka u voleb v Kambodži. Právě tam, když pracovala pro Reuters, se rozhodla pro kariéru v médiích.

BBC je samozřejmě nestranná, sama to přeci říká.

Výňatek

Dohoda doprovázející chartu BBC vyžaduje, abychom dělali vše, co je v našich silách, abychom zajistili, že s kontroverzními tématy bude v našich zprávách a dalších médiích zabývajících se veřejnou politikou nebo politickými nebo průmyslovými kontroverzemi zacházeno nestranně. Ale my jdeme ještě dále a uplatňujeme náležitou nestrannost u všech problematik.

Amen

This Is How Israel Runs The British Press vyšel 6. listopadu na gilad.co.uk. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 9.11.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.