Ivašov: Sýrie zažívá širokou kampaň útočící na její nezávislou politiku a podporu odboji

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/08/4513-ivasov-syrie-zaziva-sirokou-kampan-utocici-na-jeji-nezavislou-politiku-a-podporu-odboji.htm

H. Sabbagh

Vice-prezident Akademie geopolitických záležitostí, generál Leonid Ivašov, v sobotu řekl, že to, co se nyní děje v Sýrii, je široká kampaň prováděná izraelským Mossadem a západními zeměmi – obzvláště Spojenými státy a Francií – která představuje pokus roztříštit Sýrii kvůli její nezávislé politice, podpoře odboji proti Izraeli a navázání silných vztahů s Iránem.

V rozhovoru pro korespondenta SANA v Moskvě Ivašov řekl, že západ útočí na Sýrii také kvůli její pozici v arabském světě a jejímu unikátnímu stylu vývoje, který slouží jako vzor pro Araby, a poznamenal, že mezinárodní finanční kruhy, které zorganizovaly kampaň proti Sýrii, nechtějí, aby syrský model uspěl a aby země pokračovala ve své nezávislé politice.

Poukázal na to, že probíhá třetí fáze amerického plánu na destabilizaci Sýrie a že tato fáze se skládá z provádění sabotáží a atentátů, což způsobuje krveprolití a převádí situaci z politické do bojové oblasti.

[Ivašov]

Ivašov vysvětlil, že druhá fáze se skládala z vyvolávání ozbrojených konfrontací s armádou a policí, zatímco součástí první fáze bylo hromadění financí a zbraní, vedení silné mediální klamavé kampaně a organizování organizovaných ozbrojených teroristických skupin.

V tomto kontextu Ivašov kritizoval intenzivní mediální a psychologickou válku vedenou jistými médii a satelitními kanály proti Sýrii, s cílem přivodit chaos, strach a paniku. Pochválil také syrská média, která se postavila mediálním zbraním a odhalují veřejnosti lži a překrucování.

Ivašov vyjádřil důvěru, že Sýrie vyjde z této krize silnější a nezlomnější, díky iniciativě prezidenta Bashara al-Assada, a že Sýrie uspěje v maření teroristických činů a sabotáží plánovaných Mossadem a západními výzvědnými agenturami.

Odsoudil také sabotáže, jejichž cílem byl osobní vlak na trase mezi Aleppo a Damaškem, a ropovod v Homs.

Ve významné poznámce Ivašov také poukázal na to, že USA organizovaly výcvikové kurzy pro syrskou opozici v sousední zemi a dávaly jim instrukce a pokyny pro provádění teroristických činů a sabotáží v Sýrii, a zneužily oprávněné požadavky některých Syřanů, a dodal, že syrské vedení začalo nacházet řešení těchto požadavků a vydalo řadu reformních zákonů.

Odolávání tlaku a zahraničnímu zasahování je pro Sýrii jedinou cestou.

V článku zveřejněném nedávno v srbských novinách Novi Standard Ivašov uvedl, že odolávání tlaku a zahraničnímu zasahování je jediný způsob, jak se Sýrie může ze současné situace dostat.

Ivašov řekl, že Sýrie má stabilní zahraniční a vnitřní politiku a že politická strategie prezidenta Bashara al-Assada je založena na zajišťování obrany a bezpečnosti na základě národní, sociální a politické jednoty syrské společnosti, a na provádění nezávislé politiky, která se nepodvoluje Spojeným státům a jejich snaze kontrolovat svět.

Zdůraznil, že USA používají u zemí, které definují jako nepřátele, všechny metody boje, včetně revolučních technologií a vojenské síly, spolu s mezinárodními organizacemi, a navíc používají zdroje zemí pod vlivem USA a NATO, aby vytvořily podloudné skupiny extremistů a žoldáků, kteří v zemích, které se pokoušejí provádět nezávislou a svobodnou politiku, bojují.

Ivašov řekl, že masmédia Sýrii nepřátelská se pokouší vydávat zločiny za protesty a tvrdí, že zatýkání členů gangů je potlačováním politických práv a svobod, kdy se USA pokouší protlačit v Radě bezpečnosti rezoluci, kterou by na Sýrii uvalily blokádu. Nicméně po zkušenostech z Libye Rusko a Čína tyto pokusy zmařily.

Dodal, že americký prezident Barack Obama a francouzský prezident Nicolas Sarkozy jsou v choulostivé situaci, protože musí jít do voleb poté, co je stíhá jedna porážka po druhé; nejdříve v Libyi, a nyní v Sýrii.

Ivašov článek uzavřel tím, že uvedl, že Syřané musí západnímu tlaku odolávat, jinak skončí jako Afghánistán, Pákistán a Irák.

Článek byl publikován 2.8.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.