Vakcína Gardasil při prevenci rakoviny děložního čípku je nebezpečná a neúčinná

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/11/4674-vakcina-gardasil-pri-prevenci-rakoviny-delozniho-cipku-je-nebezpecna-a-neucinna.htm

Ethan A. Huff

Obrovské kontroverze kvůli děsivému dekretu texaského guvernéra Ricka Perryho, který nařizuje, aby všechny mladé dívky v jeho státě dostaly vakcínu Gardasil firmy Merck & Co. předtím, než půjdou do školy, vynesla problematiku bezpečnosti vakcín a jejich účinnosti, či spíše opaku, znovu do popředí diskusí. A jeden evropský lékař nyní proti Gardasil otevřeně vystoupil a tvrdí, že je jak nebezpečná, tak při prevenci rakoviny děložního čípku zcela neúčinná.

Dr. Christian Fiala, obecný lékař z rakouské Vídně, v nedávné zprávě WorldNetDaily (WND) uvedl, že Gardasil firmy Merck ve skutečnosti rakovině děložního čípku nezabraňuje, a že je nebezpečná. Podle dr. Fialy „neexistují žádné důkazy o kauzálním vztahu mezi HPV (lidským papillomavirem) a rakovinou děložního čípku, a neexistují žádné důkazy, že vakcína HPV snižuje celkový výskyt (případů) této rakoviny “.

Předpokládejme na chvíli, že vakcína Gardasil opravdu pomáhá zabránit HPV. Jenže podle dr. Fiala HPV rakovinu děložního čípku nevyvolává. To pak činí tuto vakcínu zcela zbytečnou. A jak jsme dříve informovali, americká FDA také nejméně od r. 2003 věděla, že HPV s příčinou rakoviny děložního čípku nesouvisí (odkaz).

Ale nic z toho nezabránilo firmě Merck a jejím poskokům ve vládě a médiích, aby v „provozování tohoto stroje na peníze bez jakékoliv prospěšnosti pro pacienty“, jak tomu říká dr. Fiala, nepokračovali. A to se stalo nanejvýš jasným, když oficiální média začala běsnit a spustila kampaň proti poslankyni Michele Bachmann, která nedávno zmínila nebezpečnost Gardasil v prezidentských debatách GOP.

Dr. Fiala bojoval proti Gardasil v Rakousku roky, obzvláště poté, co několik naprosto zdravých mladých dívek zemřelo po aplikaci vakcíny Gardasil za několik dní. A zatímco Gardasil je stále v Rakousku legální, dr. Fiala říká, že se „příliš často nepoužívá“, díky širokému povědomí ohledně jejího potenciálu poškodit a zabít ty, kteří ji dostanou.

„Říct, že Gardasil má podezřelou historii v oblasti bezpečnosti, je slabé,“ řekl WND Tom Fitton, prezident washingtonské skupiny Judicial Watch. Jeho skupina v r. 2008 našla dokumenty, které odhalily, že FDA již nějakou dobu ví, že Gardasil vyvolává anafylaktické šoky, pěnu z úst, epileptické křeče, koma a paralyzování, mimo dalších věcí.

„Tyto zprávy jsou znepokojivé a ukazují, že FDA a další autority veřejného zdraví jsou žábou na prameni.“

Článek byl publikován 1.11.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.