Krvežiznive bestyje v tramvajce čislo 5

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2011/03/4248-krveziznive-bestyje-v-tramvajce-cislo-5.htm

Ladislav Větvička

Bolševicke opatřeni v Ostravě, kdy tramvajky a jina zařizeni pro hromadny odsun pracujicich na šichtu a ze šichty jezdi v době vyhlašeneho krityckeho stavu ovzduši zdarma, probudilo ze spanku krvežiznive tvory, zvane revizionysti.

Bolševici na radnici se rozhodli, že když se řekne, že je ve vzduchu moc sajrajtu, daju do všeckych tramvajek cedulky SMOG a tym padem se može jezdit zadarmo.Tymto užasnym opatřenim zrobili obrovsku radost předevšim všeckym blbcum, keři se kupuju legitky, měsičniky a jine předplacenky na tuto legračni dopravu. Na počet cestujicich v tramvajkach toto opatřeni nema žaden vliv, na  smrad ve vzduchu tež ni, a tak jedinym neviditelnym vysledkem, že město zaplati z našich peněz za každy taky den miliony dopravnimu podniku.

Největši sranda ale je na trati legendarni tramvajky čislo 5. To je ta trať, kaj dopravaci čas od času pušťaju tramvajky proti sobě, aby otestovali, jestli se na jednokolejne trati vyhnou. Zatim nebyli uspěšni. A tak na nastupni stanici Vřesinska šofer da cedulku SMOG a hlasič ohlasi, že se jede zadarmo.

O zastavku dal na stanici Kupaliště schova cedulku SMOG a ohlasi, že konči takzvana městska zona, a takje třeba cvaknut listek. A taky že ja. Enem co se tramvajka rozjede,  ze sedaček se zvednu tři hromotluci v unyformach a začnu lustrovat dusici se kuřata, děcka, baby s nakupem a chlopy ze šichty.Musí postupovat rychle, bo mimoměstska zona trva kratce, enem dvě zastavky.

Už dalši stanica Krpole totiž zase patři do městske zony, takže šofer vytahne cedulu a zase se jede zadarmo. Na chvilu.

Už dalši stanica je mimoměstska a tak komedyje pokračuje aji s cedulama, aji s hlašenim, aji s unyformovanyma revizijonystama vybirajicima pokuty masne jak cyp.

Eště štěsti, že smog je dysciplinovany a vyskytuje se enem  v tarifnich zonach 1-4.

Tuž a tak tady žijem. Mam rad moju bolševicku radnicu, bo ma smysl pro humor a originalně vymyslela pokračovani akce Nemysliš, zaplatiš.

Článek vyšel na blogu Ladislava Větvičky, mimo to byl uveřejněn na desítkách serverů a obíhá i v emailech.

Článek byl publikován 10.3.2011


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.