Pochody hrdých teplých - znak naší doby

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/08/4537-pochody-hrdych-teplych-znak-nasi-doby.htm

Vladimír Stwora

Dávají tady často v televizi film. Nevím přesně, jak se jmenuje, něco jako Zombie Attack nebo tak nějak. V překladu Útok mrtvých. Zápletka je jednoduchá: Město ovládnou mrtví. Zombie. Několik jedinců se zabarikáduje v jakémsi nákupním centru. To centrum obléhají zombie. Občas se několika z nich podaří proniknout dovnitř. Postupně likvidují jednoho živého za druhým. Trik je v tom, že pokud zombie kousne živého člověka, stává se i ten zombie a může nakazit kousnutím další. Je to jako nemoc. Zbývající živí nevědí, kdo z nich je už nakažen, a kdo ještě ne. Postupně jsou, myslím, nakaženi všichni. Konec filmu jsem neviděl (nedalo se na to koukat), ale podle zásad Hollywoodu asi nějaký happyend byl.

Za posledním článkem Adama Bartoše napsal do diskuze jakýsi Aia777: Clanek chapu jako narazku na tu Gay Parade, ktera se dneska zavrsila pruvodem. Byl jsem se tam schvalne podivat a libilo se mi to. Lidi jako smeti, vsude spousta hluku a veseli. Nejak jsem zmenil nazor na celou tu akci, kdyz jsem ji navstivil a ta zapskla homofobie me razem opustila. Toleranci! Hle, nový zombie. Přesně podle toho filmu.

Asociace s mrtvými, kteří postupně infikují živé, a není proti nim obrana, se mi vybavuje, když sleduji, jak pochody teplých postupně ovládají jedno město za druhým a jeden stát za druhým. Aniž by to kdekoliv občané nějak hlasitě požadovali. Alespoň si nevzpomínám, že by někde vystoupili občané libovolného města X a hlasitě požadovali, aby se u nich pochod homosexuálů také konal. Ne. Ty pochody přicházejí tak nějak z nebe. Jako živelné pohromy. A skutečně zachvacují jeden stát po druhém.

Našel jsem si ve Wikipedii pod heslem Pride parade, jak to začalo. Že v lednu 1970 navrhl jakýsi Craig Rodwell na konferenci homofilních organizací ve Philadelphii, aby se v New Yorku konal pravidelný, každoroční průvod na paměť policejního zásahu v baru Stonewall Inn v listopadu 1969. Průvod se měl konat pod názvem CHRISTOPHER STREET LIBERATION DAY. První průvod byl naplánován na 28. června 1970. Ve stejný den stejný průvod měl proběhnout v Los Angeles a v San Franciscu. Zvyk se zřejmě rychle rozšířil jako mor do dalších amerických měst. V New Yorku se mu říkalo Gay Liberation Day, v San Franciscu a Los Angeles Gay Freedom March.

Od roku 1980 prý mezi pořadateli poklesl radikalismus (nevšiml jsem si, říká to ale Wikipedie) a průvody přejaly označení Gay Pride – hrdost homosexuálů.

Encyklopedie pokračuje výčtem států, kde se průvody konají: V jihoafrickém Johannesburgu se poprvé průvod konal v roce 1990, Soweto vidělo první průvod v roce 2008.

V Indii se průvod konal poprvé v roce 2008 a to hned ve čtyřech městech, v Dillí, Bangalore, Pondicherry a Kolkatě.

V Izraeli proběhl první neoficiální průvod už v roce 1993 v Tel Avivu. Od roku 2010 se koná v Tel Avivu a Jeruzalémě oficiálně.

Následují další státy: Filipíny (v Manile, organizován metropolitní církví), v Tchaj-wanu od roku 2003, v Brazílii od roku 1997, v Austrálii od devadesátých let minulého století.

V západní Evropě probíhají průvody v mnoha městech Francie, Řecku, Holandsku, Portugalsku, Španělsku, Turecku. Wikipedia kupodivu nezmiňuje Německo, ačkoliv si pamatuji z novin, že i tam jsou tyto průvody.

A na řadu přichází zvlášť šťavnaté sousto - země bývalého socialistického tábora: Bulharsko (2009), Lotyšsko (2005), Litva (2010), Polsko (2005), Rusko, Srbsko (2001), Slovinsko, a tento rok také poprvé ČR.

V mnoha zemích východního bloku a také v Izraeli naráželi pořadatelé na překážky ze strany úřadů i jednotlivců. Moskevský starosta Jurij Lužkov průvod zakázal a označil jej za „satanovo dílo“. Často se museli organizátoři obracet na soud, který pokaždé hladce rozhodl v jejich prospěch.

Pochody se zatím nekonají v muslimských zemích. Muslimové tedy mají u mě další plus (po plusu za bezúročné bankovnictví) a další důvod k bombardování u západních „demokratů“.

Vyvolává někdo tyto průvody uměle? Přicházejí v tom směru nějaké direktivy od jistých skupin? Myslím, že ne. Byla by to hloupost. Jsou spíše projevem nemocné společnosti, která ztratila pud sebezáchovy a schopnost se bránit tomu, co ji rozkládá. Jsou poruchou imunity – viz dále. Na druhé straně tyto „jisté skupiny“ nedělají nic, aby tento trend zastavily. Co by mohly dělat? Stačilo by, kdyby instruovaly svá vlastní masmédia, aby tato přestala homosexualitu propagovat, protěžovat a oslavovat.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (mimochodem doktor gynekolog, tedy odborník a člověk vzdělaný) vysvětluje svou podporu Prague Pride vyjádřením tolerance a liberalismu.

Průvod homosexuálů vnímá politik jako karneval s jistou dávkou nadsázky. Společnost podle něj už dávno překonala názor, že cokoliv souvisí se sexem, je hříšné a nebezpečné. "Tohle je o tom, jestli jsme ve třetím tisíciletí, nebo ve středověku. Je to v jiné rovině, ale úplně stejné, jako když budete při odjezdu do svaté války přidělávat ženám pás cudnosti.

Takže pane Svobodo, vaši oficiální odpověď jsme četli, váš skutečný důvod si troufám odhadnout sám: kariérismus, prospěchářství spolu s osobní zbabělostí a krátkozrakostí. Jste doktor, asi něco málo víte o imunitě. Četl jsem si dnes odpoledne na serveru forumzdravi.cz a zaujala mě jistá paralela mezi tím, co se děje v organismu při ztrátě imunity a jevy v naší společnosti.

Cituji z forumzdravi.cz:

Imunita je obrana těla proti infekcím a jiným škodlivým látkám. Prostřednictvím tzv. imunitních reakcí imunitní systém rozpoznává a zneškodňuje útočníky zvenčí, kteří napadají organismus a způsobují různá onemocnění. Těmto cizorodým látkám, které vyvolávají imunitní reakce se říká antigeny, antigenům, které vyvolávají onemocnění se říká patogeny. Antigenů je celá řada. Patří sem bakterie, viry, paraziti, spóry plísní, zvířecí srst, pyly, ale i nádorové buňky, atd..
Lékaři znají pojem imunodeficience – stav, kdy přirozená imunita nefunguje správně. Schopnost imunitního systému bojovat s infekcí může být snížena.
Mnoho onemocnění přímo či nepřímo narušuje imunitní systém. Patří se většina druhů nádorů a některé chronické infekce. Imunodeficience je také znakem AIDS (syndrom získaného selhání imunity).
Stav kdy jsou reakce imunitního systému naopak neadekvátní a zaměřují se vůči zdravým buňkám vlastního těla nazýváme autoimunita.

Nikým nevyžádané, přesto stále konané pochody teplých jsou typickém důkazem, že společnost ztratila schopnost imunity před patogeny. Nejen, že nedokáže rozpoznat a zneškodnit útočníky a cizorodé látky napadající její organismus, ona se často obrací i proti vlastním buňkám, které naopak narušitele zjistily a bijí na poplach. Sama ničí poslední zbytky odporu, který vystupuje na její obranu. Typicky autoimunitní reakce. A víte, pane Svobodo, jak končí organismus postižený takovou vážnou poruchou imunity? Pokud se nepodaří obnovit imunitu, tak zcela jistě smrtí.

Článek byl publikován 15.8.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.