Protestné ukončenie štúdia na Prešovskej univerzite

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/prispevky/2009/12/3413-protestne-ukoncenie-studia-na-presovskej-univerzite.htm

Igor Petrov Cagáň

Dnes, 3. 12. 2009 som sa rozhodol na protest zanechať štúdium na Prešovskej univerzite iba jeden semester pred štátnicami, potom, ako mi po vypískaní izraelského veľvyslanca bola zrušená účasť na medzinárodnom projekte univerzity v Holandsku (viď prílohu). Urobil som tak na dnešnom zasadaní Disciplinárnej komisie Fakulty humanitných a prírodných vied, na ktorej som absolvoval 6 semestrov štúdia učiteľstva občianskej a technickej výchovy, počas ktorých som bol niekoľkokrát za výnimočný prospech odmenený motivačným štipendiom.

Rozhodol som sa zverejniť celú 35 stranovú správu o incidente, ktorú som na nasledujúci pracovný deň odoslal kompetentným. Obhajujem v nej svoje dobré meno a zároveň poukazujem na opakované politizovanie na akademickej pôde Prešovskej univerzity. Tieto dôkazy považujem za závažné, a preto sa v najbližších dňoch podujmem kontaktovať Ministerstvo školstva SR, aby správanie sa subjektu Prešovskej univerzity ako subjektu uchádzajúceho sa o udelenie štatútu "univerzita" preverilo.

Okrem toho, je potrebné nezabúdať na oprávnený boj svetom opustého palestínskeho národa, ktorý vo svojej krajine bojuje proti izraelskému okupantovi už desiatky rokov bezvýsledne. Izrael pred súd! Spravodlivosť pre všetkých! Slobodu Palestíne! Na prelome rokov sa totiž blíži ročné výročie poslednej izraleskej ofenzívy v Pásme Gazy počas ktorého Izrael zavraždil 1400 palestínskych civilistov a prišiel o 13 vlastných vojakov... Na môj nedávny otvorený list izraelskému veľvyslancovi reagoval i slovensko-palestínsky spisovateľ Nidal Saleh, jeho reakcia: http://prop.sk/komentar_k_listu.html .

Okrem iného svojím protestom sa pripájam na stranu komentátora STV Ľubomíra Huďa, ktorému bolo od 2. 12. 2009 znemožnené pokračovať vo vedení svojho zahraničného spravodajského bloku preto, že verejnosť informoval pravdivo o rôznych "politicky nekorektných" aférach Západu. Avšak intervencia USA platenej "Slovak" Press Watch je silnejšia než akákoľvek pravda.

Do protestu sa rozhodol nezištne zapojiť aj ďalší študent, Radovan Novotný, študent Gréckokatolíckej fakulty Prešovskej univerzity, ktorý rovnako na protest odstupuje zo štúdia.

Univerzity nie sú továrne!

Odvahou proti systému!

Prestaňte sa báť!

S priamím odvahy

Igor Cagáň

Zverejnené správy:

Článek byl publikován 4.12.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.