Při obléhání Tripolisu velí teroristům MI6

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/08/4555-pri-oblehani-tripolisu-veli-teroristum-mi6.htm

Paul Joseph Watson

Navzdory tomu, že etablovaná média i nadále líčí útok povstalců na Tripolis jako jakési organické povstání, zdá se nyní potvrzeno, že britské tajné služby sehrály klíčovou roli v řízení obležení a zdárně tak pokračovaly v utužování svých dlouhodobých vztahů s teroristy Al-Káidy.

„Důstojníci MI6 sídlící v pevnosti rebelů v Benghází pracovali na vylepšování bojových plánů vypracovaných Přechodnou národní radou Libye (TNC), které byly schváleny před deseti týdny,“ píše London Telegraph.

„Průběžně aktualizované taktické rady poskytované vůdcům rebelů britskými odborníky se soustředily na potřebu vyvolat v Tripolisu čerstvé povstání, které by mohlo být použito jako zástěrka pro bojovníky rebelů k postupu na město.“

Útoku na Tripolis pod taktovkou MI6 předcházelo přes víkend bombardování stíhačkami RAF cílené na klíčové komunikační zařízení Kaddáfího.

Jak hlásí Webster Tarpley, NATO pak dopravilo teroristy k vedení masakru ve stylu bombajského útoku, který měl za následek více než tisíc mrtvých.

Britské speciální síly byly na území Libye ještě před vyhlášením rezoluce OSN o „bezletové zóně“ z počátku roku. SAS agenti, kteří řídili rebely, byli do země dopraveni na konci února spolu s francouzskými a americkými speciální jednotkami. Západní agenti byli později natočeni filmovým štábem al-Jazeera, jak se bratří s rebely.

To v žádném případě nebylo poprvé, kdy britské zpravodajské služby spolupracovaly přímo s teroristy Al-Káidy ve snaze svrhnout plukovníka Kaddáfího.

V roce 2002 zveřejnily francouzské výzvědné služby, že MI6 zaplatily libyjské buňce al-Káidy, islámské bojové skupině, sto tisíc dolarů za zavraždění Kaddáfího.

Zhruba ve stejné době také britské tajné služby zmařily snahu Interpolu vydat zatykač na Usámu bin Ládina. O vydání zatykače požádal Kaddáfí. Britská tajná služba ale hodlala využít al-Káidu k atentátu na libyjského vůdce. V té době vedl islámskou bojovou skupinu Anas al-Liby, jeden z důvěryhodných důstojníků bin Ládina.

Libyjská islámská bojová skupina (LIFG) je jednou z klíčových frakcí al-Káidy a nyní velí povstaleckým sílám. Jak uvádějí Asian Tribune, „Libyjská islámská bojová skupina (LIFG) se může vynořit jako skutečná moc v nové administrativě v post-Kaddáfího Libyí.“

Takže po vycvičení, financovaní a vybavení teroristů al-Káidy můžeme říct, že Británie a USA dnes podporuje tytéž bojovníky al-Káidy, o kterých prohlašuje, že proti nim vede multi-generační „válku proti terorismu“, a kteří zabíjeli americké vojáky v Afghánistánu a Iráku.

MI6 Directed Rebel Terrorists In Tripoli Siege vyšel 23. srpna na Prison Planet. Překlad Zvědavec.

Článek byl publikován 24.8.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.