Kdo byl za bombovým útokem v Bali?

Článek na Zvědavci (https://zvedavec.news)

URL adresa článku:
https://zvedavec.news/komentare/2009/10/3329-kdo-byl-za-bombovym-utokem-v-bali.htm

Emkey

Na serveru Hospodářských novin byl 23. 9. 2009 uveřejněn článek Indonésie: Místo bojového umění se děti měly „vyučit“ na sebevražedné atentátníky. Ten ukazuje šokující způsob, jakým indonéští islámští extrémisté s napojením na Al-Kaidu selektují a cvičí chlapce školního věku k sebevražedným atentátům. Toto vše se má dít přímo ve škole, pod záminkou zájmové aktivity, zejména bojových sportů. Děti pak údajně prochází výcvikem jako sebevražední atentátníci a jsou indoktrinováni příběhy o mučednících (jmenovitě z řad Palestinců). To vše se děje za "zavřenými dveřmi", bez vědomí či souhlasu rodičů.

Nechci zde zpochybňovat skutečnost takovéhoto bezskrupulózního zneužívání lehce zmanipulovatelné dětské mysli. Nešlo by o první případ takovéhoto prznění, stačí uvést příklad hitlerjugend, pionýrů, či dnešní indoktrinace mládeže konservativními evangelickými leadery v U.S.A. (viz. film Jesus Camp). Podám zde jen pár argumentů, které staví tento příběh lidské zvůle do jiného světla.

12. Října 2005 přinesla australská rozhlasová stanice SBN (Australia's Special Broadcasting Services) rozhovor s bývalým indonéským presidentem Abdurrahmanem Wahidou, který poukazuje na zapojení indonéské vojenské tajné služby (BIN) při bombovém útoku na Bali roku 2002. Např. na otázku: "Kdo podle vás položil (druhou) bombu?" odpověděl: "Zkrátka, vypadá to, že naše policie... Nebo armáda, nevím".

Agentura ICG (International Crisis Group) ve své zprávě z roku 2003 poukazuje na vazbu "hlavního podezřelého", skupiny Jemaah Islamia, na Al-Kaidu a zároveň na indonéskou tajnou službu BIN. Podle Michela Chossudovskyho je tato navíc agentura přes 30 let pod kontrolou CIA a australských tajných služeb, což zpráva ICG přehlíží [3]. Faktem je, že indonéská policie od dostává mnohamilionové dotace na tréning protiteroristických jednotek, zbraní a vybavení.

Prof. Chossudovky dále píše, jak je podle oficiálních zpráv v tisku skupina Jemaah Islamia, obviněná z bombového útoku na Bali, úzce napojena na Al-Kaidu, a to už války v Afghánistánu. Média ovšem nezajímá, že byli-li tedy pachatelé skutečně veterány z afghánské války, byly logicky vycvičeni americkou armádou.

Důkazem krytí (cover-up) vazby Jemaah Islamia na BIN je skutečnost, že oficiální vyšetřování bombových útoků na Bali, samozřejmě z pozadí vedené CIA a australskými tajnými službami, nikdy tyto očividné konekce nevzala v potaz.

Je toto další důkaz o státem sponzorovaném terorismu, jako byla v devadesátých letech nechvalně známá Operace Gladio v Evropě (viz. stejnojmenný dokument BBC) a pravděpodobně i bombový útok v londýnském metru 7. 7. 2001 a náraz dvou letadel do budov WTC 11. 9. 2001? Proč nám média neustále ukazují strašáka - nepovedený výplod amerických geopolitickách zájmů - Al-Kaidu, jako hrozbu muslimů vůči západní civilisaci. Proč Hospodářské noviny straší fotkami malých muslimských dětí, ukazujících znamení "Bafumedových rohů"? - abychom dobrovolně odevzdali naši svobodu?

Článek byl publikován 5.10.2009


© 2024-1999 Vladimír Stwora
Článek je možno dále šířit podle licence Creative Common.