Politici mají shodné povahové rysy se sériovými vrahy

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2011/07/4481-politici-maji-shodne-povahove-rysy-se-seriovymi-vrahy.htm

Andrew Malcolm

Jim Kouri, viceprezident národní asociace šéfů policie, využil vlastní zkušenosti z policejní služby a údaje získané z oddělení analýzy chování v FBI a vytvořil pro vytipované profese profil osobních rysů.

Kouri vybral znaky, jako povrchní kouzlo, zvýšení pocitu vlastní hodnoty, lehkovážnost, lhaní, nedostatek lítosti a manipulace druhých.

„Tyto vlastnosti,“ zdůrazňuje Kouri ve své analýze, „jsou společné pro psychopatické sériové vrahy.“

Ale – a tady je část, která může zažehnout diskusi a obranné jednání – tyto vlastnosti jsou také společné americkým politikům. (Možná jste už tušili.)

Jo. Ponecháme-li násilné zabití stranou, naši volení zástupci často vykazují řadu shodných charakterových rysů s kriminálníky vyhýbajícími se policii, ale nikoliv úřadu.

Kouri konstatuje, že tito zločinci jsou psychologicky schopni páchat své hnusné skutky bez jakéhokoli zájmu o sociální, morální či právní důsledky a nemají vůbec žádné výčitky svědomí.

„To jim umožňuje dělat, co chtějí, a kdy chtějí,“ napsal. „Je ironií, že ty stejné charakterové rysy existují u mužů a žen, které přitahuje vysoké společenské postavení a moc včetně politických úředníků státní správy."

Dobrý bože! A my nejen, že tyto lidi volíme, my jim platíme jejich platy a důvěřujeme jim, že budou nakládat s národním bohatstvím rozumným způsobem.

Kouriho dobře neznáme. Možná se nás snaží manipulovat svým nenuceným provokativním prohlášením. Na druhou stranu ...

A dodává:

„Ačkoliv řada politiků odmítne jakoukoliv podobnost se sériovými vrahy a dalšími profesionálními kriminálníky, chování mnoha vysokých politiků a zákonodárců na všech úrovních vlády lze dobře vysvětlit, pokud k tomu použijeme profil zločince.“

Oh-oh! Politicians share personality traits with serial killers: Study vyšel 15. července na current.com. Překlad Zvědavec.

Poznámka editora

K podobnému závěru došel už před řadou let i František Koukolík ve své Vzpouře deprivantů.

Článek byl publikován 14.7.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.