Další válečný zločin NATO v přímém přenosu

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/10/4660-dalsi-valecny-zlocin-nato-vprimem-prenosu.htm

Richard Král

Světová média odvysílala téměř v přímém přenosu lynč a smrt lybijského vůdce Kaddáfího. K úžasu mnohých se na lynči přímo podílela vojenská letadla NATO, která Kaddáfího zranila a poté předhodila rozzuřeným banditům. Válečný zločin, poprava bez soudu, v rozporu s rezolucí OSN a zatykačem ICC přímo před našima očima.

Import demokracie a svobody do Lybie byl konečně úspěšně dovršen. Demokratičtí lídři svobodného a šťastného světa, společně se svobodnými západními médii nadšeně křepčili nad obrázky, jak tlupa zuřivých loupežníků a banditů (v amerických médiích někdy označovanými jako „freedom fighters“) lynčuje a v přímém přenosu zabíjí zlosyna Kaddáfího. Toho samého Kaddáfího, se kterým se západní mocnosti ještě před rokem čile stýkaly, zásobovaly ho a ujišťovaly o všemožné podpoře.

Barbarský lynč Kaddáfího má jednu neodstratitelnou demokratickou pachuť, podílely se na něj totiž přímo letadla, bomby a vojáci NATO. Nejprve Kaddáfího konvoj ze vzduchu rozbombardovaly a poté vypustily z uzdy rozzuřené lybijské bandity všeho druhu, aby dílo dokonali. Nezáleží už na tom, kdo vydal rozkaz „dodělejte ho“. Padl z Bílého domu? Z Bruselu? Z centrály NATO? Je to jedno. NATO již dávno vede války bez vyhlášení a z Ženevských konvencí udělalo jen toaletní papír. Vtipným momentem jest o, že k ospravedlnění lybijské intervence NATO použilo mj. argument o „porušování Ženevských konvencí v Lybii“.

V červnu t.r. vydal Mezinárodní trestní soud (ten, kterého se USA bojí jako čert kříže a odmítají ratifikovat jeho statut, protože stíhá válečné zločiny) na Kaddáfího zatykač. NATO mělo proto povinnost dohlédnout, aby se s ním nakládalo podle Ženevských konvencí (čl. 13, 27). Výsledkem je, že NATO nechalo Kaddáfího zabít, protože jeho výpovědi před soudem by mohl být pro mnoho západních politiků doslova likvidační. Mrtví muži nemluví, nejmenují a jejich tajemství s umírají s nimi.

Na závěr byl zlynčovaný a zkrvavený Kaddáfí vystaven v jakémsi mrazáku v nákupním centru. Tak tedy vypadají ony demokratické hodnoty a civilizace šířená NATO. Mediální obrázek Kaddáfího konce je velmi nebezpečný. Akceptace lynče a násilí, ba dokonce jejich aktivní podpora a finacování ze strany NATO je alarmující. Ukazuje totiž, jak si západní demokracie vlastně představují spravedlnost. Miliony lidí po celém světě si na místě lynčovaného Kaddáfího jistě představovaly třeba Netanjahua nebo Obamu.

Ať se bude nyní v Lybii dít cokoli, zejm. v jakém rozsahu vypukne občanská válka, má nad tím NATO přímo odpovědnost. A vedle dříve přijatelného mučení vězňů USA zaznamenaly západní demokracie další posun ke středověku – oslavu lynče.

Článek byl publikován 24.10.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.