Získává Izrael na Haiti lidské orgány?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2010/01/3495-ziskava-izrael-na-haiti-lidske-organy.htm

Zatímco americká média přinášejí z Haiti zprávy vyjadřující obdiv nad dobře vybavenou lékařskou výpravou na zemětřesením postižený ostrov, někteří kritikové už začali varovat před krádežemi orgánů. Tým izraelských lékařů vyslaný na Haiti zřídil polní nemocnici a získal si tím chválu západních médií za to, co se jejich americkým protějškům udělat nepodařilo.

Jenže video zaslané v úterý na You Tube Afroameričanem ze Seattlu, zbavuje profesionalitu Izraelců lesku. Na videu T. West ze skupiny nazývané AfriSynergy Productions tvrdí, že vojáci z izraelské vojenské výpravy na Haiti mohou být zapojeni do krádeží orgánů svých pacientů.

Jak ve středu oznámila izraelská zpravodajská webová stránka Ynet, West varoval, že na Haiti provádějí operace lidé, kteří postrádají svědomí a kteří jsou členy pátracích a záchranářských týmů, včetně týmu izraelské armády. Připomněl obvinění ze získávání orgánů, vznesená už dříve proti izraelské armádě a zdůraznil, že se těmto tragédiím věnuje malá pozornost. Varoval Haiťany, aby chránili své spoluobčany před mezinárodními lékařskými týmy, které přijely do země v naději, že z tragédie vytřískají peníze.

V rozhovoru pro Ynet West řekl, že nemá nic proti Izraeli, je však kategoricky proti „ideologii sionismu“. „Viděli jsme, co páchali v Jižní Africe a s Palestinci. Vzhledem k naší historii a utrpení našeho lidu chápu, čím Palestinci procházejí.“

West, který se označil mj. za dobrovolníka několika neziskových organizací, ocenil sice přítomnost izraelských a dalších sil na Haiti, ale poznamenal, že „všude, kde je smrt, jsou i ti, kdo z toho kořistí.“

„Na Haiti je třeba být otevřený,“ požaduje.

Článek Israel harvesting organs in Haiti? vyšel 20. ledna na presstv.com. Překlad Eva Cironisová

Článek byl publikován 29.1.2010


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.