Lidi, opravdu už neblbněte s těmi pejsky

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/naokraj/2010/01/3486-lidi-opravdu-uz-neblbnete-s-temi-pejsky.htm

Petr Pojar

Ti lidé se už úplně zbláznili. Vyjdu z domu, rychle proběhnu k nejbližší autobusové zastávce a ve chvíli, kdy se autobus rozjíždí, nastává první verbální kontakt: To je idiot, říká důchodkyně, která při nešetrné jízdě řidiče upadá na zem a já ji zvedám. Nastává tedy i první kontakt fyzický. Paní poděkuje, ještě něco zahartusí a utrousí a kecne si na sedačku.

Z okna pozoruji jedoucí svět, protože já právě stojím a hýbá se vše kolem. Lůzři, dámy, děti, důchodci, pánové v kabátech i psanci s igelitkami neodhadnutelných obsahů. Prostě lidé, však náhle se mi před očima míhá první, druhý, třetí, desátý pejsek navlečený v dece či obleku, někteří mají na tlapkách i speciální botky proti omrznuti, jiní čepice s bambulí.

Lidičky, fakt už neblbněte, nač potřebujete vyšňořený psíky? Pořiďte si domů alespoň jednoho ochočeného bezdomovce. Zatímco obleky psí pořídíte za těžké peníze v zoo módním butyku, takový bezdomovec se oblékne na charitě. Namísto drahých konzerv, granulí, kostiček či psích sucharů, se bezdomovec krásně objede i bez žrádla. Když opravdu dostane hlad, zajde pro kedr opět na charitu, nebo někde něco vyžebrá. Navíc nepotřebuje obojek ani vodítko, stačí jednou za měsíc po výplatě vedle jeho lůžka nenápadně položit láhev rumu. Na daném místě bude vždy na datum přesně a když ještě tu a tam přidáte krabku cigaret, bude hlídat váš nezabezpečený majetek i se štěkotem a nočním vytím. Ráno vypadne a když se ožralý za peníze, které opět vyžebrá, nebo z láhve šlohnuté v hypermarketu, který taková ztráta stejně nepoloží, večer vrátí do svého pelechu, zavřete za ním prostě dveře do sklepa a necháte odemčený dům, aby se mohl jít v noci vytentononc, kdyby to na něj přišlo. Na rozdíl od psích oblečků se oděvy bezdomovců zásadně neperou. Onosí, dostane na charitě jiné. Ubudou vám i problémy se spodním prádlem a protože bezdomovci nepřitahují k hrátkám sexuálním, máte i mnohem nižší riziko vytvoření potomstva při zaběhnutí. Což se vám u takového pejska určitě nepodaří. Po ulicích a útulcích se pak poflakují kříženci již x-tého plemene v řadě a co my pak božínku s nimi... některé pak napadají takové věci, že pokud si pejska v útulku nikdo do x-tého týdne nevyzvedne, bude utracen. Jen zkuste vyhlásit, že budeme utrácet bezdomovce. Panečku, to by byla mela. Bezdomovec může být mnohem ochočenější než pejsek, je však z humanitárního hlediska jaksi neutratitelný.

Proto vám lidičky říkám, fakt už neblbněte s těmi pejsky a radši doma ve svém sklepě ubytujte lúzra. Zaručeně se to vyplatí. Už jen když porovnáte běžné náklady. Apropó, uvědomujete si vůbec, kolik dnes stojí práce veterináře?

Článek byl publikován 23.1.2010


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.