Ahmadinežád předpovídá pro lidstvo lepší časy

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2010/07/3859-ahmadinezad-predpovida-pro-lidstvo-lepsi-casy.htm

Íránský prezident Mahmoud Ahmadinežád vyjádřil optimismus, co se týče budoucnosti světa. Řekl, že dominance arogantní moci nad národy zvolna končí.

„Dlouhá a černá kapitola v historii humanity pomalu končí a před námi je doba osvícení,“ řekl Ahmadinežád v pátek 18. června.

„V průběhu historie stála arogantní moc proti duchovní síle a dnes je arogantní režim v USA největší překážkou působení proroka.

Íránský prezident zlehčil kapacity Ameriky co se týče diplomacie a vojenské a jaderné síly, stejně tak jejich pánovitá a dominantní média. Řekl, že jejich zbraně ztratily efektivnost, a že jejich „historická s ničím neporovnatelná arogance je před pádem.“

„Nemohou použít zbraně proti Íránu, protože se bojí íránské odpovědi,“ zdůraznil.

Když hovořil o nových sankcích RB OSN proti Íránu za jeho jaderný program, popsal je jako frustraci Západu na jedné straně a íránskou moc na straně druhé.

„To, že se sešli dohromady a (přesto) nebyli schopni logické odpovědi na íránskou logiku, naznačuje moc íránského národa... Íránský národ má poslání změnit nespravedlivý systém světa a vytvořit něčeho spravedlivějšího,“ řekl.

Označil RB OSN jako „osu útlaku a arogance světa“ a znovu navrhl reformu výkonného orgánu OSN.

Článeček Ahmadinejad heralds age of light vyšel 20. června na serveru presstv.ir. Překlad editor.

Článek byl publikován 23.7.2010


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.