Kleopatra podruhé

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/zvirata/2010/03/3569-jak-to-dopadlo-s-kleopatrou.htm

Vladimír Stwora

V listopadu minulého roku jsem tady uveřejnil výzvu, jestli by se nenašel někdo, kdo by si k sobě vzal kočičku Kleopatru. Možná si vzpomenete, že Kleopatra byla uliční kočka, kterou jsem zachránil a vzal si ji k sobě. Bohužel moje alergie na kočky mi nedovolila si ji ponechat.

Kleopatru jsem několik dnů před svým odjezdem přenechal jedné pražské rodině se dvěma dětmi.

Od té doby mě pronásledují výčitky svědomí. Ano, mám na kočky alergii, smrkám, kýchám v jejich přítomnosti, dokonce mám astma. Ale udělal jsem dobře? Zbavil jsem se zvířete, které za nic nemůže, a které mi věřilo. Udělal jsem přesně to, za co bych měl přijít do pekla: opustil jsem čtyřnohého přítele. Alergie se dá kontrolovat tlumícími léky, měl jsme kočky i dříve a přežil jsem to.

Přemýšlel jsem nad tím každý den od svého návratu do Kanady a dospěl jsem k závěru, že pro Kleopatru musím něco udělat. Vyjednal jsem s tou rodinou, že jsou ochotni mi ji vrátit. Pokud si zajistím dopravu.

A proto píši tento článek, nebo spíše výzvu. Nenašel by se mezi čtenáři Zvědavce někdo, kdo se v brzké době chystá na cestu z Prahy do Toronta a byl by ochoten vzít si se sebou malou černou kočičku? Na letišti v Torontě bych si ji pak přebral. Pokud cestujete se zvířetem, musíte to aerolinkám nahlásit předem a bude tam příplatek. To samozřejmě uhradím. Kleopatra je dostatečně malinká na to, aby vám dovolili vzít si ji do kabiny, je pouze třeba pořídit přepravku předepsaných rozměrů (každá aerolinka to má jinak). Detaily domluvíme přes email. Prosím pište, pokud můžete pomoci. Děkuji.

[Kleopatra]

Článek byl publikován 7.3.2010


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.