Má Robert Gibbs ohledně „profesionální levice“ pravdu?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2010/08/3903-ma-robert-gibbs-ohledne-profesionalni-levice-pravdu.htm

Mike Whitney

Přišel jsem na to, proč tiskový mluvčí Bílého domu Robert Gibbs je tak nasratý na profesionální levici. Je to proto, že PL si myslela, že Barack Obama je upřímný, když sliboval uzavřít Guantanamo a skončit válku v Iráku, schválit slušný zákon o zdravotní péči, vyčistit Wall Street, protlačit „ověřování karet“, obnovit habeas corpus a změnit Washington. Nepochopili, že „kampaň naděje“ byla podvod a že Obama je další tlučhuba, bohatý synek, na Harvardu vzdělaný podvodník, který slíbí cokoliv, jen aby byl zvolen, a pak své stoupence skopne ze schodů, jakmile jsou hlasy sečteny. Věřili mu. Důvěřovali mu.

Ale není chybou profesionální levice, že Obamova podpora je v hajzlu nebo že Demokratická strana bude v nadcházejících volbách poražena. Ach ne. Náš vyztužený celuloidový holografický prezident to dokázal sám. Vše, co musel Obama udělat, bylo „vést dobrý boj“; zaměřit se na korporace, bankstery, Pentagon, zvláštní zájmy. Nikdo neočekával, že vyhraje… Vítězství dokonce ani nebylo důležité. Důležité bylo zastat se obyčejného člověka, který si nemůže dovolit draze placené lobbisty, aby mu pomohli udržet si dům nebo práci, nebo se vyhnout bídě, protože jeho dítě si na školním hřišti zlomilo zkurvenou ruku a on nemá 150,000 dolarů, aby zaplatil zkurvené účty za nemocnici. Jen to jsme očekávali; někoho, kdo by zastupoval řádně pracující socky. Žádného supermana; jen někoho, komu by to nebylo u prdele.

Ale to jsme nedostali, že? Obama nebude bojovat za nic, protože Obama v nic nevěří. Tečka. Je to věc charakteru; buď ho máte, nebo ne. Mělo by být zjevné, že ho Obama během kampaně neměl, když bodl svého pastora Jeremiah Wrighta do zad a předhodil ho žralokům, aby si usmířil Sean Hannity a chátru v pravičáckých médiích.

Tolik za loajalitu?

Zeptejte se sami sebe na toto: Proč by někdo podával prst pravičáckým chvastounům, když jsme tu měli 8 let jejich protofašistické vize Ameriky? Huh? Proč?

Pravdou je, že Jeremiah Wright je větším člověkem, než Obama kdy bude, protože Wright si za něčím stojí, věří v něco, a dal svůj život v šans za něco.

V co věří Obama? Ve zvláštní školy? Válku v Pákistánu? Ve škrty v sociálním zabezpečení?

Obama může mluvit a mluvit, ale nemůže dělat. Může si vyhrnout rukávy, ukázat na obzor a vypustit své kouzlo na stadion plný fanoušků. Ale nemůže uzavřít Gitmo, obvinit pár bankéřů, kteří zlikvidovali finanční systém, znárodnit všechny ropné společnosti, které otrávily celou čtvrtinu naší země, nebo obvinit lidi, kteří zatáhli zemi do války na základě „hromady lží“. Obama je PŘÍLIŠ zaneprázdněn, aby mohl udělat cokoliv z tohoto. Má na práci mnohem důležitější věci. Jen pomyslete na focení, která zmeškal.

Gibbs má ohledně profesionální levice pravdu. Nejsme šťastní. Jsme rozčarováni; opravdu zdrceni. Sklíčeni, deprimováni a zoufalí. Mohou to být nejhorší výčitky kupujících v historii. Mysleli jsme si, že volíme FDR, a dostali jsme Ronalda Reagana. Byli jsme napáleni.

Nejhorší na tom je, že Obama vyčistil cestu pro volební přesun hlasů v listopadu, kdy pak bude následovat 8leté prezidentování Sarah Palin.

Článek Is Robert Gibbs Right About the "Professional Left"? vyšel na informationclearinghouse.info 13. srpna. Překlad L. Janda

Článek byl publikován 17.8.2010


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.